<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: zárjuk a hetet hokival és focival

A német hokiligából, illetve a spanyol és német foci élvonalból hoztunk 1-1 ötletet, mindhárom meccsen a gólokat vesszük célba.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

05200. Leverkusen – Dortmund, mindkét csapat szerez gólt (1.60) – német bajnokság, 15:30

Rangadó a Bundesligában, a 10-5-6-os mérleggel negyedik Leverkusen a második (15-3-3) Dortmundot fogadja. Egyik csapatra sem jellemző a bunkerfoci, így vasárnap délután is szép számmal jöhetnek a találatok. Tíz fellépésükön csak kétszer fordult elő Kramerékkal, hogy a saját pályájukon nem szereztek gólt, míg a Dortmund idegenben is veszélyes, a 11 túráján 22 találatot szerzett. Érvágás a hazaiak számára a 13 gólos Hernández sérülése, míg a vendégcsapat csak Benderről kénytelen lemondani.

Reusékkal két hete, a Hertha elleni meccsen fordult elő először, hogy nem vették be a házigazda kapuját (Dárdaiék ellen nem egyszerű az élet…), az azt megelőző tíz összecsapáson viszont termeltek derekasan. A hét közben az Európa-ligában a Sportingot idegenben legyőző Leverkusentől nyílt futballt várunk, a sárga mezesek pedig szintén ezt a stílust részesítik előnyben – ez esetben pedig könnyedén összejöhet a gólváltás.

23207. Nürnberg - Straubing, 4.5 gól felett (1.40) - német jégkorongbajnokság, 16:30

A 6. fogadja a 8. helyen állót a német hokiliga alapszakaszának hajrájában, a 46. fordulóban. A hazaiak egyből negyeddöntőbe jutnának, ehhez pedig a top6-ban kellene végezniük. Erre komoly esélyük is van, hiszen előnyük 8 pont az üldözőkkel szemben. Két meccses vesztes szériában vannak, ráadásul ezalatt az eddig hatékony támadósor mindössze 1 gólt lőtt. A Straubing is playoffra hajt, de neki visszafelé is nézegetnie kell, ugyanis a 11. helyezett csupán 5 pontra van tőle. Vendégként viszont nem megy a csapatnak igazán jól: 8 sikere mellett immáron 13 zakója van, a legutóbbi két vendég meccsén elvérzett. Mindkét együttes jól áll gólok tekintetében: a Nürnberg 6-os, míg a Straubing 5.9-es gólátlaggal bír, 28 illetve 31 meccsük hozott legalább 5 találatot. Novemberben ebben a felállásban 7 gólos meccset játszottak (a Straubing 4-3-ra nyert), szerintünk legalább 5-ig ezúttal is eljutnak.

11194. Atlético Madrid - Villarreal, 2.5 gól alatt (1.50) - spanyol bajnokság, 20:30

A második helyen álló Atlético Madrid a negyedik Villarrealt fogadja a spanyol bajnokság 25. fordulójában. Gólözön nem várható, ugyanis egyik csapat sem ontja a találatokat. A hazaiak összecsapásain mindössze hétszer fordult elő, hogy három, vagy annál több gól született. A másik oldalon sem sokkal jobb a helyzet, a Villarrealnál kilenc ez a mutató. Ráadásul az utolsó hat egymás elleni találkozóból ötször egyetlen találat született, míg egyszer 1-1 lett a végeredmény, s az elmúlt hat mérkőzésen összesen hét gól esett. Az Atléticonál sérülés miatt nem léphet pályára vasárnap este Tiago, Augusto Fernández és Yannick Carrasco, míg José María Giménez az eltiltását tölti. A vendégeknél Eric Bailly, Jonathan dos Santos és Samuel nem egészséges. A két csapat szezonbeli első meccsén 1-0-s Villarreal siker született. Most úgy gondoljuk, ismét egy gól dönthet a találkozón.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!