<>

 
 
 
Az osztrák kettőben a Liefering, a lengyel bajnokságban a Legia, míg az írben a Cork City száguldhat tovább.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: ír, lengyel és osztrák élmenők

Az osztrák kettőben a Liefering, a lengyel bajnokságban a Legia, míg az írben a Cork City száguldhat tovább.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

093. Legia Varsó - Lechia Gdansk, 1 (1.63) - lengyel bajnokság, 20:30

A címvédő Legia nem érkezik túl jó formában a 12. bajnoki fordulóra: legutóbbi két meccsén nyeretlen maradt, a legutóbbi fordulóban a Piast Gliwice otthonában maradt alul 3-1 arányban. Otthon 3-2-1 mérleggel és 14-7-es gólkülönbséggel áll. Elsődleges cél természetesen a bajnoki cím megvédése, a nyáron két gólerős csatárából egyet elveszített, viszont a középpályán megtartotta a hatékonyan játszó szerb és horvát játékosát.

A Lechia az előző idényben szintén a felsőházban küzdhetett a végjátékban, végül a 4. helyre futott be, mindössze 2 ponttal maradt le a dobogóról. Egy 6 gólos csatárát elveszítette, de a helyére érkező Colak pótolni tudja. A középpálya és a védelem gyengült néhány kulcsjátékos távozásával, így ezúttal a középmezőnybe várják a szakértők a csapatot. Az eddig összehozott 4-4-3 mérleg igazolja is a várakozásokat, vendégként csak 1 vereséget szenvedtek eddig el (Wisla). A Legia erősebb kerettel bír, és a kis bajnoki szünet után a Lechia jó ellenfél lehet a formajavításra.

099. Liefering - St. Pölten, 1 (1.61) - osztrák másodosztály, 18:30

A 3. helyezett a hetediket fogadja a 14. fordulóban. A Liefering eddig magasan a legjobb támadójátékot mutatja a mezőnyben, ennek viszont ára a védekezés: az élmezőnyben a legtöbb gólt kapta eddig. Hazai 4-1-1 sora nem rossz így a bajnokság elején, kerete alapján az első négybe várják az együttest. Felipe Pires hatékonyan dolgozik a támadósorban, 13 meccsen már 8 gólnál jár, viszont rajta kívül nincs igazán komoly gólszerző csatára a hazaiaknak. Legutóbb az Innsbruck 4-1-es legyőzésével kimászott a 3 meccses nyeretlen szériájából a gárda. A St. Pölten megjárta idén a El-selejtezőket és nagy meglepetésre a Plovdiv csapatát kiejtette, de a PSV ellen nem tudott újabb csodát tenni. A bajnokságot gyengén kezdte 4-2-7 mérleggel, legutóbbi 5 meccséből négyet elveszített, vagyis formája igencsak gyatra. A legnagyobb gondot a támadósorban vannak, hiszen 13 forduló alatt csak 12-szer volt eredményes, vendégként mindössze 1-1-4 4:10 sort tud felmutatni. A vendégek rossz formájára, valamint a Liefering előző fordulóban mutatott játékára alapozva szerintünk ez hazai.

117. Cork City-Bohemians, 1 (1,43) - ír bajnokság, 20:45

A 2. fogadja a 8. helyezettet a 32., utolsó előtti fordulóban. A Cork City az idény meglepetése, tavaly mindössze a hatodik volt, esélye sem volt a nemzetközi kupahelyekre. Most viszonylag hamar kilőtt, után egy kisebb hullámvölgyet leszámítva haladt, és jelenleg megállíthatatlan. Zsinórban öt meccset nyert, és immár ott van az éllovas Dundalk nyomában. Otthon 11-4-1-es mérlege kiváló, az utóbbi időben csak egy X jött be a győzelmek mellett. A Bohemians tavaly az utolsó fordulóig izgulhatott, ezúttal simán bennmaradt. Tét már nincs, a 6. helyre még ugorhat előre, ám különösebb jelentősége nincs. A mezőny ezen részéhez képest kevesen verték meg, idegenben 4-5-6-os mérlege egészen tűrhető, ám az utóbbi időben nyeretlen. A motiváció nálunk eldönti a párharcot, a Cork ráadásul otthon és formában van. 1-es.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!