<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 5 tutival indítjuk a hetet

A hét első napján máris 5 tutinak tűnő ötlettel érkezünk: vannak itt lengyel, olasz, angol, svéd és spanyol tippek. Válogass belőlük és nyerj!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

16353. Lech Poznan - Legia Warszawa, a Legia nyeri a kupát (1.45) – Lengyel Kupa, döntő, 16:00

A varsói Nemzeti Stadionban vívják a kupadöntőt, méghozzá több magyar futballistával. A Lech Lovrencsiccsel és Kádárral a soraiban jutott el a fináléig, míg a Legia gólzsákja nem más, mint Nikolics. A legutóbbi három idény bajnoka csap össze hétfő délután, a varsóiak most is az élen állnak, három fordulóval a befejezés előtt hárompontos előnnyel vezetik az Ekstraklasát. Jó tipp lehet a 2,5 gól alatti opció is, ugyanis ebben az évadban háromszor csaptak össze a felek, Varsóban a Poznan nyert 1-0-ra, majd Nikolicsék jöttek, 2-0-ra és 1-0-ra diadalmaskodtak.

A Lech öt sikerrel és egy döntetlennel, a Legia hat diadallal jutott el a döntőig, úgy véljük, a varsói keret erősebb, és a forma is jobb, hiszen a rájátszás hetedik helyén álló Lech Poznan mindössze két pontot szerzett a legutóbbi négy meccsén, s csak egyet nyert meg a legutóbbi hét közül.

18089. Genoa - Roma, 2 (1.63) - olasz bajnokság, 19:00

A házigazda kivívta a bennmaradást, 43 pontjával a középmezőny tagja. A gárda otthon feltűnően erős (10-3-4), két hete az Intert is megleckéztette. A formája hullámzó, a múlt vasárnap Bolognában adta meg magát könnyen (2–0). A Roma 71 pontos, még beérheti a Napolit, amelyet egy hete vert meg rangadón (1–0). A farkasok idegenben 8-6-3-as a statisztikája, és lendületben is van. Hosszú ideje veretlen, legutóbbi két bajnokiját megnyerte. Ma is Salahék az esélyesebbek, az ezüstéremért folytatott küzdelemben fontos három pontot szerezhetnek.

21142. AIK Stockholm - Jönköping, 2,5 gól felett (1.70) - svéd bajnokság, 19:00

Az újonc ezúttal a bajnokságot felemásan kezdő AIK vendége lesz a svéd élvonalban. A stockholmi csapat 2-2-2 sorral rajtolt, de ami még ennél is fontosabb, hogy hiába lövi szép számmal a gólokat, a védelmi gyengeségek miatt sokat is kap. Ennek köszönhetően 6 kör után 10-11-es gólkülönbséggel áll, otthon viszont még nem veszített meccset, pedig a Göteborg és az Elfsborg is járt már nála. A Jönköping újoncként remek rajtot vett és ha így folytatja, nem okozhat gondot a bennmaradás kiharcolása. Egyedül az Örebro vendégeként maradt pont nélkül, ennek ellenére nehéz 90 perc vár rá hétfő este, hiszen a két gárda közti erőbeli különbség a tabella állása ellenére egyértelmű. A védelmi sebezhetőségből, illetve a támadójátékok hatékonyságából kifolyólag szerintünk a gólokban nagyobb érték rejlik, mint a hazai győzelemben.

15382. Málaga - Levante, 2.5 gól alatt (1.65) - spanyol bajnokság, 20:30

A Málaga a tizedik 42 ponttal, előre és hátra sem kell figyelnie, középcsapatként szerepelt az idén. A védelme az egyik legjobb, de a támadójátéka gyenge, gólkülönbsége 31–32. Otthon szürke, statisztikája 6-6-5. A formája gyenge, öt bajnokin maradt nyeretlen. A Levante a sereghajtó, de még él a remény a piros-kékeknél, hiszen ha nyernek, marad esélyük a bennmaradásra. Huszonkilenc pontjuk van Rossiéknak, vendégségben harmatosak (1-3-13), és a formájuk sem feltétlenül reményteljes. Kikaptak nagyon a Granadától (1–5), majd kétgólos előnyt adtak le a Bilbaóval szemben. Ma sem ők az esélyesek. Kevésgólos meccsre van kilátás.

03902. Brighton - Derby County, 1 (1.60) - angol másodosztály, 15:30

A harmadik helyen álló Brighton az ötödik Derby Countyt fogadja az angol másodosztály 45. fordulójában. A hazaiak számára kulcsfontosságú a találkozó, ugyanis azonos ponttal áll a második, automatikus feljutást érő Burnleyvel. A csapat remek formában van, sorozatban a hatodik sikerére hajt. A vendégek számára „tét nélküli” a találkozó, ugyanis már bejutottak a feljutás rájátszásába, ám a biztos Premier League-tagság nem lesz meg, ugyanis tíz pont a hátrányuk riválisukhoz képest, s már csak két forduló van hátra. Jó hír mindkét csapat számára, hogy alig van hiányzó. A hazaiaknál sérülés miatt nem léphet pályára Bobby Zamora és Uwe Hünemeier, míg a másik oldalon Craig Forsyth nem egészséges. A két csapat szezonbeli első meccsén 2-2-es döntetlen született. A hazaiaknak rendkívül fontos a három pont, így mi Brighton-sikerre számítunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!