<>

 
 
 
Stuttgartban teniszre, Chicagóban jégkorongra fogadunk, míg Madridban a labdarúgásé, a BL-é és a Bayerné a főszerep.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: Stuttgart, Chicago és Madrid

Stuttgartban teniszre, Chicagóban jégkorongra fogadunk, míg Madridban a labdarúgásé, a BL-é és a Bayerné a főszerep.

Ebben a rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek - előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket (az események elé beírtuk a sorszámot). A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

021. Andrea Petkovic-Flavia Pennetta, 1 (1,65) - női tenisz, Stuttgart, 18:30

A világranglista-28. és 13. mérkőzése a salakos torna 1. fordulójában. Petkovic egy komolyabb sérülés után tért vissza tavaly tűrhetően, ám 2014-ben felemás volt a produkciója egészen a charlestoni viadal megnyeréséig. Azóta már a Fed-kupában is volt egy bravúrja, így magabiztosan várhatja saját közönségét. Pennetta már túl van a 30-on, de talán pályafutása legjobb tavaszát nyújtja, így nagyot menetelt először az Australian Openen, majd Dubajban, végül óriási bravúrral megnyerte Indian Wellst. Azóta két meglepő veresége van, salakon pedig most debütál, ahol az elmúlt években inkább szenvedett. Nálunk a motiváció és a forma alapján 1-es.

120. Chicago - St. Louis, 1 (1.98) - NHL rájátszás, 03:30

A címvédő Chicago idén is nagy reményekkel vágott neki a kissé átalakított szezonnak, az alapszakaszt viszont csak az 5. helyen sikerült zárni, vagyis a rájátszást nem kezdhette meg pályaelőnnyel a Blackhawks. A St. Louis együttesével hozta össze a sors, amely a 4. helyen zárt és még borzalmas alapszakasz-záró szériája ellenére is 4 ponttal előzte meg playoff-ellenfelét. A párharc első két meccse Blues-sikert hozott, azonban otthon is csak túlóra árán tudta legyőzni mindkét derbin a St. Louis a Chicagót. A Blackhawks pályáján aztán 2-0-s hazai siker született, vagyis 1-2-ről folytatják szerda éjjel a csapatok a küzdelmet. A Chicagót a rájátszásban is a Toews-Kane-Sharp hármas viszi előre, az előző meccsen pedig végre Crawford is jó formát mutatott a kapuban. A hazaiaknál Seabrook (védő, 7G-34A) eltiltott, míg a vendégeknél Backes (center, 27G-30A) játéka kérdéses. A St. Louis acélos csapat, de a címvédő az alapszakaszbeli eredmények ellenére szerintünk masszívabb és ha meg tudja ismételni az előző meccsen mutatott kiváló védekezését, akkor kiegyenlíthet a párharcban!

184. Real Madrid-Bayern München, 2 (2.67) - Bajnokok Ligája-elődöntő, 20:45

A Real Madrid ugyan frissen meggyőző játékkal megnyerte a Király-kupát, többször látszott már a szezonban, hogy sebezhető. Az Atlético Madrid és a Barcelona elleni tavaszi bajnokik mellett a dortmundi és sevillai vendégségek is kihozták elsősorban a védelem gyengeségét. Otthon 14-0-2-es mérleggel erős, ám Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos frissen épül fel, Marcelo és Gareth Bale aligha kezd, Álvaro Arbeloa, Jesé és Sami Khedira pedig hosszú távon sérült. A Bayern ugyanúgy tarol, mint tavaly, ezúttal is hamar behúzta a bajnokságot, azóta kisebb gödörbe került, ám egy igazán fontos tétmérkőzésen még nem betlizett. Thiago Alcántara és Xherdan Shaqiri sérült, míg David Alaba, Daniel van Buyten, Thomas Müller és Javi Martínez kérdéses. Velük vagy nélkülük a Bayern a legnagyobb erő Európában, szerintünk a sztárjai topformáját nélkülöző spanyoloknak is taníthatnak egy leckét.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!