<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Magyar-román: gólapály a Fradi-pályán?

Hat Eb-selejtezőn három gólt kapott a magyar válogatott, mindössze egyet a román. Kézenfekvő választás a kevés találat, különösen, hogy a vendégeknek tökéletes lenne a döntetlen. Érik a 0-0?
Eb-selejtező, F-csoport
Magyarország – Románia
Péntek, 20:45 óra

Noha sokak szerint a piros-fehér-zöld labdarúgó-válogatott hétfőn, Belfastban vívja majd a fontosabb meccsét, Magyarország és Románia csatáját kár lenne bagatellizálni. Ez a derbi játékosokból, edzőkből és nem utolsósorban a szurkolókból nyilvánvalóan más érzelmi hatást vált ki, mintha Ferör, Finnország, Görögország, vagy Észak-Írország lenne az ellenfél. Kivált, hogy lenne miért visszavágni a péntek esti ellenfélnek, melyet Magyarország legutóbb 1981 májusában tudott legyőzni. Az azóta lejátszott tíz meccsen négy döntetlen mellett hat vereség a mieink mérlege, ebben az időszakban mindössze három találkozón szerzett gólt a magyar csapat.

Ami azt illeti, a jelenkori román alakulat kapuját is nehéz bevenni, ebben a selejtezőkörben ez egyedül Dzsudzsák Balázsnak sikerült, aki tavaly Bukarestben egyenlített a meccs hajrájában. Sokat elárul Románia gólkülönbsége: 7-1. A kapott gólok tekintetében a mieinknek sincs okuk a panaszra, hiszen hat fellépésen mindössze hármat kaptunk, a romániai összecsapás óta tétmeccsen egyet sem. A finneket és a feröerieket 1-0-ra verte Dárdai Pál csapata, Görögország ellen 0-0 lett a végeredmény.

Ismert, hogy a Hertha edzője már nem lehet a magyar csapat mellett, nagy kérdés, hogy a helyét átvevő Bernd Storck mire lesz képes. A két ország labdarúgása hasonló cipőben jár. A klubcsapatok leszerepeltek az európai porondon, a két nemzeti együttesben alig-alig találni topligás futballistát, s ők sem húzóemberek. A románok életét ráadásul több sérülés nehezíti, két remek védő, Florin Gardos (Southampton) és Vlad Chiriches (Napoli) is kidőlt. A hazai keretben Gera Zoli sárga lapok miatt nem játszhat pénteken.

Főtipp

14284. Magyarország – Románia, kevesebb, mint 2,5 gól (1.40) – Tippmix

Bátrabbaknak

14283. Magyarország – Románia, kevesebb, mint 1,5 gól (2.20) – Tippmix

A románok FIFA-világranglistás helyezése vicc, ők is elismerik, hogy nem reális a hetedik hely, amely sokkal kevésbé tükröz hű képet, mint a magyarok 37. pozíciója. A vendégek nem titkolják, elégedettek lennének a döntetlennel, ez esetben a gyenge görögök elleni hazai siker szinte bizonyosan Európa-bajnoki szereplést érne. Bár a legutóbbi budapesti magyar-román 2-2-es eredményt hozott, ezúttal sokkal kevesebb gólra számítunk. Még a 0-0 is benne lehet a pakliban…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!