<>

 
 
 
Rangadót rendeznek a francia első osztályban: a tét nagy, hiszen mindkét együttes a nemzetközi kupaporondra vágyik. Óvatos foci, és – meglátásunk szerint – kevés gól várható.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.40

A védelmek dominálhatnak a francia rangadón

Rangadót rendeznek a francia első osztályban: a tét nagy, hiszen mindkét együttes a nemzetközi kupaporondra vágyik. Óvatos foci, és – meglátásunk szerint – kevés gól várható.
Francia bajnokság
Monaco - St-Etienne
Péntek, 20:30 óra

A 31. fordulóban a II. Lajos Stadionban találkozik egymással az AS Monaco és a St. Etienne. A hercegségbeliek jelenleg a 4. helyen állnak 53 ponttal, viszont van még egy elmaradt mérkőzésük a Montpellier ellen. A piros-fehérek 15-8-6-os eredménysorral várják a játéknapot, a hazai mérlegük 6-6-2. Otthon nem jellemző rájuk az ész nélkül való rohamozás, 15-ször voltak eredményesek, viszont csak hét gólt kaptak. Mindössze 8-szor játszottak olyan mérkőzést, amikor esett három gól. A válogatott szünet előtt igencsak belelendültek Toulalanék, a bajnokságban három győzelmet könyvelhettek el zsinórban. Annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligájában elveszítették az Arsenal elleni visszavágót, a Londonban szerzett tetemes előny (1–3) elégnek bizonyult. A gárda vezetőedzőjének, Leonardo Jardimnak adódnak majd problémái a kezdő összeállításakor. Carvalho a szerbek elleni Eb-selejtezőn megsérült, így a rutinos bekk kimarad. Lacina Traore, az elefántcsontparti csatár december óta nincs. Felépült a középpálya egyik motorja, Bakayoko.

A St. Etienne az 5. a tabellán, 52 pontot szereztek a zöld-fehérek. A csapatnak nem jött jókor a szünet, ugyanis előtte remekeltek Christophe Galtier tanítványai. A bajnokságban öt fordulót játszottak le vereség nélkül, a három utolsót egyaránt megnyerték, és továbbléptek a kupában is. A gárda 14-10-6-os statisztikájából 6-5-4 van idegenben. A St. Etienne-re is az óvatos jelző illik leginkább, gólkülönbsége 37-24; az egyik legjobb védelem az övék. Az esetek nagy részében nem született három gól a meccseiken (kilencen volt ilyen). A csapat nem lesz teljes, fontos láncszemek fognak hiányozni. A tízgólos Gradel eltiltott lesz, a védelemből és a középpályáról is lesz még két-két sérült.

Tipp: Monaco - St-Etienne, 2.5 gól alatt (1.40) - Tippmixpro

A forma mindkét oldalon nagyon jó volt a szünet előtt. Most nehéz lenne a kimenetelre tippelni, a találatok számát talán könnyebb belőni. A -2,5-ös tipp tűnik a legvalószínűbbnek.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!