<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 3 sportág, 5 meccs, 5 elképzelés

Kőkemény tippzuhatag csütörtökre: foci, kosár és darts is szerepel a terítéken. Válogass kedvedre!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

32818. Tyumeny - Tom Tomszk, 2 (1.50) - orosz másodosztály, 14:00

A 2. látogat a 9. helyen állóhoz az orosz másodosztály 30. körében. Célegyenesbe ért a bajnokság és a vendégek számára nem kicsi a tét: elkerülné az együttes az osztályozót és egyenes úton jutna fel az élvonalba. Ehhez azonban további pontokra van szüksége, hiszen mindössze 1 pont az előnye az üldöző Tula előtt. Az előző fordulóban sikerült megtörni 4 meccses nyeretlen szériáját, miután a Jeniszej csapatát 2-1-re verte. A Tyumeny egy meccsel kevesebbet játszott, elméletben van még esélye odaérni a top4-be, de reálisan a gárda a középmezőnybe tartozik. Otthon kiszámíthatatlan: 8 sikere mellett 6 veresége van, a legutóbbi hazai meccsén épp a Tomszk riválisan ellen kapott ki (Tula 1-2). A vendégek motiváltabbak és erősebb a keret is vendég oldalon, szerintünk a Tom Tomszk egy csütörtöki sikerrel megerősíti 2. helyét a tabellán.

14503. Djurgarden - Falkenberg, 1 (1.35) - svéd bajnokság, 19:00

A svéd bajnokság is kezdetét vette, a Djurgarden sikerrel vette az első akadályt: 2–0-ra nyert az Örebrö vendégeként. Tavaly a 6. helyen zártak a kékek. A felkészülési meccseken erős ellenfelekkel találkozott a csapat (Göteborg, Elfsborg, Norrköping), és ezeken nem talált legyőzőre. A Falkenberg tavaly osztályozóval úszta meg a bennmaradást, az idén is az első ligás tagság meghosszabbítása a cél. A nyitó fordulóban a bajnokesélyes Göteborgot fogadta, a papírforma érvényesült, a hazaiak kikaptak (0–2). Ma megint erős ellenfél vár a Falkenbergre, és Stockholmban sem számíthatnak sok jóra a vendégek.

28076. Brose Bamberg - Laboral Kutxa, meccsgyőztes, 1 (1.65) – férfi kosárlabda Euroliga, 20:00

Az utolsó forduló előtt 6-7-es mérleggel álló német együttesnek minimális esélye van a továbbjutásra, ám biztosak lehetünk benne, hogy azt meg akarja ragadni. Ehhez mindenképpen le kell győznie Hanga Ádám csapatát, a spanyol Laboralt, amely már biztos továbbjutó, nem csúszhat le a harmadik helyre, csoportelső akkor lehet, ha győz, a CSZKA pedig vereséget szenved az Olympiakosz pályáján.

Figyelemre méltó, hogy a Bamberg nagyon erős otthon (5-1), a Laboral Kutxa viszont halványabb idegenben (3-3), a legutóbbi két euroligás túráján elég nagy vereséget szenvedett. Hangáék formája sem a legjobb, minden sorozatot beleszámítva ötször kikaptak a legutóbbi hét fellépésen. Könnyen lehet, hogy a triplagyáros Fabien Causeur nem léphet pályára, ez esetben több teher hárulna a magyar kosarasra, valamint Blazicra. A németek jól pörögnek az utóbbi hetekben (10 meccs/8 diadal), érzésünk szerint lényegesen motiváltabbak lesznek, és, jó eséllyel meg is nyerik az összecsapást.

13654. Villarreal - Sparta Praha, 2.5 gól alatt (1.70) - Európa-liga, 21:05

A Villarreal jó formát mutat, ha nem hibázik, összejön a 4. hely, amely BL-selejtezőt ér a sárgáknak. A gyengébb márciust jobb folytatás követte, otthon ikszeltek Bakunguék a Barcával, majd győzni tudtak az Eibar vendégeként vasárnap. az EL-ben is szépen menetelnek a spanyolok, a Napoli után a Leverkusent is búcsúztatták. A Sparta a bajnokságban a második, a hét végén vereséget szenvedett a Slovackonál, így minimálisra csökkent a bajnoki cím megszerzésének esélye. Idegenben gyengébb a hazai pontvadászatban, viszont az EL-ben már gyűjtött be értékes skalpokat. Az előző körben a Laziot nullázták le a bordók az Olimpicóban (0–3). A Villarreal az esélyesebb, de inkább a gólok ellen fogadunk. Nem várható sok találat, előfordulhat, hogy a hazaiak nullra hozzák le a meccset.

16600. P. Taylor - J. Wade, 1 (1.55) - darts Premier League, 22:35

Második szakaszához érkezett a Darts Premier League idei sorozata, a 8 versenyben maradt játékos ezúttal Sheffieldben méri össze erejét. Phil Taylor ma esti második mérkőzésén kis túlzással kedvenc ellenfelével csap össze, hiszen James Wade lesz a rivális. Taylor szenzációsan dob idén, vezeti is a bajnokságot és az alapszakasz-beli találkozójukon gyakorlatilag felmosta a padlót Wade-el (7–1), akitől általában egyébként sem szokott kikapni (legutóbbi 5 egymás elleni meccsükből 4-et megnyert). Wade kellemes meglepetés egyébként idén, 5. a táblázaton és tartja a lépést az élmezőnnyel, ráadásul legutóbbi 4 meccsén nem kapott ki, ám egyrészt betegsége, másrészt természete miatt is rapszodikus a játéka, a jelenlegi Taylor ellen pedig nem fér bele a hullámzás. Szerintünk nem történik csoda, a sportág koronázatlan királya behúzza az összecsapást!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!