<>

 
 
 
Rafael Nadalt jócskán alábecsülték Montrealban, pénteken viszont Grigor Dimitrov esélyeit nézik le a salakkirály ellen Cincyben.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Sarapova kedvese valamit tud Nadal ellen

Rafael Nadalt jócskán alábecsülték Montrealban, pénteken viszont Grigor Dimitrov esélyeit nézik le a salakkirály ellen Cincyben.
Férfi tenisz, Cincinnati, 3. forduló, kemény pálya
Grigor Dimitrov-Rafael Nadal - péntek 01:00 óra

Dimitrov világranglista-29., nagy tehetség (nem mellesleg Marija Sarapova kedvese), az idén ismét előrelépett egy kicsit, igaz, talán kevesebbet, mint azt sokan elvárták. Korábban salakon játszotta a legtöbbet, de kemény pályán talán erősebb lesz. Technikás, sokoldalú játékos, aki kiválóan tért vissza a borításra Washingtonban. Két megbízható siker után Tommy Haastól nagy csatában kapott ki egy kétesélyes mérkőzésen, maximálisan belefér. Megbízhatóbbnak tűnt, mint salakon, erre egy esélytelennek vélt spanyoltól kikapott a montreali nyitányon, ami romba döntötte ezt a képet róla. Most megint építkezik, a nagy szervával bíró Nicolás Almagrót szépen lelépte, (a Novak Djokovicsot megszorító Gyenisz Isztyomint búcsúztató) Brian Bakert pedig simán küldte haza.

Grigor Dimitrov-Rafael Nadal, több mint 20,5 játék (1,72-1,83) - 01:00 óra

Rafael Nadal világranglista-3., de ha végignézünk idei mérlegén (49-3), simán az első is lehetne, és mivel egész ősszel nincs védendő pontja, így erre sor is kerülhet. Sorban játszotta az év elején a döntőket, amiket döntőrészt meg is nyert, egyetlen kisiklása Wimbledonban volt, de azóta bizonyította Montrealban, hogy nyoma sincs a tavalyi súlyos sérülésnek. A rangadó előtt belendülő Novak Djokovics ellen óriási csatában nyerte meg a döntőnek beillő elődöntőt, a trófeáért pedig már nem volt nehéz dolga. Meggyőző a spanyol, kemény pályán még veretlen (11-0) és nagyon eddig a szerb elleni csatát leszámítva meg sem izzadt.

Merészség az elmúlt hét alapján Nadal ellen fogadni, de emlékszünk az utolsó két Dimitrovval vívott mérkőzésre, amelyeken vért izzadt. A bolgár olyan, mint Ernests Gulbis, nem megijed, hanem extra lökést kap attól, ha a legjobbak ellen játszik és ez mutatkozik meg a salakkirállyal szemben is. A spanyol eddig csak átlagosat nyújtott Cincinnatiben, soha a döntőben sem szerepelt, ami a rendkívül gyors pályának és a laposan csúszó, alig-alig felpattanó labdáknak tudható be. Ezt és a kihívóban rejlő potenciált kihasználva merünk arra tenni, hogy legalább egy 7:5, 6:3-as győzelemre jó lesz Dimitrov. Ennyi beleférhet!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!