<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Ajax, Sevilla, Arsenal és a Wisla

Négy tutival zárjuk a hetet, melyeket a spanyol, a holland és a lengyel élvonalból szállítottunk ezúttal.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

04794. Ajax - Utrecht, 1 (1.40) - holland bajnokság, 12:30

Nehéz, de kötelező feladat vár vasárnap kora délután a bajnoki címre pályázó Ajaxra, hiszen a PSV nyert szombat este a Roda vendégeként. Ennek köszönhetően az eindhoveni csapat át is vette a vezetést a bajnokságban, ám az Ajax egy vasárnapi sikerrel visszaveheti az első helyet. Nem lesz azonban egyszerű ez a feladat, hiszen az 5. helyen tanyázó, El-indulásra pályázó Utrecht lesz a vendég. Az Ajax elképesztő formában van, utoljára december 13-án kapott ki bajnokin, azóta pedig 11-3-0 mérleget hozott össze és többek közt rangadót nyert vendégeként a PSV ellen. Az Utrecht stabil csapat, egyetlen problémája, hogy sok gólt kap (40), ám a forma itt is pazar, a legutóbbi 5 bajnokin nem talált legyőzőre. Most azonban egy pokolian erős, támadásban rendkívül hatékony és védekezésben is acélos, motivált Ajax vendége lesz. Szerintünk a bajnokesélyes hozza a kötelezőt egy szoros meccsen és visszaveszi a PSV-től az első helyet.

11904. Sevilla - Deportivo, 1 (1.48) - spanyol bajnokság, 16:00

A spanyol bajnokság 33. fordulójának vasárnapi játéknapján a Sevilla a Deportivót fogadja. A hazaiak pocsék formában vannak, hiszen legutóbbi három bajnokiját egyaránt elveszítette Unai Emery legénysége, az Európa-ligában viszont a Bilbao testén keresztül bejutott a legjobb négy közé, igaz csupán hosszabbítás, majd büntetőpárbaj után. Andreolli és Trémoulinas sérült, de Gameiro játéka is kérdéses. Ami a vendégeket illeti, a La Corunaiak sincsenek jó passzban, a közelmúlt 5 bajnokiján 1 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget számlálnak, igaz a kiesőzónától immáron tisztes távolságra kerültek, így némileg megnyugodhatnak. Victor Sanchez vezetőedzőnek Arribast eltiltás, Fabriciót és Luxot sérülés miatt kell nélkülöznie. Habár a Sevilla túlórázott a hétközi meccsén, a Depor ellen pláne hazai környezetben megszakíthatja nyeretlenségi sorozatát, mi erre számítunk!

04426. Arsenal - Crystal Palace, 1 és 2,5 gól felett (1.85) – angol bajnokság, 17:00

Huszonegy pont választja el a csapatokat a londoni derbin, a házigazda a második-harmadik pozícióért küzd, a Palace alighanem megúszta a kiesést, és zárkózna a középmezőnyhöz. Otthon meggyőző az Arsenal (9-3-3), noha a védelme közel sem sebezhetetlen, a legutóbbi bajnoki 3-3-ra végződött a West Ham pályáján. A meghatározó futballisták közül Oxlade-Chamberlain és Cazorla nem szerepelhet vasárnap délután, a támadósorban minden bizonnyal Özil, Sánchez és Welbeck kap helyet.

Érdekes módon a Crystal Palace jobban teljesít idegenben, az 5-5-5-ös mérleg egyáltalán nem rossz. Mindn sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 15 túráján 11-szer bevette a házigazda kapuját, mostanában nem is áll meg egy gólnál. A vendégeknél Chamakh és Gayle hiányzik, Zaha, Hangeland és McArthur szereplése kérdéses. Az Arsenalnak nagyon kell a győzelem, és a megszerzésére jó esélye van, ám egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Palace ezúttal is bevenné Cech kapuját. Az ágyúsok hozták a legutóbbi hat városi meccset, a legutóbbi három párharcot egyaránt 2-1-re nyerték.

05081. Wisla Krakkó - Gornik Zabrze, 1 (1.65) - lengyel bajnokság alsóház, 18:00

A hazaiak csalódást keltően szerepeltek az alapszakaszban, a rájátszást így csak az alsóházban kezdhették meg. Jelenleg a csoportjukban a harmadik helyen állnak 36 ponttal, hazai mérlegük gyenge, csak 3-8-4. A formájukra viszont lehet apellálni, legutóbbi hat bajnokijukon nem kaptak ki. Guzmics Richárd a meccs előtti napon ünnepli születésnapját, így három ponttal lenne a legboldogabb. A vendégek a kiesés elől menekülnek, jelenleg az utolsó előttiek, ami a szezon végén osztályváltást jelentene. Leszakadt a mezőnytől, csak 25 pontja van, nehéz lesz így elérni a céljukat. Idegenben halványak (2-6-7). Február közepe óta nem tud nyerni, gyenge passzban utazik Krakkóba a csapat. Ma megint pont nélkül maradnak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!