<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Bajban a Fradi? Mit tud a Győr?

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
A 2. selejtezőkör kezdődik az Európa-ligában, egyre jobb és ismertebb csapatokkal. A csütörtöki kínálatból szemezgettem, kitérve a magyar csapatok esélyeire.
EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ:

Trencsin-Vojvodina - 17:30 óra A mérkőzést nem a Trencin otthonában, hanem attól 50 km-re, Dubnicában rendezik. A Trencin egészen ütős kis csapat lett Szlovákiában. Jó, látványos futballt játszik, és az anyagi feltételek is adottak, hogy komoly célokat érjen el. A szezont e-1-es győzelemmel kezdte, de a felkészülés során is szépen sorban aratta a sikereket. A Vojvodinára a tavalyi Honvéd elleni El-párharcból emlékezhetünk, most sokkal nagyobb a felfordulás. A korábbi sikeres keret legjava távozott, jelenleg telis tele van fiatalokkal, szinte gyerekekkel, akikben van tehetség, ám nagy kockázat is. Erősen defenzív futballt játszik és kontrákra épít, ám kérdés, hogy így a szezon elején egy ennyire megújított névsorral képes lesz-e megfelelő ellenállásra. A hazai nagyon népszerű fogadás az internetes fórumokon, esik is rendesen a szorzója.
Atlantas Klaipeda-Sahtyor Karagandi - 18:00 óra A jelenlegi litván 5. fogadja a tavaszi kazahsztáni 4. helyezettet. Az Atlantas a középmezőny tagja, sok gólt rúg, viszonylag sokat kap, hetek óta nem játszik bajnokit. Néhány fiatalt igazolt a nyáron. Otthon 5-2-3-as mérleggel és 25-8-as gólaránnyal átlagos. A Sahtyor Karagandi ugyebár tavaly csodát csodára halmozott, megjárta az Európa-liga-főtáblát, és kis híján BL-főtáblára került. A kazah foci amúgy is felfelé ível, rakják bele a pénzt rendesen. A Sahtyorban lehet érték, mivel az Atlantas egy halvány ligából érkező középcsapat, ám túl sok mindent azért nem lehet tudni a vendégekről a múlt évi nagy sikerek ellenére sem. Tehát valami minimum tét.
Petrolul-Flamurtari - 18:30 óra A román harmadik fogadja az albán hetediket. A Petrolul az elmúlt két-három évben vált élcsapattá hazájában, tavaszi bronzérme nem forgott veszélyben, azok után, hogy megjárta az Európa-liga-selejtező utolsó fordulóját, és hazai pályán még le is győzte a Swansea-t Angliából. Kerete azóta nem sokat változott, ismét dobogóra pályázik, mégpedig Adrian Mutuval és egy másik támadó sincs rossz formában, ám a vezetőedző defenzív felfogású. A Flamurtari a kupában jutott ki Európába, a fizikális, de technikailag borzasztóan gyenge albán ligában középcsapat, amely aligha ússza meg szárazon Romániában. A Petrolul védekező szellemű játéka miatt azonban óvatosan a nagy hendikepekkel.
Mladá Boleslav-Siroki Brijeg - 19:00 óra A cseh bronzérmes fogadja a bosnyák másodikat. A Mladá Boleslav jelentősen átalakult a nyáron, szinte teljesen új keret alakult, és az elmúlt szezon erős teljesítménye után a szakértők sem tudják, mi várható a csapattól. Komolyabb célkitűzés nincs. Hiányzik három támadó és középpályás. A Sirokit az előző fordulóban már sokan verették, ám simán legyőzte az azeri Kabalát, még mindkét mérkőzésen. Taktikus, okos futballt játszik, visszaáll, onnan vezeti kontráit. A bosnyák klubfutball nem sokat mutatott, ám a lesajnált vendégekben akár lehet fantázia. Keveslem az 1,33-as oddsot a hazaira, veszélyesnek látszik.
CFR Kolozsvár-Jagodina - 19:30 óra A CFR-t tavaly a Steauával együtt tartották a román bajnokság egyértelmű esélyesének, ehhez képest beragadt a rajtnál és csak a 6. helyen zárt. A nyáron nagyjából 15 játékosát eladta, úgy 10-en érkeztek a pótlásukra, tehát óriási egyelőre a zavar, és szinte lehetetlen belőni, hogy mit tud valójában. A Jagodina kilométeres hátránnyal lett harmadik a Crvena zvezda és a Partizan mögött, egy szerb középcsapat, amely idegenben nem sokat mutatott, 4-7-4-es mérleggel és 19-16-os gólaránnyal. A CFR lenne a logikus választás, ám akkora a felfordulás, hogy lehet a lesajnált vendégek elérnek valamit.
Rijeka-Ferencváros - 20:30 óra A Tippmixtippek között már említettük a mérkőzést, annyit tennék hozzá, hogy tényleg jelentős a különbség a két csapat között. A Rijeka eleve egy jobb bajnokságból érkezik, egyre és egyre erősebb, és bár tehetősnek tűnik a Ferencváros, a horvátok sokkal inkább azok, ráadásul már régebb óta építkeznek. Az első mérkőzés nagyon 1-es szagú, de 1,50 alatti oddsért, ahol most jár a szorzója már nem nagyon éri meg.
Győr-IFK Göteborg - 20:45 óra A Győr a tavasz legjobb csapata volt Horváth Ferenccel, ha kicsit tovább tart a bajnokság, talán meg is nyeri. Kerete magyar szinten erősnek mondható, pénz akad bőven, így a cél is lehetne egy tűrhető menetelés Európában. Hazai pályán veszélyes lehet, de a szezon még el sem kezdődött, így nehéz belőni az ETO valódi erejét. Ezzel szemben az IFK már hónapok óta játékban van, ám elég rapszodikus, már nyolc döntetlent játszott hazájában, tehát nehéz megtörni, annyi biztos. Az előző El-fordulóban is kínlódott egy luxemburgi amatőr csapattal, a kép elég zavaros. Mindkét oldalra lehetne érveket mondani, a Győr egyébként okos választás lenne, csak a svédekben is van potenciál, pont egy 1-es tippet romba döntő döntetlenre.
Szarajevo-Haugesund - 21:00 óra A Szarajevo beerősített rendesen a nyáron, bajnoki címet és erős nemzetközi szereplést tűzött ki a nem túl acélos bosnyák ligából. Hagyományosan hazai pályás csapat. A Haugesund mindössze 14. Norvégiában 15 forduló után, védelme a gyenge pontja, és nagyot szenvedett az előző El-fordulóban is, pedig egy walesi kiscsapattal játszott. Hazai és gólok tűnik a logikus választásnak.
 
 
  • 18klisse2014július22.11:29ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    Szia!

    Figyeltem a Sahtar honlapját, a legfrissebb, hogy a keret a helyszínen edzett, ám a brazilok nem szerepeltek a képeken, egyelőre semmilyen hír nincs, hogy visszatérnének.
    ...

    köszi a választ :)

     
  • 17rokakoma2014július22.09:07ÚjVálasz
    Idézet: matenorbert
    ÜDV....BL-be ezek közül válogatok : malmö ,BATE,Loki,HJK,Maribor,Legia Varsó.....EL-be: Rijeka,Shaktor,AIK,Bursaspor,Lech poznan,Tromsö,Rosenborg,Asteras Tripolis,CSZKA Szófia....
    ...

    próbálok válaszolni nemsokára. A Rijeka X, 2-ben biztos, hogy erős tipp, de a sima 2-es is.

     
  • 16rokakoma2014július22.09:06ÚjVálasz

    A Sahtarhoz egy nagyon fontos megjegyzés van. Az oké, hogy leléptek a brazilok, meg mennyit gyengült a csapat, de nem szabad elfelejteni, hogy 3,1-ről indult a Dinamo szorzója, tehát a piac is reagált már réges régen a hírre, így az 1,85-ben már kevés érték van.

     
  • 15rokakoma2014július22.09:05ÚjVálasz
    Idézet: klisse
    hello rokakoma
    azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valami infod arról hogy visszatérnek-e a shaktari "szökevények" (Texeira, D.Costa stb) holnapra?
    ...

    Szia!

    Figyeltem a Sahtar honlapját, a legfrissebb, hogy a keret a helyszínen edzett, ám a brazilok nem szerepeltek a képeken, egyelőre semmilyen hír nincs, hogy visszatérnének. Ha így lenne, azt az odds emelkedésén is látni kellene, az pedig egyelőre 1,85.

    Ami a magyarokat illeti, nem szeretem az ilyen U tornákat, nagyon sok a csapda. Papíron nagyon nehéz hinni bennük, főleg úgy, hogy a portugálok erősebbnek tűnnek, mint az osztrákok. Van két elég közismert játékosuk, ami ilyen szinten nagy fegyver.

     
  • 14klisse2014július21.23:03ÚjVálasz

    hello rokakoma
    azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valami infod arról hogy visszatérnek-e a shaktari "szökevények" (Texeira, D.Costa stb) holnapra? mert akkor a Dinamo Kijev tényleg jó eséllyel pályázik a kupára
    a másik pedig hogy az u19 magyar-portugál meccsen érdemes-e a portugálokat megjátszani ?

     
  • 13gaben2014július21.20:36ÚjVálasz
    Idézet: matenorbert
    BL-be Slovant kihagytam még az is tetszik
    ...

    A SLovan nekem is tetszik, a BATétól, a helsinkitől és a melmötől mind félek

     
  • 12matenorbert2014július21.17:42ÚjVálasz
    Idézet: matenorbert
    ÜDV....BL-be ezek közül válogatok : malmö ,BATE,Loki,HJK,Maribor,Legia Varsó.....EL-be: Rijeka,Shaktor,AIK,Bursaspor,Lech poznan,Tromsö,Rosenborg,Asteras Tripolis,CSZKA Szófia....
    ...

    BL-be Slovant kihagytam még az is tetszik

     
  • 11matenorbert2014július21.17:42ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    Este már kiteszem, holnap még bővítgetem. Ha van kérdésed, tippsorod, írd meg addig is nyugodtan!
    ...

    ÜDV....BL-be ezek közül válogatok : malmö ,BATE,Loki,HJK,Maribor,Legia Varsó.....EL-be: Rijeka,Shaktor,AIK,Bursaspor,Lech poznan,Tromsö,Rosenborg,Asteras Tripolis,CSZKA Szófia....ezek közül mire érdemes fogadni....vmi kis infó...köszi előre is

     
  • 10rokakoma2014július21.10:18ÚjVálasz
    Idézet: matenorbert
    ÜDV Róka... a kedd ill szerdai BL selejtezőkre leghamarabb mikor lesznek tippek ? Valamint a csütörtöki EL selejtezőkre....? a válaszod köszi előre is
    ...

    Este már kiteszem, holnap még bővítgetem. Ha van kérdésed, tippsorod, írd meg addig is nyugodtan!

     
  • 9matenorbert2014július20.19:20ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    Na olvasgattam a Dinamo-Slaven meccs után, a vendégeknél tényleg komoly gondok vannak, néhány kulcsembert pótlás nélkül adtak el, a kiesés elkerülése lesz a cél.
    ...

    ÜDV Róka... a kedd ill szerdai BL selejtezőkre leghamarabb mikor lesznek tippek ? Valamint a csütörtöki EL selejtezőkre....? a válaszod köszi előre is

     
  • 8BalzsB32014július18.19:24ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    Na olvasgattam a Dinamo-Slaven meccs után, a vendégeknél tényleg komoly gondok vannak, néhány kulcsembert pótlás nélkül adtak el, a kiesés elkerülése lesz a cél.
    ...

    Ennyire nem sikerült utánna járnom :) ezek alapján szerintem is sima hazai lesz a kimenetel, bár még így is tartok a henditől :) góldús mérkőzésnek nézünk elébe remélem, köszönöm az infót ;)

     
  • 7rokakoma2014július18.13:29ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    A Slaven kínlódott a felkészülés során, kiesés közeli helyekre várják. Az az igazság, hogy nehéz a hazai ellen érvelni, de pl. hendizni nem nagyon mernék, túl sok az ismeretlen tényező.
    ...

    Na olvasgattam a Dinamo-Slaven meccs után, a vendégeknél tényleg komoly gondok vannak, néhány kulcsembert pótlás nélkül adtak el, a kiesés elkerülése lesz a cél. A Dinamo csak erősödött, szóval mégis jó lehet az a hendis hazai.

     
  • 6rokakoma2014július18.12:30ÚjVálasz

    Miből gondolod? Gyanús volt valami a meccsen?

     
  • 5rokakoma2014július18.12:29ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    Szia!

    A DInamóról írtam néhány napja, nem gyengült a nyáron, csak sok volt a jövés-menés, így az idény elején gondjai lehetnek.
    ...

    A Slaven kínlódott a felkészülés során, kiesés közeli helyekre várják. Az az igazság, hogy nehéz a hazai ellen érvelni, de pl. hendizni nem nagyon mernék, túl sok az ismeretlen tényező.

     
  • 4rokakoma2014július18.12:29ÚjVálasz
    Idézet: BalzsB3
    Dinamo Zagreb - Belupo, valami gondolat valakinek? :)
    ...

    Szia!

    A DInamóról írtam néhány napja, nem gyengült a nyáron, csak sok volt a jövés-menés, így az idény elején gondjai lehetnek.

    A Dinamónál a szokás szerint nagy volt a mozgás a nyáron, így eladta Alen Halilovicot és egy légiósát. Erősített viszont elég szépen, így jött három portugál, egy argentin, és horvát fiatalok, tehát a tavalyelőtt BL-főtáblát játszó, tavaly arról éppen lemaradó keret tovább erősödött. A bajnokságban végül megint nem volt ellenfele, de eleinte nehezen lendült bele, és az elmúlt években azért akadt gondja a selejtezőkben is. Erőssége a támadás, gondjai a védelemben lehetnek.

     
  • 3BalzsB32014július18.10:21ÚjVálasz

    Dinamo Zagreb - Belupo, valami gondolat valakinek? :)

     
  • 2Eszter252014július17.23:06ÚjVálasz

    Szarajevó bundázott?

     
  • 1jakal2014július17.14:11ÚjVálasz

    a győr a göteborg miatt gázos
    a szatyor esélyes de nem luxenburgi 4.
    a rijeka nagy falat lenne az ftc nek

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!