<>

 
 
 
A nyitófordulóban már nyertünk a csődközeli Hearts veretésével, pénteken az újonc Partick dolga egy fokkal még könnyebb lehet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Az újonc ütheti a csődközeli Heartsot

A nyitófordulóban már nyertünk a csődközeli Hearts veretésével, pénteken az újonc Partick dolga egy fokkal még könnyebb lehet.
Skót élvonal, 3. forduló
Partick-Hearts - péntek 20:45 óra

A Partick a másodosztály bajnoka, magabiztosan, a 2. helyezettet 11, a 3.-at 25 ponttal verte úgy, hogy sokáig hátrányban volt, de az utolsó 15 mérkőzéséből 11-et megnyert. Otthon nem volt ellenfele 15-2-1-es mérleggel és 51-13-as gólaránnyal. A nyáron két kulcsember, egy kezdő középpályás (34/11) és egy kezdő támadó (25/12) távozott, de időben pótolt, igaz, a minőséggel talán adós maradt. Támadásba inkább cserepadra jó tehetségek jöttek, a középpályára egy skót élvonalban kezdő, benne lehet potenciál, ahogy egy mexikói védőben is. Kiesőjelöltek közé várták a szakértők, de megemlítették, hogy eleinte a tavaszi lendület viheti a szekeret. Egyelőre pont ez látható, a jó erőkből álló Dundee-val otthon 0-0-ra volt jó, a Ligakupán izzadósan, míg a tavalyi feljutóval szemben idegenben nyert simán. Két megmaradt erős góllövője (33/12, 35/13) talált be. Egy kezdő védő az első két kör után most is kimarad, egy kezdő középpályás az U21-es válogatottban szerdán szerepelt.

Fő tipp: Partick-Hearts, 1, döntetlen nélkül (1,57-1,67) - péntek 20:45 óra Bátrabbaknak: Partick-Hearts, 1 (2,20-2,35) - péntek 20:45 óra

A Hearts anyagi gondjairól már tavaly lehetett hallani. A fizetések csúsztak, átmeneti megoldást találtak és a télen gyengült a keret. Jelenleg fontmilliók hiányoznak az adósságok kiegyenlítésére és emiatt az idényt 15 pontos levonással kezdte. Ráadásul így a keret ismét megtépázódott. Továbbállt négy kezdő védő (13/2, 32/1, 33/1, 25/2), két kezdő (22/2, 31/0) és két csere középpályás, a házi gólkirály (35/8) és még egy kezdő támadó (30/3), tehát a csapat magja. Alig néhány pillér maradt. Helyükre az ifjúságiaktól érkeztek ígéretes tehetségek, az egyetlen jó igazolás a védelmet erősíti. Az első számú kiesőjelölt. Az idény eleje óta a helyzet csak romlott, miután a csapat legrutinosabb tagja, egy kezdő középpályás frissen megsérült, míg négy két kezdő védő és két kezdő középpályás szerdán az U21-es válogatottal kezdőként végig szerepelt, ám kényszerből most is pályára kell, hogy lépjen.

A Partick nem egy világverő csapat és az alsóházban köthet ki jövő tavaszra. Egyelőre azonban repíti a másodosztály lendülete, szépen teljesít, kerete szinte teljes és otthon szerepel, ahol az elmúlt idényben alig lehetett megállítani. Ehhez adódik a Hearts ismert csődközeli helyzete, megtépázott kerete, amelyből most ráadásul az egyik fő láncszem hiányzik, míg több kezdő az angolok ellen 0-6 során végig a pályán volt. Ezzel együtt gondoljuk azt, hogy támogatni kell az 1-est. Mi óvatosak vagyunk, csak a DNB 1-est vállaljuk be, de a háromesélyes 1-es is nyerő lehet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!