<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

2.10

Jól fizető tipp a horvát-spanyol csoportzáróra

Kedd este véget ér a csoportkör a D-jelű négyesben is, és bár mindkét együttes remek kilátásokkal várhatja a meccset, bőven akad tét. Mi a gólváltásra voksolunk.
Európa-bajnokság
Horvátország - Spanyolország
Kedd, 21:00 óra

A már biztos továbbjutó, listavezető Spanyolország a második helyen álló Horvátországgal csap össze a franciaországi Európa-bajnokság D-csoportjának záró mérkőzésén. A hispánok az előző fordulóban biztos, 3-0-s sikert arattak a törökök felett, míg riválisuk hiába vezetett 2-0-ra Csehország ellen, végül - betudhatóan valamelyest a balhézó horvát szurkolóknak - egy ponttal távozott Saint-Étienne-ből.

Vicente del Bosque gárdájának elég egyetlen pont is a csoportelsőséghez, s erre jó esélye van a csapatnak. A spanyol válogatott ugyanis legutóbbi 11 Európa-bajnoki mérkőzésén csupán egy gólt kapott: az előző torna csoportküzdelmei során az olasz Antonio Di Natale talált Iker Casillas kapujába. Csapatuk már 14 Eb-találkozó óta veretlen, ami a leghosszabb sorozat a kontinensviadal történetében.

A horvátok számára nagyobb a tét, ugyanis vereség esetén, akár a harmadik helyen is zárhatják a D jelű négyest, s előfordulhat, hogy a házigazda franciákkal találkoznak. Modricéknak is elegendő a döntetlen a biztos második helyhez - ez esetben készülhetnének az olaszok elleni derbire -, míg győzelem esetén, az élen zárják csoportjukat.

Tippmixen fogadható tipp

Sorszám

Kimenetel

Tipp

Odds

17143HMindkét csapat szerez gólt (IGEN)2.10

Az egymás elleni mérleg egyértelmű spanyol fölényt mutat. A két csapat négyszer csapott össze, három hispán siker mellett egy döntetlen a mérleg. Mindkét válogatott remek, gólveszélyes játékosokból áll, s mivel egyik csapat sem kaphat ki, mi gólváltásra számítunk.

Tegyük hozzá, különösen a spanyolok esetében várható, hogy a szakmai stáb belenyúl a csapatba: Vicente del Bosque pályára küldheti Casillas kapust, Bartrát, Thiago Alcántara, Kokét, vagy akár Adurizt. Túlságosan felforgatni a csapatot persze veszélyes lehet, hiszen a spanyolok nyilvánvalóan az élen akarnak zárni, hogy a nyolcaddöntőben egy csoportharmadik ellen léphessenek pályára, ehhez viszont már egy döntetlen is elég nekik. Ha a címvédő kikapna a horvátoktól, akkor az E-csoport győztesével, azaz Olaszországgal találkozna a 16 között.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!