<>

 
 
 
A Ruch Chorzów, a Rijeka és a Botev Plovdiv is előnyt szerezhet magának az Európa-liga-selejtező 2. körében. A magyar pólósok viszont kikaphatnak Szerbia ellen.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Három El-meccs és vízilabda

A Ruch Chorzów, a Rijeka és a Botev Plovdiv is előnyt szerezhet magának az Európa-liga-selejtező 2. körében. A magyar pólósok viszont kikaphatnak Szerbia ellen.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

011. Magyarország - Szerbia, 2 (1.81) - férfi vízilabda Eb, 20:30

Nem szívesen mondunk ilyet, de ezen a mérkőzésen nem biztos, hogy nekünk áll a zászló. Magyarország hiába nyerte meg tavaly a vb-t, Szerbiát évek óta képtelen volt nemcsak legyőzni, de megszorongatni sem az elmúlt években. Ráadásul sem a spanyolok, sem a franciák ellen nem játszott meggyőzően Magyarország. Szerbia ellenben simán bedarálta Franciaországot és a németeket is elverte öt góllal. Nagyon szoros mérkőzésre van kilátás, amelyen Szerbia esélyesebb a győzelemre.

027. Ruch Chorzow - Vaduz, 1 (1,70) - El-selejtező, 18:00

A lengyel bronzérmes a a svájci élvonalba feljutó, de lichtensteini Vaduz együttesével mérkőzik meg. A Ruch megőrizte tavaly alapszakaszbeli előnyét a rájátszásban, így 2 pont előnnyel végzett a Gdansk előtt a bronzért vívott csatában. A lengyel együttesből távozott az elsőszámú kapus és egy 4 gólos támadó, azonban a csapat magja egyben maradt. A Vaduz simán nyerte a lichtensteini "FL1 Active" kupa nevezetű sorozatot, a döntőben 6-0 arányban győzött végül, ezt a sorozatot egyébként rendre meg szokta nyerni. Nem nagyon volt mozgás náluk a nyáron, így maradt a német házi gólkirályuk is. A felkészülés egyik együttesnek sem volt túl sikeres. A Ruch tavalyelőtt indult ebben a sorozatban, akkor a 2. selejtezőkörben simán jutott túl a Metalurg csapatán, de a Plzen ellen már sima 0-7-el véreztek el. A Vaduz tavaly még a grúz Chikhura ellen sem tudott továbblépni az első körben, idén legalább ezt a fordulót már sikerrel vették a College Europa ellen. Nem várunk meglepetést, a Ruch jobb erőkből áll és a lengyel liga erősebb, mint a svájci másodosztály, jó lehet ide a hazai.

031. Botev Plovdiv-St. Pölten, 1 (1,60) - Európa-liga, 18:45

A bolgár élvonalbeli Botev tavaly a bajnokságban otthon rendkívül erős volt, csak egyszer kapott ki. Egy El-körön már túljutott, rendkívül simán, igaz San Marinó-i riválissal szemben. Új edző dirigál, viszonylag jelentős terveket dédelget. Néhány hete egy felkészülési mérkőzésen már összecsaptak a felek, akkor 4-2-re győzött a Botev. A St. Pölten az osztrák másodosztályban közepes erőnek számít évek óta, nagyon rapszodikus, így nagy menetelések mellett óriási bukószériákra képes, a feljutásról elég messze járt. A nemzetközi porondra a kupával jutott ki, de a döntőben esélye sem volt a Red Bull Salzburggal, ahogy elvileg a néhány bolgár válogatottat játszató Botev ellen is bajban lehet.

052. Rijeka-Ferencváros, 1 (1,45) - Európa-liga, 20:30

A horvát ezüstérmes fogadja a magyar bronzérmest. A Rijekát nemrég vásárolta fel egy olasz milliárdos, aki azóta alaposan megerősítette a keretet, célja az egyeduralkodó Dinamo Zagreb hatalmának megtörése. Az első komolyan vett szezonban mindez nem jött össze, de azóta tovább folyik az építkezés, újabb igazolások érkeztek, a vezetőedző pedig szeretne Európa-liga-főtáblát. A Ferencvárosnál szintén nagy célokat tűztek ki, de a csapat még az út elején jár, és az erősítések még gyerekcipőben járnak a horvátokhoz képest. A Sliema Wanderers elleni kínlódás megmutatta, hogy sok munka van még hátra, és a Rijeka jelenleg még nagy falat lesz.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!