<>

 
 
 
Jó meccsnek ígérkezik a Flushing Meadow-n rendezett találkozó az egyik hazai közönségkedvenc, Blake és Karlovic között.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.95

Nehéz dolga lesz Blake-nek a horvát óriás ellen

Jó meccsnek ígérkezik a Flushing Meadow-n rendezett találkozó az egyik hazai közönségkedvenc, Blake és Karlovic között. A horvát teniszező csúcsformában van, Blake peidg hazai közönség előtt, az utolsó tornáján játszik a US Openen.
US Open
James Blake–Ivo Karlovic
Szerda, 17:00 óra

Két igazán tapasztalt játékos csap ma össze a US Openen. A ranglista 100. Blake és a 79. Karlovic eddig kilencszer játszott egymás ellen, a horvát hatszor, az amerikai 3-szor nyert. A két utolsó meccsükön mindkétszer a horvát diadalmaskodott, és mindkétszer 3 szoros szettben, Grand Slam-tornán egyszer találkoztak, ott is Karlovic volt a jobb, 4 szettben kerekedett felül az amerikain.

Papíron a két játékos közel azonos szinten áll, de közelebbről nézve a fizikai állapotot és a legutóbbi tendenciákat, találunk különbséget.

James Blake már 33 éves, nagy tapasztalattal rendelkezik. Állt már a világranglista 4. helyén is, de rengeteg sérülést követően egyre lejjebb csúszott, és most a karrierje végén áll – ezt pedig az eredményei is tükrözik. (Blake bejelentette, hogy a Us Open után visszavonul.) Idén 16 meccset nyert és 15-öt vesztett el – ebből a kemény borításon játszott meccseinek 8-8-as a mérlege, és az ilyen felületen rendezett tornákon összesen kétszer jutott túl az első körön. Az atlantai negyeddöntőben 7:6, 7:6-ra kapott ki John Isnertől, kinek játéka igencsak hasonló Karlovicéhoz, Washigtonban pedig az első körben Matosevicstól 6:2, 7:6-ra. Megfigyelhető, hogy Blake-nek sok gondja akad az olyan keményen ütő játékosok ellen, mint Isner, Matosevic, Tsonga vagy Gulbis, így nagyon nehéz dolga lehet Karlovic ellen.

Tipp

Blake–Karlovic, 2 (1.95) - Betclic

Karlovic jelenleg kezdi visszanyerni a legjobb formáját. 2013-ban 20 győzelem mellett 18-szor kapott ki, kemény borításon 14-9 a mérlege. Rosszul kezdte az évet, de júliustól magára talált, főleg kedvenc felületén. A bogotai tornán sorra verte Londerót, Sijslinget, Mannarinót, Andersont és Fallát. A bogotai diadal élete 5. tornagyőzelme, és egyben talán a legszebb, hiszen Karlvic egy vírusos agyhártyagyulladáson van túl tavaly tavasz óta, mikor a karrierje is komoly veszélybe került. A bogotai cím után saját bevallása szerint a horvát lassan eléri legjobb formáját. A 3 selejtezőkör során simán verte McDonaldot, Bagnist és Golubevet, úgy, hogy egyetlen szettet sem vesztett, és meccsenként 15 ászt ütött. Logikusnak tűnik hát, hogy a világ egyik legjobb szervájával bíró Karlovic gyors pályán túljut Blake-en.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!