<>

 
 
 
Ha csak a 2013-as évet nézzük, a Premier League első és harmadik leggólerősebb csapata találkozik szombaton, de nem csak ezért fogadunk a találatokra az Aston Villa és a Liverpool ütközetén.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Villa a Poolt is megszurkálhatja

Ha csak a 2013-as évet nézzük, a Premier League első és harmadik leggólerősebb csapata találkozik szombaton, de nem csak ezért fogadunk a találatokra az Aston Villa és a Liverpool ütközetén.
Premier League, 2. forduló
Aston Villa-Liverpool - szombat 18:30 óra

Az Aston Villa a múlt szezonban komoly fiatalításon esett át, és az eredmények elmaradása miatt Paul Lambert menedzserre állandó nyomás hárult, és úgy tűnt, kiesés lesz a vége. Aztán mégsem, mivel az utolsó 10 bajnokiból csak 3-at veszítettek el és egész tavasszal remekelt. Hazai pályán gyenge 5-5-9-os mérleg és 23-28-as gólarány lett a vége. A döntő fegyvertény a nyáron a házi gólkirály Christian Benteke megtartása volt, több korábbi jól fizetett játékos útját kiadták, inkább tehetségek érkeztek. Az új szezont az Arsenal ellen a tavaszi lendülettel kezdte, hátrányból fordítva nyert hatékony kontráival az Emiratesben 3-1-re. Aztán a Chelsea-től 2-1-es vereséget szenvedett, de ha Petr Cech nem fog ki ennyire jó napot, Braniszlav Ivanovics könyöklése pirosat ér és utána nem lövi be a győztes gólt és John Terry 92. percben történt kezezése büntetőt ér, akkor ugyanúgy 3-1-re győzhetett volna. Összeállt Lambert keze alatt a Villa, amely nem mellesleg a 2013-as naptári évben a harmadik legtöbb gólt, 36-ot rúgta és az idényt is egy 3 és 4 gólos meccsel indította. Egy kezdő középpályás az egyetlen biztos kimaradó.

Aston Villa-Liverpool, több mint 2,5 gól (1,70) - 18:30 óra

A Liverpoolon az edzőváltás sem segített, újabb, csalódást keltő idényt zárt, még az európai kupákról is lemaradt. A nyáron kapust cserélt, ami Pepe Reina becsúszó hibáit látva jogos döntés, igazolt Iago Aspas személyében egy kezdő és egy ifjú támadót, Aly Cissokhóval újra verseny van a balhátvéd posztért, Kolo Tourénak pedig a Jamie Carragher hagyta űrt kell pótolni. Stewart Downing távozása néhány villanást leszámítva szinte erősítés, ahogy Andy Carroll sem illett be Brendan Rodgers játékrendszerébe. A szurkolóknak a tavasz adhatott erőt, hiszen a legtöbb gólt rúgták a Premier League-ben a 2013-as naptári évben, 40-et, voltak kiütéses sikereik, az utolsó 9 meccsükön veretlenek és az utolsó 14-ből is csak 1-et buktak el. Az ember érzése az, hogy többre lesz képes a csapat ebben a szezonban. Az idényrajtot ugyan csak egy sovány 1-0-val kezdték, de tudni kell, hogy 25 lövést regisztráltak, ami a tavaszt idézi, volt egy meg nem adott góljuk, igaz megúsztak egy büntetőt a hosszabbításban. Cissokho már be is vethető, Sebastian Coates kiesése a védelem mélységét rontja, Martin Skrtel pedig padozhat. Luís Suárez eltiltott.

Fogadj erre a Betclic-en!

Háromesélyt nézve trükkös mérkőzés, az Aston Villa ugyanis néhány nap alatt két pokolian nehéz túrán bizonyította, kemény dió. Ezúttal a kontrák mellett otthon a mezőnyt is jobban kell uralnia, miközben egy hét alatt harmadik nehéz meccsén az erőnlét is közbeszólhat. Bentekében lehet bízni, már három gól áll a neve mellett és az is beszédes, hogy a csapat négy gólt lőtt (lehetne ez akár hat is) eddig. A Liverpoolban Suárez ugyan nincs, de az igazi kiütéseket akkor hozta össze, amikor az uruguayi kimaradt, így többet járt szabadon a labda, jobban érvényesült a Philippe Coutinho generálta kreativitás. A sok, 25 lövés beszédes, Sturridge életveszélyes. Ráadásul a statisztika is segít, az Aston Villa utolsó öt hazai meccse 3, 7, 2, 3, 5, míg a Vörösök utolsó hat vendég bajnokija 4, 6, 0, 3, 4 és 4 gólt hozott, az utolsó egymás elleni 2-1 lett, és ehhez jön a csapatok által lőtt 36 és 40 találat 2013-ban. Gólok, 1,70-ért 2,5 felett!

Ami pedig a végkimenetelt illeti, 1,83 a Liverpoolért az Aston Villa két első mérkőzése láttán abszolút rablás, mi 1, X-ben gondolkodunk, de a gólokat erősebb tippnek érezzük.

 
 
  • 3rokakoma2013augusztus24.17:10ÚjVálasz
    Idézet: gedeon
    Suso nem sérült. Spanyolban (Almeria) játszik kölcsönben, nem is akárhogy! Javítsátok kérlek!
    ...

    Teljesen jogos, javítottuk! Köszönjük!

     
  • 2gedeon2013augusztus24.13:59ÚjVálasz

    Suso nem sérült. Spanyolban (Almeria) játszik kölcsönben, nem is akárhogy! Javítsátok kérlek!

     
  • 1ibitibi2013augusztus24.09:51ÚjVálasz

    Bátraknak mára Fürth-Köln 1 Aston Villa-Pool 1

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!