<>

 
 
 
Marinko Matosevic a nyári kemény pályás játéka alapján pont az lehet, aki borsot tör a salakos veterán, Tommy Robredo orra alá.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

US Open: Robredo korai áldozat lehet

Marinko Matosevic a nyári kemény pályás játéka alapján pont az lehet, aki borsot tör a salakos veterán, Tommy Robredo orra alá.
US Open, férfi egyes, 1. forduló
Tommy Robredo-Marinko Matosevic - hétfő 21:30 óra

Robredo világranglista-22., egy igazi veterán, most éppen fénykorát éli. Kőkemény salakos, az idén 20-15-ös mérlegéből 24-10-et itt hozott össze. Csak ATP-tornákon indult és a tavasszal menetelt hosszú fordulókat. Füvön két mérkőzést nyert, nem rossz, júliusban voltak váratlan vereségek és megnyert egy versenyt Kitzbühelben. Kemény pályán legszebb éveiben egészen jól teljesített, de az utóbbi időben már csak szenved. Az év elején egy, némileg meglepő győzelmet aratott, majd három zakó jött zsinórban. Cincinnatiben tért vissza a borításra, és az abszolút formán kívüli salakos Thomaz Bellucci ellen óriásit izzadt. Meccslabdát hárított és a végét leszámítva jobban teniszezett a brazil. Ezután pedig szettlabda hárításával, a döntő játszmában pedig brékhátrányból verte Stanislas Wawrinkát, mielőtt esélytelenül verte meg Tomás Berdych. Winston Salemben egy nehéz sikerrel indított egy kevésbé ismert francia ellen, majd a jól csengő Gael Monfilst izzasztotta.

Tommy Robredo-Marinko Matosevic, 2, +1,5 szett (1,75-1,85) - 21:30 óra

Matosevic világranglista-56., tavaly még sokat selejtezett és kisebb tornákon is szerepelt, de az idén már csak ATP-tornákra koncentrált. Az átmenet nem volt zökkenőmentes, 20-24-es éves mérlegében benne van a salakos 3-7, a füves 2-5, majd egy korai zakó Atlantában, ami már a negyedik volt zsinórban. Washingtonban aztán történt valami, esélytelenként nyert meg három mérkőzést, James Blake, Nyikolaj Davigyenko és Milos Raonic mind szép skalp, míg a remek nyarat futó Dmitrij Turszunov csak rövidítésben gyűrte le. Formáját átmentette Montrealra is, ahol már öt meccsen maradt veretlen, egyik sem volt egyszerű, Tommy Haas, Jack Sock és Benoit Paire is meghajolt előtte, Rafael Nadal ellen ám csak hat játékra futotta. Ez papírforma.

Fogadj erre a Betclic-en!

Robredót veretjük már néhány hete, inkább sikerrel, mint nem. Saját magához képest talán egy fokkal jobb az idén kemény pályán, ahogy az egész éve biztatóan alakul. Összességében azonban ez nem az ő világa. Matosevic a legjobbkor lendült formába, önbizalommal érkezhetett New Yorkba, szervája és alapvonalról nagyobb ereje előnyt jelenthet számára, mégis ő érzi magát jobban kettejük közül a borításon, még ha nem is annyira tehetséges, mint a spanyol. Indian wellsben lelépte az ausztrál Robredót 7:5, 6:2-re, most nekünk elég lenne két szett tőle.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!