<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bilbaóban még a Barca sem mehet biztosra

Hónapok óta félelmetesen teljesítenek hazai környezetben a baszkok, akik jó eséllyel beveszik az FCB hálóját is. Megbízhatónak tűnő ötlettel jövünk a kupameccsre.
Spanyol Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Athletic Bilbao – Barcelona
Csütörtök, 21:15 óra

Hatalmas iramban indul az esztendő a spanyol csapatok számára: a hétközi kupameccsek után a hétvégén már LaLiga-ütközetek várnak a játékosokra. Ami a Bilbaót illeti, csütörtökön jön a Barca, majd vasárnap délben a baszk derbin az Alavés. Luis Enrique két idegenbeli ütközetre készíti fel az együttesét, amely vasárnap este a Villarreal stadionjában játszik.

Éppen ezért az év végi szabadságok nem tartottak sokáig. A Barcelona futballistái december 30-án álltak ismét munkába, és a keret nagy része már az első tréningen is megjelent. A katalánoknak ugyanis már a nyolcaddöntő első felvonására is oda kell figyelniük, ugyanis az Athletic kemény ellenfél. A baszkok a bajnoki tabella hetedik helyén állnak, érdekesség, hogy alig játszanak döntetlent (8-2-6). Hazai környezetben jól megy az együttesnek (6-1-1), és a forma is rendben van.

11524. Athletic Bilbao – Barcelona, mindkét csapat szerez gólt (1.60) – Tippmix

A Bilbaónak nem jelentett gondot a Santander legyőzése a Király-kupa előző körében, az idegenbeli 2-1 után otthon 3-0-ra diadalmaskodott. A Barca a Herculest ütötte ki: 1-1 után 7-0-ra győzött a Nou Campban. Bár pontosan nem tudhatjuk, Enrique milyen csapatot küld ki a pályára Bilbaóban, Cillessen sérülése után előfordulhat, hogy a harmadik számú kapus, Jordi Masip véd. Valószínűsíthető, hogy a szupersztárok közül többen is helyet kapnak a kezdőben…

Az utóbbi években nagyon megy a Barcelonának a baszkok ellen: minden sorozatot beleszámítva megnyerte az utóbbi öt találkozót. Tavaly januárban is összecsaptak a kupában, akkor 2-1-re és 3-1-re Messiék nyertek. Könnyen lehet, hogy a vendégek csütörtökön is előnyt szereznek, ám az Athletic hazai formáját elnézve azért nem vennénk rá mérget. Adurizék egyedül az Osasunát nem tudták legyőzni (1-1) a legutóbbi 11 hazai fellépésükön, és nem ritkán két-három gólt szereztek. A Barca ellen persze aligha gáláznak, ám a gólváltás viszonylag biztos tippnek tűnik…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!