<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Használjuk ki, hogy szenved a HJK

A finn bajnok nincs jó passzban, és akkor még finoman fogalmaztunk. Az Európa-liga-selejtező első meccsét 5-1-re megnyerte az orosz Krasznodar, amely idegenben is esélyes.
Európa-liga-selejtező
Helsinki JK – Krasznodar
Csütörtök, 19:00 óra

A HJK az előző évadban utcahosszal nyerte meg a finn bajnokságot, s most is megvédheti a címét, viszont lényegesen szorosabb az állás. Otthon, a Sonera Stadionban jól teljesítenek a kékek, viszont idegenben harmatosak, és a hajrában sok-sok túra vár Savage-ékra. A legutóbbi hét bajnokijuk közül csak kettőt húztak be Tanakáék. A nemzetközi porondon a BL-től a Lokomotiv Asztana búcsúztatta Mika Lehkosuo legénységét, így maradt az EL, ahol viszont rendesen belenyúltak a jóba a helsinkiek... Az FK Krasznodar ugyanis más kategória, ez az első mérkőzésen gyorsan kiderült. Tíz perc alatt kétgólos hátrányba kerültek Zeneliék, később ugyan szépíteni tudtak, de erre az oroszok még hármat vertek be. 5-1 lett a vége, tulajdonképpen el is dőlt a továbbjutás kérdése. Nagy problémát jelent, hogy a gárda esze, Demba Savage hetek óta sérült, és a krasznodari meccsen Tanaka, a másik gólfelelős is cserét kért. Nélkülük különösen nehéz lesz...

Az FK Krasznodar tavaly az előkelő harmadik helyen zárt az orosz bajnokságban, egyebek mellett moszkvai sztárcsapatokat és a kazanyiakat maguk mögé utasítva. Harminc forduló alatt mindössze négyszer kaptak ki - nem is csoda, hogy bronzérmesek lettek a zöldek.

09157. Helsinki JK – Krasznodar, 2 (1.65) - Tippmix

A nyáron erősített is Kononov mester alakulata, és az új bajnokságban sem áll rosszul. Bár sokat remiznek a fiúk, ennek ellenére a közvetlen élmezőny mögött tanyáznak, verték például Szentpéterváron a Zenitet. A keretben vannak szép számmal légiósok, elől az Ari-Wanderson páros mellett a Dinamótól szerződtetett Szmolov is remek formában futballozik. Masszív alakulat a Krasznodar, amely lényegesen nagyobb játékerőt képvisel aktuális ellenfelénél. Az előző körben a Slovannal ütköztek meg az oroszok, a hazai 2-0 után kissé elbohóckodták a visszavágót, így lett 3-3 annak a vége. De a továbbjutás egy percig nem forgott veszélyben. A Krasznodar magabiztos előnnyel utazhat Helsinkibe, és meggyőződésünk, hogy a gyengélkedő, alapembereit nélkülöző HJK ellen ismét győz majd. Tippünk: 2-es.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!