<>

 
 
 
Gól nélküli döntetlennel zárult a Groningen és az Aberdeen párharcának skóciai első felvonása, a visszavágón szerintünk a hollandok örülhetnek majd.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.62

Hazai győzelemmel léphet tovább a Groningen

Gól nélküli döntetlennel zárult a Groningen és az Aberdeen párharcának skóciai első felvonása, a visszavágón szerintünk a hollandok örülhetnek majd.
El-selejtező
Groningen - Aberdeen
Csütörtök, 19:30 óra

A Groningen a holland bajnokság alapszakaszát a 7. helyen zárta, majd a rájátszásban előbb a Vitesse, majd végül az AZ csapatain verekedte át magát annak érdekében, hogy indulhasson az Európa-ligában. Otthon erős, 9-5-3 mérleget hozott össze tavaly, a rájátszásban pedig mindkét hazai meccsét meg tudta nyerni. A kapuból távozott a nyáron Bizot a Genk csapatához, a védelemből a fiatal Vijnaldum távozott, míg a támadók közül a mindössze 17 esztendős, ám tavaly 33 meccsen 11 gólt szerzett Zivkovic is elhagyta az együttest. A gárda 2 felkészülési meccsel hangolódott eddig a szezonra: a Rehden és az Oldenburg csapata ellen is győztek.

Az Aberdeen 2010 után tér vissza ismét a nemzetközi porondra, miután az előző szezonban a Celtic és a Motherwell mögött befutott a skót bajnokság harmadik helyére. Idegenben acélos 9-4-4 sort produkáltak az alapszakaszban. Védelmét és középpályáját a nyáron sikerült erősítenie, ám a támadók közül eligazolt Vernon (25/6) és Zola (20/3) is és ennek érzékelhető hatása volt a párharc első mérkőzésén. A vendégek is hibátlanul hangolódtak eddig a szezonra: 7-0-ra verték az alsóbb osztályban szereplő Arbroath csapatát, a Peterhead ellen szűkös 1-0-s siker, továbbá becsúszott egy St. Patricks elleni 2-2 is. Az El-ben már az előző körben is érdekeltek voltak: a Riga nem okozott különösebb nehézséget, 8-0-s összesítéssel léptek át rajtuk a skótok.

Tipp: Groningen - Aberdeen, 1 (1.62)

A skóciai első mérkőzés taktikus és nem túl izgalmas játékot hozott. A hollandok elérték elsődleges céljukat, hiszen nem kerültek hátrányba, ugyanakkor a 0-0 nem a legszerencsésebb eredmény, hiszen így fokozottan kell figyelniük majd az Aberdeen kontráira. A skót bronzérmes hiába játszott kisebb fölényben, helyzeteit képtelen volt gólra váltani és ez könnyen megbosszulhatja magát. A Groningen nagyon erős otthon, nem vesztett erejéből komolyan a nyáron, így ha képes lesz útját állni a skót kontráknak, akkor győzelemmel léphet tovább a következő körbe!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!