<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Dortmund, Real, Barca, Granada

Gólokkal számolunk a Dortmund és a Wolsfburg meccsén, mint ahogy a találatokkal (is) "játszunk" a Real Madrid és a Barcelona szombati bajnokiján is. Jön még egy spanyol ütközet...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

11473. Dortmund - Wolfsburg, 2.5 gól felett (1.45) - német bajnokság, 15:30

A 32. fordulóban a 2. helyen álló Dortmund a szürke szezont futó, jelenleg 10. helyen álló Wolfsburg csapatát látja vendégül. A Dortmund támadójátéka idén egyértelműen kimagaslik a mezőnyből, 31 meccs alatt több gólt termeltek, mint az éllovas Bayern. Egészen pontosan 75 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, ehhez azonban riválishoz képest egy sokkal sebezhetőbb védelem társul. Ugyanis amíg a müncheniek csak 14 gólt kaptak, addig a Dortmund már 30-nál jár. A forma remek és a 2. hely szinte garantált, viszont csalódás a csapat számára, hogy az Európa-ligából kiestek.

A Wolfsburg együttese hiába ment jól a BL-ben, végül a Real ellen elvéreztek, a bajnokságban viszont szörnyen megy a szekér. A 10. hely mindenképp csalódás, a 39 pont pedig azt jelenti, hogy az El-indulástól 6 pont választja el őket és a jelenlegivel együtt csupán 3 kör van hátra... Borzalmas a forma is, március elején nyertek utoljára bajnoki meccset, azóta 2 döntetlen és 4 vereség a mérleg. Ráadásul Draxler és Vieirinha sérülése is rosszkor jött, így nehéz hajrá vár a csapatra. A gólokban látunk fantáziát, hiszen a Dortmund számára lényegében nincs tétje a meccsnek, a Wolfsburgnak viszont kellenek a pontok. Egymás ellen rendre eljutnak 3 gólig a felek és szerintünk szombaton sem lesz ez másképp.

14580. Real Sociedad - Real Madrid, 3,5 gól alatt (1.45) – spanyol bajnokság, 16:00

Kettős prés alatt a Real Madrid, hiszen egyrészt zsinórban tizedszer is győznie kell a La Ligában ahhoz, hogy versenyben maradjon a bajnoki címért, másrészt nem árt tartalékolni a jövő szerdai, City elleni BL-elődöntőre. A feladat alapjáraton sem egyszerű, a combsérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo és Karim Benzema hiányával még inkább. A királyiak évadbeli 104 bajnoki góljából 54-et ez az duó szerzett, és a hírek szerint a cserecsatár Jesé szereplése is kérdéses. Három fordulóval a sorozat vége előtt a Real Madrid hátránya egy pont a listavezető Barcelona és a városi rivális Atlético mögött.

Ami azt illeti, a házigazda baszkoknál sem rózsás a helyzet, már ami a hiányzókat illeti. A legrosszabb forgatókönyv szerint a középcsapatnak számító Sociedad hét futballistát is nélkülözni kénytelen szombat délután, Vela eltiltott, a többiek sérültek. A csapat kissé hullámvölgybe került az elmúlt hetekben, a Sevilla (2-1) és a Barca (1-0) legyőzését követően 2-1-re kikapott az Eibartól és a Getafétól, majd 0-0-ás döntetlent játszott a Villarreal otthonában. A baszkok minden bizonnyal igyekeznek majd kihasználni, hogy a Madrid tartalékos, a vendégcsapatnak pedig valahogy győznie kell - a meccsben talán benne lehet a meglepetés, a gólok kevésbé.

14959. Betis – Barcelona, 2 és 3,5 gól felett (1.65) – spanyol bajnokság, 20:30

Ha a BL-ben nem is, a bajnokságban – talán – még időben eszmélt a Barcelona, amely a Depor elleni 8-0-val és a Gijón 6-0-ás legyőzésével jelezte, a La Ligában nem hajlandó lemondani a címvédésről. A képlet pofonegyszerű: Messiéknek meg kell nyerniük mindhárom hátra lévő meccset, ebben az esetben ismételten övék az aranyérem. A szombat esti ellenfél nem tűnik verhetetlennek. A Betis a 13. helyen áll, a hazai mérlege sem félelmetes (5-6-6). A sevillaiak 31 szerzett találata a legrosszabb a mezőnyben, a Barcelonával szembeni mérlegük pedig rémes, hiszen a legutóbbi öt találkozót elbukták (4-0, 3-1, 4-1, 4-2, 2-1).

Nem sok jót ígér a házigazdának az sem, hogy a katalánok a lehető legerősebb csapatukkal állnak ki, a meghatározó labdarúgók közül csak Mathieu nem bevethető. Suárez bombaformában volt a múlt héten, Messi és Neymar is életjeleket mutatott, a középpálya (Iniesta, Busquets, Rakitic) erős – jöhet a szokásos Barca-gála a Betis ellen.

14966. Granada - Las Palmas, 1 (1.50) - spanyol bajnokság, 22:05

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Granada az életéért küzd. A játéknap előtt nem volt kieső helyen, 33 pontos, de a Getafe és a Sporting Gijon is nagyon ott van a nyomában (32). A piros-kékek otthonukban 5-5-7-es statisztikával rendelkeznek, a formájuk nem igazán jó, sok döntetlen után kikaptak, nyertek, kikaptak. A Las Palmas újoncként vágott neki a bajnokságnak, és a kanárik ragyogó tavaszt produkálva középcsapattá nőtték ki magukat. Az ősz rosszul sikerült, de február közepe óta megtáltosodtak a "Szigetlakók". Sorra nyerték a meccseiket, és csak kétszer kaptak ki. A kilencedik helyen tanyáznak, 43 pontosak. Idegenben 4-3-10 a mutatójuk. Alaphelyzetben egy ikszre jók lehettek volna a vendégek, de a bennmaradásért most nagyot küzd a Granada, és otthon tartja a pontokat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!