<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Északi sikerek az Európa-ligában

Egy norvég és egy svéd együttes sikerét prognosztizáljuk a selejtezőkön. A Haugesund északír, a Norrköping pedig koszovói alakulattal találkozik...

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

05112. Haugesund - Coleraine (0-2) 1, (1.85) - Európa Liga-selejtező, 19.00

A Haugesund a norvég bajnokságban jelenleg a középmezőnyben tanyázik, tavaly negyedik lett, így ehhez mérten azért visszafogottabban teljesít Eirik Horneland legénysége. A kékek nem kezdték jól a szezont, aztán a májust elrontották, ám az utolsó négy mérkőzésükön már megint jöttek az eredmények. Verték például a Rosenborgot, de három ponttal távoztak az ugyancsak erős Aalesund otthonából is. Vasárnap Stavangerből hoztak egy pontot - itt azért illett volna nyerni, de a csapategység mellett szól, hogy a pontmentés a hajrában jött össze. Otthon hajlamos az idén döntetlent játszani, ám azért ne feledjük, hogy nem északír ellenfelekkel találkoznak Hajradinovicék.

Az április végén záródó északír bajnokságban bronzérmet szerzett a Coleraine, előbbre esélye nem volt végezni, de ahhoz képest, hogy azt megelőzően az 5., korábban pedig alsóházi helyen végzett, a gárda fejlődése megkérdőjelezhetetlen. A csapat rossz formában zárta az évet, és nem csak azért, mert az utolsó három bajnokiján nem tudott nyerni, hanem mert a május eleji kupadöntőt is simán elveszítette a Linfielddel szemben (0-3). Idegenben egyébként sem teljesített jól a Coleraine, 7-3-7-es statisztikája csak átlagosnak mondható. Ma nagy feladat vár az északír együttesre, amely alig ha ússza meg nagy verés nélkül a norvég kirándulást. Magabiztos hazai siker várható.

06640. Norrköping - Pristina, 1 és nem szerez gólt mindkét csapat (2.00) - Európa-liga-selejtező, 20.00

A svéd társulat tavaly bronzérmes lett a ligában, így formált jogot az El-indulásra. A kék-fehérek jelenleg a címvédő Malmö első számú kihívói, pontegyenlőséggel vezetik a táblázatot, igaz, a bajnok egy meccsel kevesebbet játszott a Norrköpingnél. A gárda a június eleje előtti időszakban, tehát a szünet előtt remek formában futballozott, április közepe óta őrzi veretlenségét, hazai környezetben pedig masszív, statisztikája 5-2-1 (12-5). A gárda összességében is nagyszerű védelemmel rendelkezik, 13 összecsapáson eddig mindössze 12-szer kapitulált a hátsó alakzat. A bajnokságban volt egy hónapos leállás, de vasárnap már Örebrö vendégeként szerepelnek Jens Gustafsson tanítványai.

A Pristina fennállása első nemzetközi meccsére készül. A tavaly elsőként meghirdetett koszovói Szuperliga második helyén zárt a társaság, 33 fellépésen 72 pontig jutott az alakulat. Kevés gólt kapott nagyon, de a támadójátéka nem volt félelmetes: lehozta a bajnokságot (33 ütközet) 46-19-es gólkülönbséggel. Ezúttal sem várható a vendégek részéről találat, nem úgy a hazaiaktól. Tippünk szerint győz a svéd csapat, és az ellenfél nem talál be.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!