<>

 
 
 
Az Atlético Madrid hétvégi 5-0-ja meggyőzött minket, de esélyes, hogy az Everton és a Newcastle bajnoki kudarcait a Ligakupában orvosolja. Aztán irány a Magyar Kupa és BL-selejtező!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: gólok Barcelonában, Everton, Newcastle

Az Atlético Madrid hétvégi 5-0-ja meggyőzött minket, de esélyes, hogy az Everton és a Newcastle bajnoki kudarcait a Ligakupában orvosolja. Aztán irány a Magyar Kupa és BL-selejtező!

Új rovatunkban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek – előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

Békéscsaba–Balmazújváros, 1 (1.45) - Magyar Kupa, 2. forduló, 19:00

Keleti rangadó az MK második fordulójában. A Békéscsaba a keretét és a formáját tekintve is jóval előrébb tart a vendég Balmazújvároshoz képest. A hazaiak a bajnokságban két forduló után negyedikek, a mérleg: 4-0-ás győzelem otthon a Tatabánya ellen és 1-1-es döntetlen idegenben a Vasas ellen. A Balmazújváros viszont kikapott idegenben 3-0-ra a Siófok otthonában, míg otthon 3-3-at játszott a Várdával. A kupa első fordulójában is csak nehezen jutottak túl, idegenben verték 2-1-re a Nagyszekeres csapatát. A Békéscsaba tavaly a nyolcaddöntőig jutott, most sem valószínű, hogy a második fordulóban elvérezne.

Morecambe–Newcastle, 2 (1.49) - Angol Ligakupa, 2. forduló, 20:45

Egyelőre csalódást keltő produkcióval rukkolt elő a nagy múltra visszatekintő Newcastle United az angol Premier League új szezonjában. Alain Pardew csapata méretes zakót kapott a nyitányon a Manchester City otthonában (0-4), majd soványka, gól nélküli döntetlent játszott a St James’ Parkban a West Ham ellenében. A Ligakupa második fordulójában azonban a negyedosztályú Morecambe-et sodorta a fekete-fehér mezes alakulat útjába a szél, így reális esélyt látunk a vendégek továbbjutására, sőt, egy esetleges önbizalom-növelő győzelem megszerzésére is.

Barcelona-Atlético Madrid, mindkét csapat szerez gólt (1.61) - Spanyol Szuperkupa, visszavágó, 23:00

A múlt héten ült a gólváltásos tippünk, pedig a madridi 1-1 meglepetésnek számított, a tekintetben, hogy a két csapat általában fesztivált rendez egymás ellen. A Szuperkupa első felvonását megelőző 15 Barca-Atlético derbin született legalább három találat, gyakran jóval több is. A fővárosiak aligha mondtak le a trófeáról, miközben a katalán védelem messze van a szilárdtól, ebből következik, hogy nem fogunk unatkozni szerda éjjel. Ha minden jól megy, a Málaga elleni bajnokiról elővigyázatosságból lemaradó Messi ott lehet a pályán, nagy kérdés, Martino edző végre együtt szerepelteti-e az új csillaggal, Neymarral. Akár igen, akár nem, a Barcának támadnia kell (a 0-0-s eredmény gyakorlatilag kizárható), ahhoz pedig nagyon ért, de életveszélyesek a villámgyors Atlético-kontrák is.

Everton–Stevenage, 1 európai hendikep -1 (1.56) – Angol Ligakupa, 20:45

Ugyan az Angol Ligakupában előfordulnak vaskos meglepetések, ezúttal arra számítunk, hogy az esélyesebb csapat legalább két góllal győz. Habár az Everton csak két döntetlennel kezdte az idényt, éppen itt az ideje, hogy megörvendeztesse végre a szurkolóit. A Stevenage az angol harmadosztályban négy forduló alatt mindössze három pontot gyűjtött, így csak a 18. helyen áll. Ugyan a vendégek becsületből biztosan meghajtják a találkozót, a liverpooli csapat ezúttal túl nagy falat lesz a számukra.

Aston Villa–Rotherham, 1 (1.30) – Angol Ligakupa, 20:45

Izzasztó mérkőzés vár az elmúlt két bajnokiját szoros csatában elveszítő Aston Villára a Ligakupában. Vendége ugyanis négy forduló után még veretlen a harmadosztályban, a Rotherham egy győzelemmel és három döntetlennel a kilencedik helyen áll pillanatnyilag. Az odds ugyan nem túl izmos, és van is némi kockázat a tippben (melyikben nincs?), de úgy gondoljuk, hogy a birminghamiek újra az Arsenal ellen mutatott formájukat hozzák (a Premier League első fordulójában idegenben verték 3-1-re az Ágyúsokat), és ha esetleg nehezen is, de önbizalomnövelő győzelmet aratnak hazai környezetben.

Maribor-Plzen, több mint 2,5 gól (1,88) - BL-selejtező, 20:45 óra

A végére pedig egy félig meglepetéssel, félig papírformával jövünk. A szlovén és cseh bajnok első meccsén látva nem látjuk igazoltnak, hogy a visszavágón a Plzen 2,10 körüli oddsokat kapjon, még ha egy hete a Maribor minőségi hátrányáról us szóltunk. Nem sokkal volt rosszabb, a 3-1-es vereség pedig a hajrában csúszott be. A szlovén első otthon mindig erősebb, két alapembere visszatért és a Plzennek elég egy vereség is továbbjutáshoz. Ennek alapján az 1-esre tennénk a voksunkat 3,05-ért, de ennél kevésbé rizikós tippünk is van. A párharc állásából fakadóan aktív visszavágóra van kilátás, márpedig a Maribor otthon szinte mindig betalál, míg ellenfelének szezonbeli 12 tétmérkőzéséből 10 legalább 3, 9 pedig legalább 4 gólt hozott. Tehát kiváló esélyt látunk a 2,5 gólnál többre 1,88-ért.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!