<>

 
 
 
A Mainz és a Mönchengladbach is vereséggel kezdte a Bundesliga tavaszi idényét, pénteki egymás elleni meccsükön szerintünk a gólokra érdemes vadászni.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Ütős tipp a pénteki Bundesliga-meccsre

A Mainz és a Mönchengladbach is vereséggel kezdte a Bundesliga tavaszi idényét, pénteki egymás elleni meccsükön szerintünk a gólokra érdemes vadászni.
Német bajnokság
Mainz - Mönchengladbach
Péntek, 20:30 óra

A Mainz rossz formában zárta a 2015-ös esztendőt (Stuttgart 0-0, Hertha 0-2) és ez a széria folytatódott az új esztendőben is. A gárda a tavaszi idényt az újonc Ingolstadt otthonában kezdte, de a támadójáték ismét csődöt mondott és végül 0-1-es vereség lett a vége. Még így is ott van az élbolyban a gárda: 24 pontjával csupán 3 pontra van a 6. helytől, ám a sűrű mezőny miatt könnyen lejjebb is csúszhat... Otthon felemásan szerepel a társaság: 4 győzelemhez 1 döntetlen és 4 vereség társul, de a Dortmund-Bayern kettős elleni hazai vereség a megbocsáthatóak közé tartozik. Érdekesség, hogy az Ingolstadt elleni meccsen a 7 gólnál járó Muto csak a 71. perctől kapott lehetőséget, Schmidt mester azt a Cordobat küldte kezdőként a pályára, aki még gólt sem lőtt ebben a szezonban. Vélhetően a pénteki meccsen a japán csatár kezd majd.

A Gladbach szintén vereséggel kezdte a tavaszt: a Dortmund 3-1 arányban nyert náluk, így hosszú idő után ismét kikapott saját közönsége előtt a csapat. A szezon eleji edzőváltás jót tett a vendégeknek, bár az európai kupaszereplésnek búcsút intettek, a BL-csoportjukban ugyanis csak a 4. helyre futottak be. Marad tehát tavaszra a bajnokság, hiszen a Német Kupától is búcsúztak. A gárda védelme egyértelműen sebezhető, ezt a Dortmund elleni meccsen is láthattuk. A bajnokságban eddig minden idegenbeli meccsükön kaptak legalább 1 gólt, ez pedig komoly terhet ró az egyébként nem rossz támadósorra. A védelemben ugyan Stranzl visszatérhet, Jantschke továbbra is sérült. Mellette Hahn, Traoré és Herrmann sem bevethető, amely a középpályán okozhat problémákat.

Tippmixen fogadható tipp

Sorszám

Kimenetel

Tipp

Odds

06780HMindkét csapat szerez gólt (IGEN)1.55

Mindkét csapat vélhetően extra mértékben motivált lesz a gyenge tavaszi rajt után. A Gladbach oldalán továbbra is gondok vannak a sérültek miatt a védelemben és a középpályán, ám támadásban továbbra is erős a csapat. A kérdés az, hogy három impotens meccs után a mainzi csatársor mit hoz össze ezen a derbin, ám a Gladbach nehézségeire alapozva tőlük is gólt várunk. Ennek tükrében a mindkét fél betalál opció jó választásnak tűnik a 19. forduló nyitányára.

Várható kezdők

Mainz: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Bussmann – Baumgartlinger, Latza – Malli, Clemens, Jairo – Muto

Mönchengladbach: Sommer – Korb, Stranzl, Hinteregger, Wendt – Nordtveit, Dahoud – Hofmann, F. Johnson, Raffael – Stindl

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!