<>

 
 
 
Az Arsenal már a rendes játékidőben legyűrheti az Aston Villa együttesét a kupadöntőben, az Újpest és a Mladá Boleslav pedig győzelemmel búcsúzhat a szezontól.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: magyar és cseh bajnoki, Arsenal

Az Arsenal már a rendes játékidőben legyűrheti az Aston Villa együttesét a kupadöntőben, az Újpest és a Mladá Boleslav pedig győzelemmel búcsúzhat a szezontól.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

151. Újpest - Kecskemét, 1 (1.40) - magyar bajnokság, 14:00

A lilák rangadóján egyértelműen a fővárosiak az esélyesek. Vignjevics együttese remek formát mutat, sorra nyeri a meccseit, így fel is kapaszkodott a hatodik helyre. 48 pontja van, a Szusza Ferenc Stadionban pedig erős (8-3-3). A korábbi góliszony már a múlté, legutóbb például öt gólt rúgtak a fővárosiak Felcsúton. Az alföldiek a harmadosztályban folytathatják majd, mivel nem tudtak érvényes licencet produkálni. Korábban is anyagi nehézségekről lehetett hallani, de most eljött a vég. Bekő Balázs csapata a kilencedik 38 ponttal, idegenben 3-4-7-es statisztikával. Viszont, amióta áll a bál a Széktói Stadionban, gyengén muzsikálnak Bebetóék. Március közepe óta nem nyertek, legutóbbi három bajnokijukat nullára veszítették el. Az Újpest rendben van, nem úgy a kecskemétiek. Baloghék begyűjtik a három pontot, győzelemmel búcsúzva a szezontól.

159. Mladá Boleslav - Jihlava, 1 (1.32) - cseh bajnokság, 17:15

Az utolsó fordulót rendezik a cseh élvonalban, amely még tartogat néhány csapat számára izgalmakat. A Mladá is ilyen, hiszen 4. helye közel sem biztos még, az egymás elleni eredménynek köszönhetően jelenleg mögötte álló Pribram elméletben még megelőzheti. Persze ehhez az kellene, hogy a Mladá ezen a meccsen ne nyerjen és a Pribram jól szerepeljen a szinte már biztosan bajnok Plzen otthonában. A lényeg, hogy a Mladá csak úgy mehet biztosra a 4. helyet illetően (mely El-indulást ér), ha szombat délután legyőzi a már teljesen tét nélkül pályára lépő Jihlava csapatát. A vendégek a tabella közepén állnak 36 ponttal, kiesési gondjaik régóta nincsenek és az európai kupaindulásról is lemondhattak már. A Mladá ugyan 4 forduló óta már nyeretlen és ennek köszönheti a szoros versenyt, az utolsó fordulóban azonban a középcsapat legyőzésével bebiztosíthatja El-indulási jogát.

165. Arsenal - Aston Villa, 1 (1.46) - angol FA Kupa döntő, 18:30

A bajnoki 3. és 17. vívja egymással idén az angol FA Kupa döntőjét, az Ágyúsok címvédésre készülnek. Az Arsenal a tavalyi 4. hely után idén felfért a Premier League dobogójára ám a Monaco elleni korai BL-búcsú mindenképp csalódásra adhat okot. A kupában előbb a Hull-Brighton-Middlesbrough hármas került az útjába, majd a negyeddöntőben a MU-t is búcsúztatta (2-1), a döntőbe pedig végül a Reading testén át vezetett az út, ezt hosszabbításban hozta az együttes, Sanchez tudott duplázni. Bár sérüléshullámmal idén is küzdött, a keret lényegében erős volt, elöl a Giroud-Sanchez kettős szépen termelte a gólokat.

Az Aston Villa az idei PL-sorozat egyik leggólszegényebb együttese volt, mindössze 31 gólt lőtt 38 kör alatt, ennél csak a kieső Burnley tudott kevesebbet termelni. A bennmaradás legalább összejött nekik és a kupadöntő sem rossz eredmény ettől a csapattól. A sorozatban a Blackpool, a Bournemouth és a Leicester is megszorongatta, majd a negyeddöntőben a West Brom csapatát már 2 góllal verték, az elődöntőben pedig a Liverpool volt az áldozat (2-1). A két csapat közti erőbeli különbség nem kérdéses, melyet a két bajnoki meccs is remekül mutat, ezeket 3-0 és 5-0 arányban nyerte az Arsenal. A címvédés komoly motiváció, ráadásul ez maradt az egyetlen trófea a Wenger-csapat számára, amelyet idén begyűjthet és az ellenfél is verhetőnek tűnik.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!