<>

 
 
 
Sztárcsatára nélkül játszik a PSG, míg a Den Bosch a holland kettőben nem véletlenül kapott legutóbb 7 gólt, kapusai és kezdő védői nélkül az éllovas is alaposan megszórhatja őket.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Infódömping: Ibra nincs, védelmi krízis van

Sztárcsatára nélkül játszik a PSG, míg a Den Bosch a holland kettőben nem véletlenül kapott legutóbb 7 gólt, kapusai és kezdő védői nélkül az éllovas is alaposan megszórhatja őket.
Megjegyzés: a zárójelben szereplő adatok a lejátszott bajnokik/gólok számát jelölik! Pl: 25 bajnoki/18 gól

Ebben a rovatunkban nem tippekkel, hanem minél több hasznos információval szolgálunk. Megvan a tuti tipped, de nem tudod, hogy hiányzik-e bárki vagy a fél csapat? Akkor jó helyen jársz, mert csapathírekkel, háttérinformációkkal és egy sor érdekességekkel jelentkezünk a hét minden egyes napján!

Sönderjyske-Randers - 19:00 óra

A sereghajtó vendége a 9. helyezett lesz a dán bajnokság 14. fordulójában. A Sönderjyske egyre nagyobb bajban van, zsinórban négy vereség után. Ezúttal eltiltott egy kezdő támadó (7/1), régebb óta nincs egy másik kezdő támadó (6/1) és egy csere középpályás (6/0) sincs. Nincs különösebb gond a másik oldalon, a keret szinte teljes, az együttes utolsó három mérkőzésén döntetlenre volt jó.

Dordrecht-Den Bosch - 20:00 óra

A holland másodosztály éllovasa a 17. helyezettet fogadja. A Dordrechtet mindenhova várták, csak nem a tabella első helyére az idény előtt. Oda sokkal inkább a Willem II, Sparta és VVV Venlo hármasból jósolták az egyiket. A nyáron három kulcsembert elveszítettek, de ahogy hosszú évek óta, most is masszív keretnek tűntek. Állandóan ott van a feljutásra esélyes csapatok között, most is valahova az első hat környékére várták, de dobogóra nem igazán. Támadószellemű együttes, főleg otthon, ahol 2,7 gólt szereznek mérkőzésenként és 6-0-1-s mérleggel állnak, az utolsó két találkozójukon pedig 8-at vágtak. Bennfentes hír, hogy a Den Bosch óriási védelmi gondokkal küzd, így az első (1/0), második számú (12/0) kapus mellett három kezdő hátvédet (11/1, 11/0, 8/0) és egy csere védőt (1/0) nélkülöz, míg egy kezdő középpályás (7/1), és az előző idény gólkirálya (0/0) sincs a caspatban. Hatalmas hazai verés lehet kilátásban, sok-sok góllal.

Paris Saint-Germain-Lorient - 20:30 óra

Az éllovas látja vendégül a 17. helyezettet a francia bajnokság 12. fordulójában. A fővárosiak hat siker után vasárnap a Saint Étienne ellen szerencsével játszottak 2-2-t, ha nincs a kiállítás, vereség a vége. Kulcsfontosságú hír, hogy az utóbbi hetekben elképesztő formát mutató Zlatan Ibrahimovic (támadó, 11/5) sérült, ahogy immár több mint egy hónapja Thiago Silva (6/0) is. Ezequiel Lavezzi (9/1), Edinson Cavani (11/7) és az ifjú Hervin Ongenda (4/0) is pótolhatja. A Lorient botrányos sorozat végére tett pontot, hat nyeretlen találkozó (ebből öt vereség) után végre győzött múlt hétvégén, igaz, a másik kiesőjelölt Sochaux ellen 2-1-re. Azóta a Nantes megverte a Ligakupában úgy, hogy mindkét keret tartalékos volt. Ezúttal egy kezdő (8/0) és egy csere (4/0) védő, továbbá egy kezdő középpályás (7/1) hiánya jelent kisebb problémát, de semmi komoly.

Borussia Dortmund-Stuttgart - 20:30 óra

A 2. fogadja a 8. helyezettet a Bundesliga 11. fordulójában. A Dortmund a peches, Mönchengladbach elleni vereséget leszámítva szárnyal, ha baj éri, az is idegenben. Otthon eddigi öt bajnokiját mind nyerte, jövő szerdán az Arsenallal vív élet-halál BL-mérkőzést. Lukasz Piszczek (szélsővédő, 0/0) és Ilkay Gündogan (középpályás, 1/0) továbbra sincs, Sebastian Kehl (középpályás, 2/0) a visszatérés küszöbén áll. A Stuttgartnak működött az augusztus végi edzőváltás, azóta hét bajnokin veretlen, 3-4-0-s mérleggel és már a 8. helyen áll. Második hete eltiltottegy kezdő védő (8/1), frissen sérült meg egy kezdő támadó (2/0), míg egy kezdő védő (10/0) és egy csere támadó (2/0) kérdéses. Vedad Ibisevic (10/7) a csatárposzton kezd.

Barcelona-Espanyol - 21:00 óra

Barcelonai derbi, az éllovas fogadja a 8. helyezettet a spanyol bajnokság 12. fordulójában. Hazai oldalon Jordi Alba (védő, 3/0) hosszabb távon nincs, mellé csatlakozott Adriano (10/2), így védelem széle lyukas, Martín Montoya pótolhatja őket. Az Espanyolból három meghatározó játékos nincs, egy kezdő védő (9/0), egy kezdő középpályás (10/0) és két kezdő támadó (11/1, 9/0). A góllövés eddig sem volt a vendégek erőssége, így még nehezebb lesz a liga legjobb védelme ellen.

Académica-Benfica - 21:30 óra

A 11. látja vendégül a 3. helyezettet a portugál bajnokság 9. fordulójában. Az Académia krónikus csatárgondokkal küzd, a ligában senki sem lőtt ennyire kevés gólt (4). Két kezdő középpályás (5/0, 4/0) sérült. A Benfica egyelőre nem olyan meggyőző, mint az elmúlt szezonokban, a Bajnokok Ligájában is volt egy súlyos, PSG elleni veresége és az Olympiakosszal sem bírt otthon, így utazik Görögországba szerdán. Kimarad egy kezdő védő (4/1) és egy kezdő középpályás (2/0). Az utolsó öt bajnokijából négyet megnyert, de az oddsok rendre túlértékeltnek tűnnek ahhoz képest, hogy mennyire nehezen nyeri mérkőzéseit. A hendikeppel óvatosak lennénk tétben, de ez a helyes választás.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!