<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Dán vendég mellé portugál gólok

Szakíthat a szombati kupadöntős hagyományokkal a Porto és a Braga, Dániában pedig csodálatosan fizető vendégsikerre leltünk. Fogadjunk!

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

11110. Randers - Midtjylland, 2 (2.35) - dán bajnokság, 13:00

A dán élvonal hajrájában továbbra is kiélezett csata zajlik annak ellenére, hogy az FC Köbenhavn bajnoki címe és a Hobro utolsó helye már garantált. A motiváció azonban a fenti párosból csupán a vendégeket érinti, hiszen a Midtjylland címvédőként a 2-4. helyekre, vagyis az európai kupaindulásra hajt. Jó formában fordulnak a hajrára a vendégek, hiszen zsinórban két bajnokit nyertek, ráadásul legutóbb a 2. helyen tanyázó Sönderjyske együttesét verték. A támadósor 51 lőtt góllal az egyik legjobb a mezőnyben, a védelem 31 kapott góllal pedig átlagosnak mondható. A Randers 43 pontjával már sok mindenben nem reménykedhet, habár matematikailag még odaérhet a negyedik pozícióba. Ehhez azonban amellett, hogy minden meccsét megnyeri, még a Bröndby és az Aalborg botlásai is kellenek a hátralévő fordulókban, így esélye gyakorlatilag minimális. Otthon 6-5-4 mérleget tud felmutatni a csapat és könnyen lehet, hogy az európai kupaindulás a legutóbbi hazai meccsen úszott el, hiszen a Bröndby 2-0-ra nyert nála. A Midtjylland vendégként meglehetősen kiszámíthatatlan, azonban az erősebb motiváció mindenképp mellette szól, emellett kerete is erősebb. A közös múlt is egyértelműen a vendégek fölényét mutatja, hiszen a legutóbbi 6 tétmeccs mindegyikét a mostani vendégek nyerték. Ennek tükrében szerintünk van érték ezen a meccsen a 2-es tippben.

25834. Porto – Braga, 2.5 gól felett (2.00) – Portugál Kupa, döntő, 18:15

Az FC Porto hat győzelemmel, a Braga öt sikerrel (kétszer hosszabbítás után) és egy döntetlennel jutott el a kupadöntőbe, melyet semleges pályán, a Lisszabonhoz közeli Estádio do Jamorban rendeznek meg vasárnap. Különösen a Porto számára óriási a tét, hiszen illene „megmenteni” az idényt, melyben – a Benfica, Sporting kettőssel szemben - egyáltalán nem volt versenyben a csapat a bajnoki címért, s végül harmadikként zárt. A Porto így is 15 ponttal többet gyűjtött a negyedik Bragánál.

José Peseiro – aki irányította a Bragát is - 22-es meccskeretében természetesen helyet kapott Casillas, Martins Indi, Varela, Aboubakar, Herrera, Corona és Brahimi is, az edző úgy fogalmazott, ez a legjobb pillanatuk az idei érkezése óta. A Porto öt olyan bajnokival zárta a szezont, amikor született legalább három gól, és ebben a párharcban sem ritkák a találatok. Noha a szombati kupadöntők - a franciát leszámítva - kevés gólt hoztak, a portugálok gond nélkül eljuthatnak legalább háromig.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!