<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Visszavág a BL-döntőért az Atlético?

A Santiago Bernabeuban tavaly február óta képtelen legyőzni a Real az Atléticót. Most is Diego Simeone örülhet majd a végén?
Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágó
Real Madrid - Atlético Madrid
Szerda, 20:45

Amikor a Real Madrid nekivágott a szezonnak, akkor egyértelműen a bajnoki cím megszerzését és a BL-cím megvédését tűzte ki célul. Nos, bár még mindkettő összejöhet, igazából az is könnyen elképzelhető, hogy mindegyikről lemarad a királyi gárda. A Real ugyanis a szezonban felemásan teljesít. A kiscsapatokat legázolja, de a nehezebb meccseken már nem tündököl a BBC (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo). 2015-ben egy kiemelten fontos meccset tudott csak nyerni a Madrid, a Schalke elleni idegenbeli találkozót. Aztán a visszavágón otthon kis híján ki is zuhant. Simán kikapott az Atléticótól és küzdelmesebb meccsen a Barcelonától is. Ráadásul most kénytelen lesz legjobbjait nélkülözni. Gareth Bale és Karim Benzema már önmagában nagy érvágás lenne (a franciáról a meccs előtt derül ki, hogy játszhat-e), de a legnagyobb probléma a szervező: Luka Modric elvesztése. A horvát nélkül csak béna kacsa a Real (a februári 4-0-ás vereségnél sem játszott). Rajta kívül még Marcelo eltiltott, ő szintén komoly hiányzó.

Az Atlético Madrid a bajnoki címről már biztosan lemarad és valljuk be, a BL-címre sincs túl sok esélye (amíg versenyben van egy Barcelona például), de mindennél édesebb lenne a visszavágás a tavaly elbukott döntöért. Az Atleti tavaly február óta három mérkőzést játszott a Real pályáján és ebből kétszer döntetlent (1-1, 2-2) ért el, bajnokin pedig 2-1-re nyert a riválisnál. Ilyen előjelek után nem is csoda, hogy Diego Simeone együttesének van oka a reménykedésre, noha az Atleti nem erről híres, hanem szervezett játékáról. Az Atletico tíz meccse veretlen és ha nem is ment neki jól a játék, legalább az ellenfelet féken tudta tartani a védelem. Mint ahogy ez az első meccsen is bebizonyosodott: a Real 16 kapura lövésből sem volt képes betalálni. Egyedül Mario Suárez hiányzik majd.

210. Real Madrid - Atlético Madrid, 2 (0-1) (1.94) - Bajnokok Ligája, 20:45

Kőkemény összecsapást várunk ezúttal is, és azt, hogy ezúttal sem változnak a trendek: a Real Madrid hét meccse képtelen legyőzni az Atlétit, szerintünk ilyen hiányzókkal most sem tudja majd.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!