<>

 
 
 
A sógorok rendesen összekuszálták a szálakat a G-csoportban: ha ma nyernek, szinte semmi nem menti meg őket a jövő évi kontinensviadaltól...
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Hatalmas siker kapujában az osztrákok

A sógorok rendesen összekuszálták a szálakat a G-csoportban: ha szombaton nyernek, szinte semmi nem menti meg őket a jövő évi kontinensviadaltól...
Eb-selejtező, G-csoport
Ausztria – Moldova
Szombat, 20:45

Hat fordulót követően így áll a G-jelű hatosfogat: 1. Ausztria 16, 2. Svédország 12, 3. Oroszország 8, 4. Montenegró 5., 5. Lichtenstein 5, 6. Moldova 2.

A sorsolás elkészítésekor minden bizonnyal kevesen fogadtak volna arra, hogy féltáv után az osztrákok kétszer annyi ponttal állnak majd, mint a vébét megjárt orosz válogatott. Nyugati szomszédaink meghúzták a váratlant, és elsősorban pazar védekezésüknek köszönhetően eddig iskolázzák a mezőnyt. Az első játéknapon Bécsben remiztek Ibráékkal, azóta viszont csak nyertek. A szbornaját oda-vissza ütötték, és a kicsik ellen sem hibáztak. Alabáék gólkülönbsége 11-2 - ez az adat önmagáért beszél. Noha általában nem játszanak gólgazdag mérkőzéseket Jankóék, játékuk mégis látványos: a letámadást már az ellenfél térfelén megkezdik, és így rendre hibára késztetik ellenfeleiket. Florian Klein, a válogatott hátvédje eltiltott lesz, miután Oroszországban begyűjtötte harmadik sárga lapját.

Moldova erőteljes csörgőlabdát folytat immár évek óta, ezúttal sincs ez másként, a keleti válogatott két iksz mellett négyszer megégett. Az egyik döntetlen értékesnek nevezhető, hiszen Moszkvában remiztek, a lichtensteini "pontrablás" viszont nem kerül be a legsikeresebb mérkőzések gyűjteményébe. A gárda hat fellépésen 3-9-es gólkülönbséget hozott össze, érdekesség viszont, hogy a pontjai idegenből származnak. Alexandru Curteianu szövetségi kapitány nem válogathat a klasszisok között, néhány kelet-európai légiós mellett a válogatott gerince az otthon játszókra épül. Eltiltott nem lesz a keretben.

16394. Ausztria - Moldova, (0-1) 1 (1.50) - Tippmix

Kisinyovban tavaly októberben 2-1-re győztek az osztrákok. És ma is simán behúzzák a három pontot, a végén lesz közte kettő. Tippünk így hendis H!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!