<>

 
 
 
David Ferrer harmadik hete teniszezik, számunkra még mindig nem meggyőző, az erőtenisző Tomás Berdych letolhatja a pályáról.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Berdych kivégezheti a párizsi címvédőt

David Ferrer harmadik hete teniszezik, számunkra még mindig nem meggyőző, az erőtenisző Tomás Berdych letolhatja a pályáról.
Férfi tenisz, Párizs, negyeddöntő
David Ferrer-Tomás Berdych
péntek 21:00 óra

David Ferrer életében először az idén játszott Grand Slam-döntőt, de egészében nézve az évét mégsem lehet rá azt mondani, hogy ez volt a legjobb. Az 58-20-as mérlege már biztosan elmarad a tavalyi 78-16-ostól, kiszámíthatatlanná vált. Az idény elején kíméletlenül menetelt szinte minden tornán, ahol elindult, ám a Roland Garros-finálét követően két GS-negyeddöntőt leszámítva semmi különöset nem alkotott. Kemény pályán szenvedett, még a US Open előtt Montrealban rögtön, Cincinnatiben a második mérkőzésén kapott ki, azóta pedig Kuala Lumpurban egy, Pekingben kettő, Sanghajban megint egy sikert kapart össze. Nem az a teljesítmény, amely a világranglista 3. helyezettjétől elvárható lenne, még akkor sem, ha most javított, hiszen Stockholmban és Valenciában döntőzött, míg a héten két akadályt vett simán. A lényeg, hogy három hete pályán van, ami 30 felett évi 80-100 mérkőzéssel a lábban már jelenthet valamit. Címvédő Párizsban, de arról a tornáról az összes nagyágyú hamar kiesett, könnyű dolga volt.

David Ferrer-Tomás Berdych, 2 (1,88) - Betclic

Berdych világranglista-7., hosszú évek óta top10-es, inkább top-8-as játékos és úgy tűnik, hogy az is marad. Egyszerűen képtelen átlépni a nagy négyes árnyékát. Az idei éve minden eddiginél jobban indult, de a nyár második felétől nem az igazi. Az 55-22-es mérlege úgy jött össze, hogy salakon szenvedett, füvön remekelt, kemény pályán az év elején pedig a maximumot kihozta. Wimbledonban azért izzasztották rendesen, azóta legjobb borításán, kemény pályán semmi extrát nem mutatott, ami tőle elvárható lenne. Cincinnatiben szép volt az elődöntőbe jutni, de a US Openen a legjobb 16-nál többet kihozhatott volna. Bangkokban fedett pályán döntőzött, aztán mindössze két mérkőzés megnyerése elegendő voolt, hogy Pekingben elődöntőzött, mielőtt két váratlanul korai vereség rombolta mutatóit, mindkettő döntő szett tiebrékben, két verhető ellenféllel szemben. A héten egy könnyű és egy nehéz riválist küldött haza.

Ha a két stílust és a fedett pályát nézzük, akkor ez a párosítás Berdyché kellene, hogy legyen. Valóságban azonban Ferrer uralja 7-3-ra, igaz az utóbbi időben nem találkoztak. Szerintünk ez most fordulhat. Egyikükben sem lehet annyira bízni, mint az oddsok mutatják, de számunkra a spanyol nagyobb veszélyeket jelent, mint a cseh. Hosszú hetek óta játszik, viszonylag megbízhatóan, de mégis nem látszik rajta az az átütőerő, tehetség, ami elegendő lenne a világ legjobbjai ellen, márpedig őket mostanában elkerülte. Berdychnek a legfontosabb az adogatásai lesznek, ha 70 százalék körül be tudja az elsőket ütni, jelentős előnybe kerül az egyenlő oddsokhoz képest. Számunkra ő a nyerő.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!