<>

 
 
 
Két honi kosárlabda tippel érkezünk, a Juvétól gólt várunk a BL-ben és a Libertadores Kupából is kiszemeltünk egy tutinak tűnő hazait.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 4 tippel támadunk szerdán

Két honi kosárlabda tippel érkezünk, a Juvétól gólt várunk a BL-ben és a Libertadores Kupából is kiszemeltünk egy tutinak tűnő hazait.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

182. Atomerőmű – Szombathely, 1 (1.32) – férfi kosárlabda NB I, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Országos 1-esnek tűnik a bajnoki negyeddöntő első meccse. A felsőház harmadikja, az alapszakasz győztese lényegesen erősebb a Szombathelynél, ráadásul a vendégek tele vannak sérülttel. A hírek szerint három kulcsember, Martinics, Doyne és Perl bizonyosan kihagyja a meccset, és kétséges Majsztorovics játéka is.

Ebben az idényben kétszer találkoztak a csapatok, otthon 26, idegenben 13 ponttal győzött az Atom, amely döntőt akar játszani, és erre meg is van minden esélye. A tartalékos Falco aligha fogja tudni megnehezíteni a dolgát.

183. Kaposvár – Sopron, 1 (1.67) – férfi kosárlabda NB I, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Az alapszakaszban és a felsőházi rájátszásban is egymás mögött végeztek a csapatok, előbb a Sopron, majd a Kaposvár zárt előrébb. A somogyiak sajátos sorminta szerint haladtak az elmúlt hetekben: otthon mindig győztek, idegenben kikaptak. A legutóbbi nyolc hazai fellépését megnyerte a KKK, amely ebben az idényben 106-81-re, valamint 106-92-re intézte el otthon a Sopront. Nem kérdés, hogy a házigazda meg akarja tartani a pályaelőnyét, ehhez pedig nyernie kell. Ha úgy dob, ahogy szokott, jön is a sorozatban elért kilencedik hazai diadal.

206. Monaco - Juventus, Juventus szerez gólt (1.32) - Bajnokok Ligája, 20:45

Kemény mérkőzésre van kilátás, hiszen a torinói meccs szűkös 1-0-s Juventus-győzelmet hozott, így a továbbjutás kérdése még mindig nyitott. A párharc esélyese természetesen az olasz sztárcsapat, amelynek a bajnoki cím lényegében a zsebében van, vár majd még rá egy Olasz Kupa döntő, de addig maximálisan a BL-re koncentrálhatja erejét. A Dortmund ellen is szűkös előnnyel készült a visszavágóra és gyakorlatilag letarolta a német együttest, márpedig a Monaco keretét tekintve talán még gyengébb is a Borussiánál. Ráadásul lélektanilag is a topon lehetnek Pirloék, ugyanis a Lazio ellen hétvégén rangadót nyertek. A Monaco nagyon defenzív, ez a taktika azonban nem is meglepő annak tükrében, hogy nyáron milyen támadójátékosok hagyták el az együttest. A Juve egy idegenbeli góllal hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé és szerintünk ez a gól össze is jön a csapatnak szerda este.

225. Emelec - Universidad de Chile, 1 (1.30) - Libertadores Kupa, 22:30

A 4. csoport 3. és 4. helyezettje csatázik, tétje már csak a hazai együttes számára van ennek a derbinek. Az Emelec 7 pontos és kizárólag egy győzelemmel marad esélye a továbbjutásra, ehhez persze kell az is, hogy a Strongest ne nyerjen az Internacional otthonában. Sorsa tehát nem teljesen a saját kezében van... A bajnokságban 12 kör után 22 ponttal a 3. helyen áll. Főként otthon erős, ezt jelzi a Strongest 3-0-s legyőzése, vagy épp az Internacional elleni 1-1.

A vendégek 3 pontig jutottak 5 kör alatt, vagyis nincs már esélyük az első két hely megcsípésére. Vendégként gyenge védelmének köszönhetően simán kapott ki a Strongest (3-5) és az Internacional (1-3) otthonában is. A 16-szoros chilei bajnok 15 bajnoki kör után egyébként a 6. helyen áll hazája bajnokságában. A motiváció, valamint a csoportban eddig mutatott játék alapján nem kérdéses a meccs esélyese, szerintünk ezen a sovány oddson is érdemes egy szelvényre behúzni az Emelec sikerét.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!