<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Veretjük a Bröndbyt a dán éllovassal

A dán bajnoki tabella tetején tanyázó Midtjylland fogadja az egykor szebb napokat látott, a szezonban még nyeretlen Bröndbyt. Aki bátor, könnyedén behúzza a hazai diadalt!
Dán focibajnokság
Midtjylland-Bröndby
Péntek, 18:30

Átkozhatják a tavalyi védelmüket a Midtjylland játékosai. A klub ugyanis elsősorban a rengeteg kapott góljának (51 rúgott, 47 kapott) betudhatóan maradt le az Európa-ligát jelentő helyekről. Végül a hatodik helyen zártak 47 ponttal. A nyáron eladták egyik legjobbjukat, a középpályás Mads Albaek-et a francia Reimsnek, és több játékost is ingyen elengedtek. Érkezett egy izlandi középpályás, Hédinsson, illetve öt focista az utánpótlástól. A bajnokságot remekül kezdték, négy meccsből négyet nyertek. A korábban szidott védelem is remekel eddig (gólkülönbségük 8-2).

Midtjylland-Bröndby, 1 (1.90-2.04) - péntek, 18:30

A túloldalon közel sem ilyen rózsás a helyzet, ugyanis megkopott a Bröndby fénye. A korábbi dán sikercsapat legutóbb 2005-ben tudott bajnokságot nyerni, mára viszont a kiesés szélén táncol. Tavaly még éppen bennmaradt (9. helyen zárt, öt ponttal előzte meg a kieső Horsenst), és hiába erősített a nyáron, még nyeretlen. Távozott a veterán támadó, Dennis Rommedahl, a fiatal tehetség, Jen Stryger Larsen, illetve Anders Randrup és Jan Kristiansen. Természetesen érkezők is voltak: a kapus Lukas Hradecky, a védő Michael Almeback és a középpályás Martin Örnskov is erősítést jelenthetne. Legalábbis papíron. Ők sem tudtak ugyanis lendíteni a Bröndby pocsék sorozatán. A szezonban még egyszer sem nyertek, négy forduló után két döntetlennel és két vereséggel a 10. helyen állnak. A legutóbbi fordulóban óriási szerencsével sikerült pontot menteniük a szintén szörnyű Viborg otthonában. Négy meccsen három gólt rúgtak és hatot kaptak.

A Midtjylland - melyben nincs friss hiányzó, csak azok nem szerepelhetnek pénteken, akikre eddig sem számíthatott a szakmai stáb - kerete valamivel erősebb, mint a Bröndbyé a két csapat formája között azonban ég és föld a különbség, így mindenképpen a hazaiaknak áll a zászló. A két együttes utóbbi nyolc meccséből egyébként négy Midtjylland győzelem és négy döntetlen született. Legutóbb azonban háromszor is 1-1-re végeztek a csapatok. Most megszakadhat a döntetlenszéria.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!