<>

 
 
 
A Benfica és az Atletico is győzelemmel rajtolt a BL-csoportkörben, szerda este pedig egymás ellen lépnek pályára a C-csoport rangadóján.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.65

A gólok ellen megyünk Madridban: túl merész?

A Benfica és az Atlético is győzelemmel rajtolt a BL-csoportkörben, szerda este pedig egymás ellen lépnek pályára a C-csoport rangadóján. Fogadunk?
Bajnokok Ligája
Atlético Madrid - Benfica
Szerda, 20:45

Az Atlético borzalmas hajrája ellenére begyűjtötte a spanyol bronzérmet, így kvalifikálta magát a BL-főtáblára. Simeone taktikája hagyományosan a védelem köré épül: az előző idényben mindössze 29 gólt kapott 38 bajnokin. Ennek ára, hogy támadójátéka sokkal kevésbé hatékony, mint a többi spanyol élcsapaté (Valencia, Real, Barca, Sevilla mind több gólt lőtt nála tavaly). A 2014-15-ös idényben bajnoki meccseinek fele hozta az under tippet, otthon csupán 11 gólt kapott.

Nyáron kicsit átalakult a csapat, így távozott pl. Mandzukic, Miranda, Alderweireld, érkezett viszont a Martinez-Vietto-Carrasco-Savic-Luis ötös. A taktika azonban mit sem változott, melyet az évadbeli statisztikák is jól mutatnak: a bajnokságban 9-3-as gólkülönbséggel áll 6 kör után (ez pontosan 2-es gólátlag), mindössze két bajnokija hozott legalább 3 gólt, a BL-ben 2-0-ra verte a Galatasaray csapatát.

De lássuk a másik oldalt is! A Benfica-Porto-Sporting hármas rendre dominálja a portugál bajnokságot, így a többiekhez hasonlóan a Benfica is termeli a gólokat a kisebb csapatok ellen, egymás ellen ez a hármas viszont rendre taktikus 90 percet produkál. Erre remek példa a 20-án lejátszott Porto-Benfica meccs, mely mindössze 1 gólt hozott. Az Asztana ellen sem hajtotta szét magát a vendég együttes, félgőzzel 2-0-ra nyertek. A védelem stabil, legutóbbi 4 tétmeccsén csak 1 gólt kapott.

34756. Atlético Madrid - Benfica, 2.5 gól alatt (1.65) - Tippmix

Mivel mindkét együttes megnyerte csoportbeli első mérkőzését, így 3-3 ponttal várhatják a folytatást. Látható a statisztikákból, hogy a Simeone-csapat elsősorban stabil védelemre építve igyekszik hozni a meccseit, a Benfica pedig a komolyabb meccseken inkább kivárásra játszik. Taktikus 90 perc elé nézünk, amely jó eséllyel nem a gólzáporról lesz majd híres, jó eséllyel 3 gól alatt marad majd a két fél.

 
 
  • 1potrien112015szeptember30.10:56ÚjVálasz

    Ez egy jó elemzés.Általában negatív kritikákat írok,de ha valaki elolvassa a fenti sorokat,az értékelhető képet kap a meccsről.Ez még akkor is igaz,ha simán lehet mondjuk 2:1 a hazainak a vége.Szóval,ilyeneket kellene sokat írni,grat!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!