<>

 
 
 
Sokat verettük 2013-ban Roger Federert, de Párizsban eljöhet a visszavágó ideje a hátát fájlaló Juan Martín del Potro ellen.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Federer visszavághat Del Potrónak Bázelért

Sokat verettük 2013-ban Roger Federert, de Párizsban eljöhet a visszavágó ideje a hátát fájlaló Juan Martín del Potro ellen.
Férfi tenisz, Párizs, negyeddöntő
Roger Federer-Juan Martín del Potro
péntek 15:30 óra

Federer már csak világranglista-6., hosszú évek óta először nem lehet benne megbízni, sorban jönnek a váratlan vereségek, korai búcsúk. Tavasszal salakon is voltak súlyos kudarcai, aztán jött a kínos wimbledoni búcsú, majd a nyáron három tornán mérkőzést alig nyert. Háta fájt, ezért hagyta ki Montrealt. A US Open előtt új ütővel teniszezett, azóta a régivel próbálkozik, de úgy tűnik, hogy már nem a régi. Cincinnatiben Rafael Nadal, a US Openen óriási meglepetésre Tommy Robredo, míg Sanghajban korán Gael Monfils ejtette ki. Veszélyes ellenfelek, de kemény pályán azért az elmúlt években még a salakkirály ellen is esélyes lett volna. Most mégis felcsillant valami, a fedett pálya mindig kedvencei közé tartozott és az idei szezon a sok korai vereség nyomán nem tudta kimeríteni sem. Az utóbbi két hétben játéka egyre jobb, magabiztosabb, így Bázelben döntőzött, az eheti két kötelező meccsét pedig végre játszmaveszteség nélkül hozta. Ez pedig már önmagában valami, hiszen korábban rendre megingott, bizonytalankodott.

Roger Federer-Juan Martín del Potro, 1 (1,88) - Betclic

A másik oldalon Juan Martín del Potro egy kiváló esztendő végét futja, főleg annak fényében, hogy sérülésekkel bajlódott. A világon bárkire veszélyes erőteniszező, az idény elején Rotterdam tornát nyert, Indian Wellsben döntőzött, de az ősszel is repül, hiszen Tokióban győzött, Sanghajban döntő szett tiebrékben kapott ki Novak Djokovicstól, Bázelben éppen Federert gyűrte le, míg a héten két inkább nehéz mérkőzést abszolvált. Csütörtökön derekára panaszkodott, nem először 2013-ban, de így is képes volt fordítani Grigor Dimitrov ellen. Fedett pályán ő is nagyon él, az erő és a kockázatos ütések, amelyeket bevállal itt érvényesülnek talán a legjobban, és ha jó napot fog ki, akkor még Rafael Nadalnak sincs esélye, ahogy Sanghajban sem volt. Párizsban eddig nagyot nem alkotott pályafutása során.

A múlt heti bázeli finálé beszédes lehetne, hiszen Del Potro nyert, de elnézve az argentin bombaformáját és Federer nehézségeit simább argentin sikerre számítottunk. Ehhez képest a döntő játszma elején egy brék döntött, egyébként kétesélyes mérkőzésnek tűnt. Azóta úgy tűnik, hogy a 17-szeres Grand Slam-bajnok egyre magabiztosabb, az első két párizsi mérkőzése már a régi formáját idézte, míg a másik oldalon számunkra úgy tűnik, hogy Del Potro nem 100 százalékos. A Grigor Dimitrov elleni találkozón hátát fájlalta, nem tudta legjobbját nyújtani, főleg adogatásban, de összeszorítva fogát végül fordított. Ha ezt a tényezőt beleszámítjuk a mérkőzésbe, nálunk a mérleg nyelve fordul Federer felé, akinek a szorzója nem véletlenül esik online. Visszavághat!

 
 
  • 1feribadi2013november01.17:46ÚjVálasz

    Nagyon jó tipp volt, szépen hozott is. :D Néhányszor azért ijesztő volt látni, hogy mennyire eljárt az idő szegény Federer felett, mondjuk az utolsó percekben már megint régi énjét mutatta. :)

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!