<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: zárjuk a hetet 5 tutival

Olasz, spanyol, magyar, norvég és angol tutikra leltünk a vasárnapi kínálatban.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

29195. Roma - Chievo, 1 és 2,5 gólnál több (1.60) - olasz bajnokság, 12:30

A harmadik helyen álló Roma a kilencedik Chievót fogadja az olasz bajnokság 37. fordulójában. A fővárosiak az ezüstéremre hajtanak, a csapat lemaradása két pont a második Napolihoz képest. A két pozíció között óriási a különbség, ugyanis az ezüstérmes a BL főtáblájára kerül, míg a harmadiknak selejtezőt kell játszania a legrangosabb kupasorozat következő kiírásában. A hazaiak remek formában várják a találkozót, a legutóbbi 15 bajnoki mérkőzésen nem szenvedtek vereséget, 12 győzelem mellett három döntetlen a mérleg. A vendégek az előző öt körben nyolc pontot gyűjtöttek. Jó hír mindkét csapat számára, hogy alig van hiányzó. A hazaiaknál egyedül Seydou Keita játéka kérdéses, míg a másik oldalon Dario Dainelli, Nicolas Frey és Mariano Izco nem bevethető. A két csapat szezonbeli első meccsén 3-3-as döntetlen született. Úgy gondoljuk, a Roma megnyeri a mérkőzést, és vélhetően a találatokban sem lesz hiányunk.

10574. Odd Grenland - Bodö/Glimt, 2,5 gól felett (1.50) - norvég bajnokság, 15:30

A házigazda jól kezdte a bajnokságot, 27 pontjával a második helyen áll, a kupában is áll még. Otthon egy Lilleström elleni vereség rontja le az összképet, de azóta már a Stabaek elleni sikerrel javítottak. A formájuk összességében jó, és az elmúlt néhány évben mindig gólos meccsen verték mai ellenfelüket. A Bodo a középmezőny alján foglal helyet, hét pontjával a tizenharmadik. Idegenben egy döntetlen mellett kétszer kikapott. A kupában csütörtökön nyert idegenben. A védelme nem stabil, nyolc bajnokin tizenhárom gólt kapott. Ma a hazaiak nyernek, de a gólokban nagyobb az érték.

18988. Real Madrid – Valencia, mindkét csapat szerez gólt (1.50) – spanyol bajnokság, 17:00

Óriási versenyfutás folyik a La Liga aranyérméért, s a nagy trió egyetlen tagja sem engedheti meg magának a botlást. A Barcelona és az Atlético 85-85 ponttal áll, a Real 84-et gyűjtött. A forma mindhármuknál parádés, de talán Ronaldóék esetében a legjobb, hiszen sorozatban tíz győztes bajnoki meccsnél járnak. Nincs mese, a Valenciát is meg kell verni, ugyanakkor nem könnyíti meg a helyzetet, hogy Gareth Bale, Keylor Navas és Carvajal sem léphet pályára. A madridi kapusnak az Achilles-ínával akadtak gondjai, minden bizonnyal Casilla véd. Jó hír ugyanakkor, hogy Benzema és Casemiro helyet kapott a keretben, mint ahogy játszhat Ronaldo is.

A Valencia a kilencedik helyen áll, három győzelem és egy döntetlent követően otthon 2-0-ra kikapott a Villarrealtól. Az egymás elleni párharcokban rendre potyognak a gólok, a legutóbbi hat találkozón bevette a kaput mindkét együttes. A Valenciának – melyben Cserisev, Gaya és Bakkali hiányzik, Andre Gomes szereplése kérdéses – egyébiránt kifejezetten jól megy a Real Madrid ellen: az utóbbi időben háromszor is 2-2-t játszottak, s akadt egy 2-1-es valenciai diadal is. Úgy véljük, Casilla legalább egyszer kapitulál vasárnap délután is.

13224. Manchester City – Arsenal, X2 (1.50) – angol bajnokság, 17:00

A negyedik helyezett fogadja a harmadikat, két fordulóval a zárás előtt három pont az Arsenal előnye. A házigazda sikertelen BL-elődöntőn van túl, ahol szinte semmi értékelhetőt nem mutatott a Real Madrid ellen. Kétszer kilencven perc alatt egyetlen gólra sem futotta a City erejéből, a forma tehát nem túl fényes, hiszen a bajnokságban is vesztett legutóbb, 4-2-re a Southampton otthonában. A manchesterieknek több sérültjük is akad, könnyen lehet, hogy David Silva, Kompany, Kolarov és Zabaleta sem szerepelhet.

Az Arsenal sokkal inkább lendületben van, hiszen nyolc meccse nem kapott ki a Premier League-ben. A meghatározó játékosok közül Oxlade-Chamberlain és Mertesacker hiányára lehet számítani. Az ágyúsoknak jó lehet a döntetlen is, bár kis szerencsével még a második pozíció is elcsíphető. Az Arsenalnak jól megy a City ellen: a legutóbbi öt párharcban három győzelem és két döntetlen a mérleg. Jó esélyt látunk rá, hogy ez a sorozat vasárnap is folytatódik.

08670. Ajka - Mezőkövesd, 2 (1.78) - magyar másodosztály, 17:30

Az utolsó fogadja a negyedik helyezettet a magyar második vonalban. A hazaiak szinte biztosan búcsúznak a ligától, 25 meccsen 19 pontot szereztek. Otthon sem erősek (4-3-6), a formájuk pedig nagyon gyenge: október óta nem győztek, viszont legutóbb döntetleneztek Budaörsön. A Mezőkövesd 42 ponttal a negyedik, fel akar jutni, és erre jó esélye is van, mivel a 43 pontos Kisvárda nem vállalja az NB I-es szereplést. A nagy riválisa a ZTE, vele kell megküzdeniük a sárga-kékeknek az élvonalbeli tagság kivívásáért. Idegenben 5-5-2 Pintér Attila csapatának statisztikája. Februártól jól ment Devecseriéknek, de az előző két bajnokit elrontották. Ma javíthatnak, nyerhetnek Ajkán.

 
 
  • 1eselyessracok2016május09.06:25ÚjVálasz

    Nyugi, nekem a Dortmund "csodás" szombati szereplése vitt el egy ötös tuti szelvényem... egy rohadt gólt nem tudott rúgni....

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!