<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 3 El-tipp mellé egy darts ötlet

Csütörtökön fókuszban az Európa-liga, ahonnan három tippel is érkezünk, emellett pedig a darts Premier League-ből hoztunk egy ötletet

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

21272. Midtjylland - Manchester Utd., 2.5 gól alatt (1.65) - Európa-liga, 19:00

A Bajnokok Ligájától decemberben búcsúzó Manchester United a dán Midtyjlland otthonában lép pályára csütörtök este az Európa-ligában. A vörös ördögök meglehetősen hullámzóan teljesítenek. A hétvégén a legrosszabb hazai mutatóval rendelkező Sunderland otthonában szenvedtek 2-1-es vereséget, előtte a Chelsea-vel játszottak 1-1-es döntetlen Londonban, míg hazai pályán 3-0-ra diadalmaskodtak a Stoke ellen. A MU tartalékos kerettel vág neki a dániai összecsapásnak. A legnagyobb hiányzó a csapatkapitány Wayne Rooney, de Marouane Fellaini, Matteo Darmian, Luke Shaw, Ashley Young, Marcos Rojo, Antonio Valencia, Phil Jones, Adnan Januzaj, Guillermo Varela és Bastian Schweinsteiger se tarthat társaival. Bekerült viszont Louis van Gaal keretébe a Sunderland elleni vereség alkalmával debütáló Donald Love. A 21 éves hátvéd mellett Will Keane és három olyan fiatal - Regan Poole, Joe Riley és James Weir - is tagja a keretnek, akik még nem léptek pályára a felnőtt csapatban.

Midtyjlland sokkal szerencsésebb helyzetben van a hiányzókat illetően, csupán a sérült Petter Andersson és az eltiltott Jakob Poulsen hagyja ki a csütörtök esti összecsapást. A hazaiaknál csak márciusban folytatódik a bajnokság, így nehéz következtetni a dán csapat formájáról, ám a lejátszott hat barátságos meccsből mindössze egyet tudott megnyerni az együttes. A Midtyjlland a Napoli mögött a második helyen jutott tovább az El-csoportjából, két győzelem mellett három vereség és egy döntetlen volt a mérleg. A két csapat még nem találkozott egymással, ám figyelembe véve a Manchester United keretét, nem számítunk gólgazdag összecsapásra.

24385. Villarreal - Napoli, (0-1) 2 (1.40) - Európa-liga, 19:00

Kemény csatára van kilátás a jelenlegi spanyol 4. és olasz 2. helyezett közt. A Villarreal tartja magát a spanyol pontvadászat élmezőnyében, ezt pedig elsősorban stabil védelmének és pazar hazai teljesítményének köszönheti. Az Európa-liga E-csoportját viszont csak a 2. helyen zárták a Rapid Wien mögött, otthon 3 sikerrel zártak 6-0-s gólkülönbség mellett. Ennek tükrében meglepő is lehet, hogy azt várjuk, az olaszok nem kapnak ki. Ez a Napoli azonban rettenetesen stabil csapattá érett össze, amely 100%-os teljesítménnyel hozta az El csoportkörét, a bajnokságban pedig szorongatja a címvédő Juvét.

Higuaín vezetésével ütős a támadósor, a védelem pedig állja a sarat, a zebrák elleni bajnokin is csak hajszálon múlott a pontszerzés Torinóban. Érdekes lesz, hogy mire megy az ütős támadósor az acélos spanyol védelem ellen. A hazaiaknak ráadásul hiányzókkal is számolniuk kell: Jiménez eltiltott, az Adrián-Samu-Bailly hármas pedig sérüléssel bajlódik. A nápolyi csapatot az utóbbi időben mutatott teljesítmény alapján érezzük annyira stabilnak, hogy ezen a kiélezett meccsen legalább egy döntetlent elér, amellyel komoly előnnyel várhatja majd az olaszországi visszavágót.

27373. D. Chisnall - M. Smith, 1 (1.75) - darts Premier League, 20:45

Csütörtökön Dublinba látogat a darts világ krémje, az ír főváros látja ugyanis vendégül a Premier League 3. fordulóját. A játéknap második mérkőzésén Dave Chisnall Michael Smith-t fogadja, ebből a párosításból próbálunk profitálni. Chizzy remekül kezdett, hiszen az első körben 7-0-ra lesöpörte Thorntont, egy héttel ezelőtt viszont csak megizzasztani tudta a vb döntős Lewist. A PL-be idén bekerülő Smith viszont egyelőre nem igazolta beválogatásának jogosságát, 3 meccsen 3 vereség a mérlege, Lewis, Wright és Wade is könnyedén győzte le az angolok nagy reménységét. Érdekesség, hogy a világranglistán Smith áll előkelőbb pozícióban (ő 8., míg ma esti ellenfele a 10.), ráadásul a statisztikák szerint eddigi 3 egymás elleni mérkőzésüket is kivétel nélkül a Bully Boy becenévre hallgató játékos nyerte. A pillanatnyi forma, valamint a PL tapasztalat miatt nálunk mégis Chizzy felé dől a mérleg nyelve, szerintünk ő nyeri az angol házirangadót!

24214. Sporting CP - Leverkusen, mindkét csapat szerez gólt (1.70) - Európa-liga, 21:05

A portugál együttes vezeti a bajnokságot, jó formában van, otthon erős. Az Európa Liga csoportkörében a Besiktast és a Skanderbeut megelőzve, a Lokomotiv Moszkva mögött végzett. Különösen gólképes, elől is, hátul is. A hat kupameccsen 14–11 lett a gólkülönbsége. A Leverkusen a Bajnokok Ligájától volt kénytelen búcsúzni, a Roma és a Barca előzte meg a németeket. A Bundelsigában jól kapta el a tavaszt, megőrizte veretlenségét a Bayernnel szemben is, a múlt hétvégén idegenben verte a Darmstadtot. Kiesslingék egy gólra mindenképpen jók lehetnek idegenben is. A gólváltás értékes opció ezen a meccsen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!