<>

 
 
 
Stanislas Wawrinka sorban puskázta el esélyeit Tommy Robredo ellen, Tomás Berdych nem lesz ennyire jószívű Cincinnatiben.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Berdych lehet Robredo végzete

Stanislas Wawrinka sorban puskázta el esélyeit Tommy Robredo ellen, Tomás Berdych nem lesz ennyire jószívű Cincinnatiben.
Férfi tenisz, Cincinnati, 3. forduló, kemény pálya
Tomás Berdych-Tommy Robredo - péntek 01:00 óra

Berdych világranglista-6., hosszú évek óta stabil top10-es, inkább top-8-as játékos és úgy tűnik, hogy az is marad. Egyszerűen képtelen átlépni a nagy négyes árnyékát. Az idei éve minden eddiginél jobb lehet, de nem sokkal. A 41-16-os mérlege úgy jött össze, hogy salakon szenvedett, füvön remekelt, kemény pályán az év elején pedig a maximumot kihozta. Ennek megfelelően kétszer Novak Djokovics, egyszer Rafael Nadal verte, Richard Gasquet ellen siklott ki egy kicsit Miamiben. Wimbledonban azért izzasztották rendesen, azóta egy meglepően korai bastadi vereség, egy montreali zakó a későbbi elődöntős Pospisil ellen és egy sima bemutatkozás jött össze Cincinnatiben. Legjobb borításán kell és lehet is tőle tartani, de talán nincs jelenleg 100 százalékos formában.

Tomás Berdych-Tommy Robredo 2-0 (1,81-1,91) - péntek 01:00 óra

Robredo világranglista-23., egy igazi veterán, most éppen fénykorát éli. Kőkemény salakos, az idén 20-15-ös mérlegéből 24-10-et itt hozott össze. Csak ATP-tornákon indult és a tavasszal menetelt hosszú fordulókat. Füvön két mérkőzést nyert, ami nem rossz, júliusban voltak váratlan vereségek és megnyert egy versenyt Kitzbühelben. Kemény pályán legszebb éveiben egészen jól teljesített, de az utóbbi időben már csak szenved. Az év elején egy, némileg meglepő győzelmet aratott, majd három vereség jött zsinórban. Cincinnatiben tért vissza a borításra, és az abszolút formán kívüli salakos Thomaz Bellucci ellen óriásit izzadt. Meccslabdát hárított és a végét leszámítva jobban teniszezett a brazil. Ezután pedig szettlabda hárításával, a döntő játszmában pedig brékhátrányból verte Stanislas Wawrinkát - nagy küzdő!

Robredo egy óriási küzdő, ez az idén már megannyiszor, így az előző két fordulóban is bizonyította, ahol majdnem 4,5 órát töltött a pályán. Nem volt meggyőző, riválisai nem használták ki esélyeiket. Wawrinkához képest Berdych egy sokkal nagyobb erő, sokkal inkább specialista a borításon és még nagyobb erőfeszítést igényel majd a spanyoltól. Az elmúlt két forduló alapján szerintünk harcra képes lehet, de többre nem igazán, most tényleg túl gyors lesz a cseh szervája és alapvonalról érkező bombái számára. Szerintünk 2-0 az esélyesebbnek!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!