<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Mit ér Münchenben a Dárdai-mágia?

Félelmetes tempót diktál odahaza a Bayern München, amely a legutóbbi hét hazai meccsén négy vagy öt gólt szerzett. A Hertha a Bundesliga meglepetéscsapata, Dárdait imádjuk, de…
Német bajnokság
Bayern München – Hertha BSC
Szombat, 15:30 óra

Bajnoki meccsen a Hertha legutóbb 1977-ben nyert Münchenben. Attól tartunk, a berliniek nem szombaton térnek vissza a győzelmi ösvényre, ugyanis, amit a bajorok az elmúlt hetekben, hónapokban a hazai meccseken mutattak, arra nehéz jelzőket találni. Négyesével-ötösével szerzik a gólokat Lewndowskiék, akik kedden a BL-ben az Olympiakoszt intézték el 4-0-ra. Minden sorozatot beleértve a Bayern tíz tétmeccset játszott ebben az idényben az Allianz Arenában, a mérleg tíz győzelem, 42-4-es gólkülönbség.

A magyar szakvezető csapata a negyedik helyen áll, így igazán nem kell feltartott kézzel a bajor fővárosba érkeznie. Dárdai Pál, a berliniek vezetőedzője persze tisztában van azzal, hogy csoda kellene akár a pontszerzéshez is. A Hertha 38 éve nyert utoljára Münchenben, s nyolc legutóbbi találkozóját elvesztette.

„Már 120 másik tréner megpróbált kifőzni valamit Münchenben. Mi is kísérletezünk majd valamivel, ehhez azonban teljesítőképességünk határát is el kell érnünk” – figyelmeztetett a magyar szakvezető. Hozzátette, ez a stratégia nem azt jelenti majd, hogy mind a tíz mezőnyjátékosukat felsorakoztatják kapujuk előtt, de az is igaz, hogy energiájukat elsősorban a védekezésre fordítják. A Berliner Zeitung szerint Dárdai 5-4-1-es felállást választ, de úgy, hogy két csatár is a pályán lesz Genki Haragucsi és Salomon Kalou személyében, utóbbi azonban a pálya jobb szélét foglalja majd el, itt kamatoztathatják kivételes gyorsaságát. Az egy szem csatár, a japán támadó szintén igen gyors, amit a kontráknál ki is használhatnak. A BZ szerint Dárdai egyfajta kézilabda-taktikát dolgozott ki, mert kilenc játékos olyan falat képez majd a kapu előtt, mint amilyen e sportágban jellemző.

Főtipp

25084. Bayern München – Hertha BSC, 1 és 3,5 gól felett (1.80) – Tippmix

Melléktipp

24508. Bayern München mindkét félidőben szerez gólt (1.45) – Tippmix

Figyelemre méltó, hogy a Hertha a hét eddigi Bundesliga-túrája során csak Wolfsburgban nem vette be az ellenfél kapuját, tehát egy gólra még Münchenben is jó lehet. Ha ez mégsem következne be, a Bayern akár egyedül is összehozhatja az általunk várt négy találatot. Íme az utóbbi évek München-Hertha összecsapásainak eredménye: 1-0, 3-2, 4-0, 5-2, 4-1, 4-1, 4-2, 3-0 – vagyis ebben a párharcban nyolcas győzelmi szériában van a Bayern.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!