<>

 
 
 
Az észak-amerikai profi baseball ligában az Arizona együttese javítana, hiszen borzalmas szériája akár még a playoff-ba is kerülhet. A javítási lehetőség pedig adott otthon a San Diego ellen!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.72

Győzelmi kényszerben az Arizona

Az Arizona és a San Diego is ugyanazon csoportban harcol a rájátszásért. Előbbinek reálisabb esélye van megcsípni legalább a Wild Card helyet, azonban borzalmas szériájának ehhez véget kell vetnie. Sikerülhet ez a San Diego ellen?
MLB, alapszakasz
Arizona Diamondbacks - San Diego Padres
Kedd, 03:40 óra

Az Arizona a Nemzeti Liga 6. helyén tanyázik jelenleg 66-63 mérleggel, mely a Nyugati csoport második helyére elegendő. Jelen forma alapján a Wild Card tűnik reális célnak a csapat számára, hiszen a Los Angeles Dodgers-t nehéz lesz megfogniuk a hátralévő meccseken, persze a remény hal meg utoljára... A győzelmi kényszer ellenére viszont nincs túlzottan jó formában a csapat: legutóbbi 5 meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni, akkor kiváló támadójátékkal 12-7-re győzték le idegenben a Phillies-t. A támadósor legnagyobb erőssége Goldschmidt, aki immáron 85 ponttal büszkélkedhet, és ő üti a csapat hazafutásainak többségét is (31), emellett pedig a bázislopásokban is jeleskedik. Dobókat nézve legnagyobb fegyverük az All-Star meccset is megjárt Patrick Corbin, többi dobójuk viszont csak átlagos teljesítményt hoz idén, bár a gárda még így is felülmúlja az elvárásokat! Hazai közönség előtt egyébként 36-26 mérleggel állnak, mely a liga 6. legjobb hazai teljesítménye.

Fő tippünk:
Arizona Diamondbacks - San Diego Padres, Arizona (1.72) - Fogadj erre a Betclic-en!

A hazaiakat nem kímélik a sérülések. Jelenleg is sérültlistán van Bloomquist (shortstop), Chavez (harmadik bázis, 26 futás, 9 HR, 40 RBI), Montero (elkapó, 33 futás, 9 HR, 34 RBI) és Ross (bal outfielder, 33 futás, 8 HR, 38 RBI), továbbá a dobók közül Reynolds, Putz és Hudson. Hazai oldalon McCarthy következik a dobók rotációjában, aki 86 inningje alatt 5-ös ERA mutató felett teljesített, vagyis nem mondható elit dobónak... Ugyanakkor a San Diego ellen idén már kapott lehetőséget: 24 ütéshez állás alatt 5 ütés és 1 futás az ellene elért mérleg, vagyis stabilan teljesített a Padres ellen.

A vendég San Diego Padres szintén a Nemzeti Liga Nyugati csoportjában harcol. A ligában jelenleg a 10. helyen tanyáznak 59-71 mérleggel, melyből idegenben 23-39 sor jött össze. Mondhatjuk, hogy a Padres inkább hazai közönség előtt vitézkedik. A gárdától első körben nem vártak rájátszást idén, hiszen nem túl acélos a keret. Ennek függvényében pedig nem nagy csalódást a jelenlegi 4. hely a csoportban, de talán még a 3. helyre is odaérhetnek, amennyiben jól sikerült az alapszakasz hajrája. Idén is leginkább a pontszerzés okoz problémát a San Diego-nál: amíg őket 130 meccs alatt 501 pontot szereztek, addig mai ellenfelük 129 meccs alatt 557 pontig jutott... Nincs is igazán kiemelkedő teljesítmény a támadók közt, talán Cabrera és Venable teljesítménye süvegelendő meg. Dobókból sincsenek eleresztve idén a vendégek: a rotációban résztvevő dobók mindegyike csak átlagos teljesítményre képes idén, ennek megfelelően az ellenük elért 584 pont is középcsapathoz méltó statisztikai adat...

Ami nagy baj, hogy fontos hiányzói vannak a Padres-nek. Hiányzik Blanks, Grandal, Maybin és Quentin is, közülük a Quentin-Blanks kettős kiesése okoz nagy fejfájást a vendégeknek... Emellett pedig 5 dobójuk is sérült, köztük Marquis és Richard, akik bizony fontos tagjai lehetnének idén a Padres védelmének... A vendégek dobója valamivel stabilabbnak tűnik idén, mint a hazaiaké. Ross idén 85 inninget játszott, és az elért 2.85-ös ERA mutatója meggyőző annak ellenére, hogy 6 vereség az ő nevéhez köthető idén. Az Arizona ütői idén 30 alkalommal találkoztak vele, ez idő alatt pedig pontot nem értek el ellene, mindössze 4 ütésre futotta tőlük

Dobók

Brandon McCarthy (ARI)

2 győzelem, 8 vereség 86 lejátszott inning 54 futás, 55 strikeout 5.44 ERA

Tyson Ross (SDP)

3 győzelem, 6 vereség 85.1 lejátszott inning 32 futás, 76 strikeout 2.85 ERA

A két együttes meglehetősen jól ismeri egymást, ugyanis egyazon divízióban igyekeznek évről évre a rájátszásba kerülni. Idén eddig 9 mérkőzést vívtak egymás ellen, melyből hármat az Arizona pályáján. Ebből a három meccsből egyet nyert a San Diego (4-10), kettőt pedig a D-backs (6-5 és 5-2). A Padres pályáján lejátszott 6 meccsen a San Diego fölénye mutatkozik, ugyanis ebből csak egyet tudott elhozni nyertesen az Arizona.

A mai találkozón egy rossz formában lévő Arizona, és egy viszonylag kiegyensúlyozottan teljesítő San Diego találkozik. A keret egyértelműen a hazaiak mellett szól, továbbá a D-backs-nek jóval nagyobb a motivációja, hiszen még a Wild Card helyért is hatalmas hajrát kell nyomnia, mert nem lesz egyszerű menet... A dobók alapján a vendégek felé billenhetne a mérleg nyelve, de ennél többre tartjuk most a hazaiak győzelmi kényszerét és az Arizona acélosabb támadójátékát. Ebből kifolyólag ezen a szérianyitó meccsen hazai győzelemmel kalkulálunk, amely a fogadóirodáknál viszonylag jó szorzón kapható (még), de a tétekkel csak óvatosan!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!