<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 2 sportág, 4 tipp, 5.5-ös odds

Azt mondjuk, megnyeri a vasárnapi összecsapását a Tottenham, a Salzburg és a Barcelona, ez utóbbi fellépésén gólokkal is számolunk. Jön egy "tuti" Hanga Ádámék kosármeccsére is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

29586. Tottenham - Swansea, 1 (1.42) - angol bajnokság, 15:05

A második helyen álló Tottenham a 16. Swansea-t fogadja az angol bajnokság 27. fordulójában. A hazaiak jelenleg a legjobb formában lévő együttes a brit pontvadászatban, a legutóbbi öt meccsüket megnyerték, tizenhárom gólt rúgtak, s mindössze hármat kaptak. A vendégekről már nem állíthatnánk hasonlókat. Az együttes három mérkőzés óta nyeretlen, csupán három ponttal előzi meg a 18., már kieső helyen álló Newcastle-t. Jó hír a Tottenham számára, hogy visszatérhet sérüléséből a góllövőlista második helyezettje, a 16 találatnál járó Harry Kane, azonban így is vannak hiányzók a csapatban. Sérülés miatt biztosan nem léphet pályára Clinton N’Jie, Jan Vertonghen, Mousa Dembélé és Tom Carroll. A másik oldalon mindenki bevethető. A két csapat szezonbeli első meccsén 2-2-es döntetlen született, ám hazai pályán eddig mindig otthon tudta tartani a három pontot a Tottenham. Mauricio Pochettino legényei ha a bajnoki címért harcolnak, nem hibázhatnak a Swansea ellen. Úgy gondoljuk, a hazaiak megnyerik az összecsapást.

08295. Salzburg - Austria Wien, 1 (1.50) - osztrák bajnokság, 16:30

Az osztrák Bundesligában az első fogadja a harmadik helyezettet. tehát igazi rangadót rendeznek a nyugati városban. A házigazda 43 pontnál jár, otthon erős, statisztikája 8-3-1. A gólkülönbsége is remek, 31 találatra csak 11-et kapott. A piros-fehérek egy Ried elleni idegenbeli botlást leszámítva jó formát mutatnak, bejutottak a kupában a legjobb négy közé, és a bajnokságban is nyertek legutóbb (Altach, 2–0). Az Austria Wien 39 pontnál jár, a városi riválissal és mai ellenfelével rendesen elszakadtak a mezőnytől, így a dobogó már-már garantált a liláknak is. Idegenben sem veszélytelenek (6-2-3), de a formájuk nem az igazi. Jól kezdték 2016-ot, kupasikerrel és bajnoki győzelemmel, de a városi derbit nagyon elrontották (Rapid, 0–3), majd otthon a Mattersburg ellen sem tudták megoldani a kötelezőnek tűnő feladatot (2–2). Ma nehezebb dolguk lesz a vendégeknek, és nem is járnak sikerrel.

30719. Laboral Kutxa – Estudiantes, 1, hendikep -12,5 (1.45) – spanyol férfi kosárlabda-bajnokság, 18:00

26-12-es utolsó negyeddel hozta csütörtükön a Zalgiris elleni Euroliga-meccsét a Laboral – vasárnap könnyebb ellenfél vár rá. Az Estudiantes ugyanis csaupán egyetlen riválisát tudja megelőzni, négy győzelemmel és 16 vereséggel a 17. helyen áll. Hanga Ádámék klasszisokkal jobbak, a 16-4-es mérleg a negyedik pozíciót jelenti. Vitoriában félelmetes a Kutxa, az ACB-ligában kilencszer nyert, és csak egyszer veszített. A látogató idegenbeli mutatója rémes, 2-8.

Az Estudiantes kosarasai nem nagyon bízhatnak az egymás elleni mecsekben sem, hiszen az elmúlt tíz évben egyetlen kivételt leszámítva mindig veszítettek a Laboral – korábban Tau Cerámica – otthonában. Hangáék tavaly októberben 85-58-ra diadalmaskodtak idegenben, és ezúttal is könnyű siker elé néznek: akár 20-25 pont is lehet közte.

17182. Barcelona – Sevilla, 1 és 3,5 gól felett (1.80) – spanyol bajnokság, 20:30

Újabb mérföldkő előtt a Barca: ha vasárnap este nem kap ki, beállítja a spanyol veretlenségi rekordot, melyet a nagy rivális Real Madrid tart. A királyi gárda az 1988-89-es idényben 1988. október 2. és 1989. április 5. között 34 összecsapáson nem kapott ki. Leo Messiék 33 meccs óta veretlenek, legutóbb éppen Sevillában égtek 2-1-re. Jó formát futnak a vendégek is, hiszen 14 találkozón nem kaptak ki, mígnem csütörtökön a norvég Molde 1-0-ra győzött az Európa-ligában (a spanyol továbbjutást nem fenyegette veszély).

A Nou Campban még nehezebb lesz, hiszen a házigazda félelmetes otthon: a La Ligában 12-1-0 a mérlege, és a 46-9-es gólkülönbség is magáért beszél. Minden sorozat figyelembe vételével zsinórban tizedszer győzhet az FCB, amely nem ritkán 4, 6, vagy 7 góllal küldi haza az ellenfeleit. Nem könnyíti meg a Sevilla életét, hogy Rafinha mellett csak Busquets szereplése kérdéses, vagyis szinte a legerősebb összeállításban focizhat a Barcelona. Három-négy találatot vasárnap este is könnyedén összehozhat a mágikus MSN, és a Sevilla (Banega eltiltott, Krychowiak és Vitolo játéka kérdéses) is jó lehet legalább egy találatra.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!