<>

 
 
 
Nem csak Európában, Ázsiában is zajlik az élet a Bajnokok Ligájában, mi a kínai bajnok Kvancsut támogatjuk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ázsia sztárcsapatát nyeretjük

Nem csak Európában, Ázsiában is zajlik az élet a Bajnokok Ligájában, mi a kínai bajnok Kvancsut támogatjuk.
Ázsiai Bajnokok Ligája, H-csoport, 1. forduló
Kvancsu Evergrande-FC Szöul
Szerda, 13:00 óra

A Kvancsu a földrész kirakatcsapata, kicsit olyan, mint a Real Madrid vagy a Barcelona. Elég pénze van ahhoz, hogy idecsábítson jónevű európaiakat, így a korábbi vezetőedző, Marcello Lippit és az utódját, Fabio Cannavarót. A keretben megfordult a korábbi olasz válogatott Alessandro Diamanti és Alberto Diamanti, igaz ők visszatértek a Fiorentinához a nyárig. Rájuk tehát nem számíthat a 2006-os aranylabdás, ám a brazil mag megmaradt, sőt bővült, így a kínai liga utolsó két szezonjában fölényesen gólkirálya, Elkeson mellé érkezett a Red Bull Salzburgban Jonathan Sorianóval kegyetlen párost alkotó Alan, ám az ősszel a brazil válogatottban debütált, Cruzeiróval zsinórban két bajnki címet szező, támadó középpályás, Ricardo Goulart is kiemelkedő szerzemény. Őket kínaiak egészítik ki, így futnak neki a múlt szezonban negyeddöntőben elbukott BL-nek.

197. Kvancsu Evergrande-FC Szöul, 1 (1,55) - Tippmix

A Szöulról kevesebbet tudni. Az ázsiai szinten jónak mondható koreai bajnokságban végzett a 3. helyen az ősszel, nagyon nagy csata volt a végén, a jobb gólarány döntött a javára. Nem a legjobb tehát hazájában sem, idegenben 9-6-4-es mérleggel és 22-14-es gólkülönbséggel nem volt annyira rossz. Pénzügyi lehetőségeit össze sem lehet hasonlítani a kínai riválisával. Döntő többségében hazai, közepes szintű játékosok alkotják, ezt egészíti ki egy elveszett spanyol légiós, aki a csapatkapitány-helyettes, egy tűrhető kolumbiai és egy szintén sokat látott brazil alkotja a névsort. A selejtezőben vietnami, amatőr csapatot végzett ki 7-0-ra, nem nagy ügy.

A Kvancsu elbukta a Kínai Szuperkupát a napokban, de amúgy ütős kis keret állt össze ismét, a cél a kupa megnyerése. Otthon amúgy sem nagyon tudják megfogni, a koreai szinten is közepes Szöul aligha tudja megállítani.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!