<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: nem kizárt, hogy Körmend örvend

Mit tegyünk, ha szegényes a futballfelhozatal? Nézzünk körül egyéb pályákon! Német kézilabda, magyar kosárlabda és portugál foci került ma a Profitipp boncasztalára.

Ebben a rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek - előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

Moreirense–Atlético, 1 (1.33) – portugál másodosztály, 17:00 óra

A szűkös szerdai kínálatból alacsony szorzója miatt ezt a meccset amolyan tölteléktippnek ajánljuk. A Moreirense az előző idényben a 15. helyen végzett a portugál első osztályban, így kiesett. A klubnál az új szezonban az azonnali feljutást tűzték ki célul, és a játékoskeret ereje alapján erre minden esélye meg is van a guimaresi csapatnak.

A hazaiak öt tétmeccs óta nem kaptak ki, a bajnokságban nyolc forduló alatt 17 pontot gyűjtöttek (5-2-1), amivel jelenleg negyedikek a tabellán. Otthon eddig három győzelem mellett egy vereség csúszott be a Moreirensének, amely szerdán két játékosára, a brazil csatár Wagnerre (6/0) és a portugál középpályás, Filipe Melóra (8/0) nem számíthat sérülés miatt.

Az első tízbe várt Atlético teljesítménye eddig elfogadható: 12 szerzett ponttal (3-3-2) a 13. helyen áll a tabellán, úgy, hogy a Moreirenséhez hasonlóan két meccsel kevesebbet játszott, mint a mezőny többsége. A vendégektől sérülés miatt a 32 éves portugál középpályás, Vasco Varao (4/0) hiányzik majd. Meglátásunk szerint a nagyobb tudás, a hazai pálya előnye, az egymás elleni mutató (3-0-0), és az utóbbi hetek formája is a Moreirense felé billenti a mérleg nyelvét.

Körmend-Atomerőmű, 1 (2.08) - magyar kosárlabda-bajnokság, 18:00

Nem tudni, hogy az idény eleje, netán a nagyszerű paksi bajnoki rajt miatt, de a bukik mintha kissé túlértékelnék az Atomerőműt. De az is lehet, hogy a Körmendet nem tartják sokra. Mindenesetre mi azt mondjuk, kettes feletti oddsért egy óvatos próbát megér a vasi győzelem. A Körmend magyar kerete nagyjából együtt maradt, csupán Golomán és Ruják távozott. A három új légiós Devon Moore, Fears és Rakocsevics, az utóbbi nem teljesen egészségesen dobott 18 pontot Jászberényben, ahol 64-63-ra kikapott a vendégcsapat.

A Körmend felkészülési meccsei jól sikerültek, többek közt az Atomot is legyőzte 92-78-ra. A tolnaiak ugyanakkor nagyszerűen kaptál el a rajtot, hiszen 116-76-ra verték a Nyíregyházát. A szerdai csata keményebbnek ígérkezik, már csak azért is, mert a harmadik légiós, az amerikai Summers valószínűleg még nem szerepelhet, és Vaughn sem készül túlságosan régen a csapattal. A Paks magyarjai ügyesek, ám a félelmetes hangulatú körmendi csarnokban megremeghet a kezük.

Magdeburg–Kiel 2 (1.36) - német kézilabda-bajnokság, 20:15 óra

Ha nem lenne ilyen brutális formában a Kiel, akkor még kérdéses is lehetne a német férfi kézilabda-bajnokság rangadójának kimenetele, azonban a vendégek eddig mind a nyolc meccsüket megnyerték a szezonban, ráadásul rendkívül magabiztosan. A Magdeburg viszont szenved, ami főleg a sok sérültnek köszönhető. A hazaiak csak a kilencedik helyen állnak négy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel, amiből kettőt otthon szenvedtek el. A Kielt öt mérkőzés óta képtelenek megverni a magdeburgiak, legutóbb is kilenc góllal kaptak ki otthon.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!