<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ritka az ilyen tutinak tűnő hazai siker

A Dundalk csak árnyéka tavalyi önmagának, a címvédésre semmi esélye, de az ezüstéremről nem mondana le a fekete-fehér sereg.
Ír bajnokság
Dundalk - Finn Harps
Péntek, 21.00

A Dundalk tavaly kisebbfajta csodát tett. No, nem azzal, hogy megnyerte a bajnokságot, mert erre már volt példa korábban is, hanem azáltal, hogy főtáblára verekedte magát az Európa Ligában. A télen aztán volt mozgás a keretben, Stephen Kenny elsősorban a támadószekciót erősítette meg, ám a jó rajtot szeszélyes folytatás követte. A Cork közben száguld, így most mér esély sincs a címvédésre. Jelenleg a 2. helyen tanyáznak a fekete-fehérek, 18 fellépésen 34 egységet húztak be, hazai környezetben pedig 6-1-2-es eredménysor áll a társulat neve mellett. Tavasszal jó néhány váratlan vereség csúszott be, és az is beszédes adat, hogy a listavezető már kétszer is elverte a bajnokot. Az elmúlt héten a gyengécske Drogheda ellen parádéztak Kilduffék, igaz, csaknem egy órát emberelőnyben futballozhattak. A keretben egy bekk huzamosabb ideje sérült, más fontos hiányzó nem lesz a házigazdánál.

A Finn Harps 18 pontjával a 8. pozíciót foglalta el a játéknap előtt, de nincs biztonságban, ugyanis a kiesőkkel szemben csak egy egység az előnye. A társaság idegenben (is) harmatosan teljesít, mutatója 2-2-5, és már régen ünnepelhetett vendégségben. Volt a közelmúltban pár jó meccse, de legutóbb otthon nem bírt a Shamrockkal (0-1). Egy csatár eltiltott, egy támadó-középpályás, egy szélső és egy hátvéd sérült - így azért még inkább nehéz dolga lesz a vendégeknek.

09967. Dundalk - Finn Harps, (0-1) 1 (1.50) - ír bajnokság, 21.00

A Dundalk nem nagyon hibázhat, hiszen az üldözők (Bray, Shamrock) ott lihegnek a bajnok nyakán. A Finn Harpsra rettenetesen nehéz kilencven perc vár, és csakúgy, mint a legutóbbi öt egymás elleni találkozójukon, legalább kétgólos vereséget könyvelhetnek el...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!