<>

 
 
 
A feljutásra vágyó Nancy gödörbe került és 3 bajnoki óta nem nyert, a kiesőjelölt Clermont ellen viszont megszakadhat a negatív széria!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.70

Nyernie kell a Nancynak, ha fel akar jutni

A feljutásra vágyó Nancy gödörbe került és 3 bajnoki óta nem nyert, a kiesőjelölt Clermont ellen viszont megszakadhat a negatív széria!
Francia másodosztály
Nancy - Clermont
Péntek, 20:00 óra

Az egykor szebb napokat megélt Nancy két éve intett búcsút az élvonalnak. Tavaly mindvégig harcban állt a feljutást jelentő pozíciókért, ám végül lemaradt a dobogóról. Pablo Correa mester legénysége az idén is az osztályváltást célozta meg a szezon előtt, és nem is indultak rosszul a piros-fehérek, sőt, az első 14 fordulóban minden rendben volt a gárdával. Aztán viszont három vereség csúszott be zsinórban, és ezeken a találkozókon bizony még gólt sem lőttek Dembeléék... Közben ugyan nyertek a kupában, de jelen pillanatban a klubnál a bajnokság élvez prioritást.

A Nancy immár győzelmi kényszerben lép pályára, ugyanis 27 pontja van "csak", a dobogó 3. fokán állomásozó Brest már néggyel elhúzott tőlük. Odahaza, a Stade Marcel Picot-ban 4-4-1-es, nem túl meggyőző mérleget hoztak össze Lusambáék, a Valenciennes fosztotta ki egyedül, épp legutóbb. A keret szinte teljes lesz, felépült egy fontos bekk, elől pedig a Dembele-Dale csatárpáros vár arra, hogy végre megtörje a hosszúra nyúlt gólcsendet.

A Clermont Foot tavaly is az alsóház tagja volt, és bizony az idén sincs ez másként. A piros-feketék jelenleg épp a vonal fölött tanyáznak, 17 egységükből azonban csak kettőt szereztek a túrákon - ideális vendégnek tűnnek, járjanak bárhol is... A társulat hullámzó szériát fut, otthon azért szorgosan gyűjtögeti az egységeket - bár legutóbb fontos pontokat hullajtott el kiesési rangadón a Tours ellen (2-2). A bajnokság átlagához képest kimondottan eseménydús meccseket játszik, over-under mutatója 10-7, ami a ligában valóban szembetűnő adatnak számít.

Amolyan egyszemélyes csapatnak is tartják a szakírók a Clermontot: Idriss Saadi 10 találatnál jár már, a 22 esztendős csatár jó formában várja a mai ütközetet is. Egy rutinos bekk még hárommeccses eltiltását tölti, rajta kívül fontos hiányzó nem lesz a keretben.

108. Nancy - Clermont, 1 (1.70) - Tippmix

Tavaly ebben a felállásban a házigazda győzött - és ma is a Nancyt tartjuk esélyesebbnek. A piros-fehéreknek muszáj nyerniük, hogy tartsák a lépést a riválisokkal, és ma szerintünk nem is hibáznak. Tippünk tehát: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!