<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: csütörtöki tippeső, 13-as szorzó

Nem kevesebb, mint 6 tutira leltünk a csütörtöki kínálatban, melyeket két sportágból válogattuk össze.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

07537. Ural Jekatyerinburg - Szpartak Moszkva, 2 (1.70) - orosz bajnokság, 16:00

A hatodik helyen álló Szpartak Moszkva a nyolcadik Ural otthonába látogat az orosz bajnokság 28. fordulójában. A vendégek számára nagy a tét ugyanis az Európa-liga indulást érő ötödik pozíciótól mindössze két pontra vannak. A csapat nincs rossz formában, a legutóbbi két meccsét megnyerte, míg az előző öt körben csupán a Zenit ellen szenvedett vereséget. A hazaiak tét nélkül léphetnek pályára, ugyanis sem kiesni, sem pedig a nemzetközi kupában nem indulhatnak már.

Ráadásul az sem az Ural mellett szól, hogy a gárda hullámvölgyben van, a legutóbbi öt találkozóján mindössze két pontot gyűjtött az együttes. Jó hír mindkét vezetőedző számára, hogy a legerősebb összeállításban küldheti pályára együttesét, ugyanis nincs hiányzó egyik oldalon sem. A két csapat szezonbeli első meccsén 2-1-es Ural siker született. Úgy gondoljuk, most revánsot vesznek a moszkvaiak, hiszen számukra fontosabb az összecsapás, ráadásul a csapat remekel idegenben. A lejátszott 13 meccsből hetet megnyertek öt vereség mellett, ez pedig a harmadik legjobb mutató az orosz bajnokságban.

07492. Tyerek Groznij - Amkar Perm, 2.5 gól alatt (1.50) - orosz bajnokság, 18:00

A hetedik helyen álló Tyerek a 11. Amkart fogadja az orosz bajnokság 28. fordulójában. Mindkét csapat borzasztó formában várja a találkozót. A hazaiak a legutóbbi öt meccsükből négyet elvesztettek, s mindössze egyszer tudtak diadalmaskodni. A vendégek pedig március óta képtelenek nyerni, akkor a sereghajtó Anzsi otthonában győztek 1-0-ra. A mérkőzés megnyerése elsősorban az Amkarnak fontos, ugyanis egy újabb kudarccal könnyen a kieső helyek egyikén találná magát az együttes. Jó hír mindkét csapat számára, hogy alig van hiányzó. A hazaiaknál eltiltás miatt nem léphet pályára Luke Wilkshire és Rodolfo, míg a másik oldalon Fegor Ogude nem bevethető. A két csapat szezonbeli első meccsén 1-0-s Amkar siker született. Most is hasonlóan kevés gólra számítunk, ugyanis mindkét gárda inkább a védekezésre fektet nagyobb hangsúlyt. Tyerek legutóbbi öt meccsén mindig egy találat született, míg a vendégeknél a csütörtöki összecsapás lehet zsinórban a nyolcadik, ahol 2.5 gól alatt marad a mérkőzés.

10131. Asane - Ullensaker/Kisa, 1 (1.75) - norvég másodosztály, 19:00

A norvég második ligában a hazaiak jól kezdték a szezont, hat forduló után 11 ponttal a negyedik helyen állnak. Otthon 1-1-1 a statisztikájuk, a formájuk pedig nem kiegyensúlyozott: a bajnokságban idegenben nyertek, előtte viszont könnyen megadták magukat a kupában (Haugesund, 1–4). Egy eltiltott középpályás visszatérhet. A vendégek a sereghajtók a bajnokságban, ami nem meglepő, mivel két döntetlen mellett négyszer kikaptak eddig. Vendégségben 0-1-1 a mutatójuk, a kupától ők is elbúcsúztak már. A hét végén az ugyancsak gyatra Fredrikstad nyert nála. A feltámadás nem ma jön el a látogatók számára, az Asane nyer, és tovább tapad az élmezőnyre.

23066. Kanada - Németország, 6.5 gól felett (1.60) - jégkorong vb, 19:15

A címvédő ezúttal a németek ellen száll majd harcba a 4. csoportmeccsen. Kanada egy éve senkit sem kímélt: a csoportból csont nélkül lépett tovább, majd az egyesen kieséses szakaszban mindössze 1 gólt kapott, a döntőt 6-1 arányban húzta be az oroszok ellen. Ismét izmos kerettel érkezett a gárda a tornára, elég csak Perry vagy épp O'Reilly nevét említeni. Komolyan vette az első három meccsét a csapat: a fehéroroszokat 8-0-ra, USA-t 5-1-re, míg a magyar együttest 7-1-re verte. A támadójáték tehát nagyon összeállt, így meccsenként belefér bőven az 1-2 bekapott gól. A német együttes két vereséggel rajtolt: kikaptak túlóra után a franciáktól, majd a finnek 5-1-re lépték le őket. Legutóbb azonban nagy meglepetést okoztak azzal, hogy a nem gyenge szlovák együttest 5-1-re intézték el úgy, hogy az egyetlen gólt még a meccs elején kapták. Kanada tehát nem veheti félvállról a német csapatot, 1-2 gólra mindenképp jónak tartjuk ezt az együttest. Ahhoz viszont nem férhet kétség, hogy a juharlevelesek sokkal erősebb kerettel rendelkeznek és nem úgy tűnik, hogy akár egy 2-3 gólos előny tudatában visszavennének az iramból. Ebből kifolyólag egy pörgős, eseménydús meccset várunk legalább 7 találattal.

08602. Venezia - Cremona, 1 (1.40) - olasz kosárlabda bajnokság rájátszás, 20:30

A negyeddöntőknél jár az olasz férfi kosárlabda élvonal, ebben a párharcban pedig a 4. és 5. kiemelt küzd a továbbjutásért. A párharc jelenleg 1-1-re áll, miután a Venezia az első meccsen idegenben nyerni tudott (79-73), a 2. derbit pedig behúzta a Cremona. Oda tehát a mostani vendég együttes pályaelőnye, a várakozásoknak megfelelően kiélezett a csata a továbbjutásért és mindkét meccs szoros végjátékot hozott. Most azonban otthon játszhat a Venezia, márpedig az alapszakaszban mindössze 4 alkalommal szenvedett itt vereséget 11 siker mellett. A gárda remek hajrájának köszönhette az 5. kiemelést és ha nem nyeri meg zsinórban az utolsó három alapszakaszbeli csatáját, akkor rosszabb sorsolást is kaphatott volna a gyengébb kiemeléssel együtt. Otthon 80 pontot átlagolt támadásban ebben a szezonban, a Cremona pedig nem mondható túl erős vendégcsapatnak (7-8 mérleg, átlagosan 77.7 pont az ellenfelektől). A Venezia csapatának nagy lökést adhat az első meccs, illetve az a tény, hogy a hazai csatákat most 1-1-ről várhatja. Ezt szerintünk ki is használja a gárda és a 3. mérkőzésen előnyhöz jut majd.

05002. Portsmouth – Plymouth, 1.5 gól felett (1.35) – angol negyedosztály, rájátszás, 20:45

Az angol liga 2 alapszakaszának hatodikja fogadja az ötödiket, a párharc visszavágóját vasárnap rendezik meg. A meccs kimenetelére nem mernénk fogadni, ám a gólokban látunk fantáziát. A Portsmouth 75, a Plymouth 72 találatig jutott 46 forduló alatt, és az egymás elleni meccseik is eseménydúsak: a legutóbbi tíz meccs közül csak egyszer nem jutottak el három gólig (akkor 1-1-re végeztek).

A bátrabbak a +2,5-ös opciót is választhatják, mi most legalább két találatot javasoljuk. Az utóbbi hónapokban különösen a Plymouth meccsein születtek gólok ipari mennyiségben, időrendben 5-0-ra, 2-2-re, 2-3-ra, 3-1-re, 2-1-re, 1-2-re, 1-2-re és 3-2-re végzett a csapat.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!