<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.75

Két remek ötlet az Európa-liga döntőjére

A Sevilla zsinórban harmadszor zsebelné be az Európa-liga trófeát és biztosítaná ezáltal helyét a következő BL-szezonban, ehhez azonban a Liverpool csapatát kellene szerda este legyőzni.
Európa-liga, döntő
Liverpool - Sevilla
Szerda, 20:45 óra

Nem is lehet kérdéses, hogy a hét leginkább vár mérkőzése lesz a szerda esti bázeli Európa-liga döntő, melyet végül a Liverpool és a Sevilla csapata vívhat. A tét hatalmas, hiszen a győztes kiharcolhatja a következő szezonbeli BL-indulást, hazája bajnokságában ugyanis ez egyik csapatnak sem sikerült. A Liverpool a 8. helyen zárta az angol pontvadászatot, vagyis még az El-indulás sem jött össze, a Sevilla viszont 7. helyezésével legalább az El-selejtezőt kiharcolta Spanyolországban. Mindkét csapaton érezhető volt az elmúlt időszakban az, hogy elsősorban erre a döntőre fókuszálnak: a Sevilla két sima vereséget szenvedett el a bajnokság végén, míg a Liverpool 1-1-re végzett a Chelsea elleni rangadón és a WBA vendégeként is.

Ez természetes, egyik edző sem kockáztatott a döntő előtt, mindkét csapat nagy utat járt be fináléig. A Sevilla a BL-ben indulhatott a tavalyi El-siker jogán, ám a Juventus és a City mögött csak harmadik lett csoportjában, így maradt a második számú európai kupasorozat. Az egyenes kieséses szakaszban aztán a Molde, majd a Basel kiejtése nem okozott gondot, a Bilbao ellen ugyan megszenvedtek, de az elődöntőben a Sahtar is a vártnál könnyebben adta meg magát. A Liverpool megnyerte a B-csoportot a Sion-Kazany-Bordeaux hármas előtt, az egyenes kieséses szakaszban azonban az Augsburg és a rivális MU is komoly akadályt jelentett. A Dortmund csapatát talán a szezon legjobb meccsén búcsúztatták, az elődöntőben a Villarreal kiejtése már könnyedebben ment.

Tippmixen fogadható tippek

Sorszám

Kimenetel

Tipp

Odds

02393HMindkét csapat szerez gólt (IGEN)1.75
13487VTöbb, mint 9.5 szöglet1.45

Egyik gárda sem lehet büszke saját bajnokságában mutatott teljesítményével, ráadásul a Liverpool a Ligakupa-döntőt is elveszítette a City-vel szemben. A Sevilla csapatára még vár a Barca elleni Spanyol Kupa döntő, de minden bizonnyal az El-döntő nagyobb prioritást élvez jelenleg. A hiányzókat tekintve a Liverpool van nehezebb helyzetben: Sakho eltiltott lesz, míg Can, Gomez, Henderson, Ings, Origi, Ward és Rossiter sérülés miatt nem lehet ott a döntőben. Vendég oldalon Krohn-Dehli és Reyes lesznek a hiányzók, mindketten sérülés miatt hagyják ki a finálét.

Ami biztos, hogy mindkét csapat remek támadósorának köszönhette elsősorban azt, hogy itt lehet Bázelben. A Pool az egyenes kieséses szakaszban mindössze a Villarreal és az Augsburg vendégeként maradt gólképtelen, a Sevilla pedig a Molde és a Basel elleni idegenbeli meccseken volt képtelen az ellenfelek kapujában találni. Az említett meccsek azonban nem hasonlíthatóak a döntőhöz, hiszen itt már nincs javítási lehetőség, egyetlen meccsen dől el a trófea, valamint a BL-indulás sorsa. Ebből kifolyólag a gólváltást jó opciónak tartjuk, mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akik bármikor képesek villanni.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

Liverpool: Simon Mignolet - Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, Kolo Touré, Alberto Moreno - Emre Can, James Milner - Adam Lallana, Roberto Firmino, Philippe Coutinho - Daniel Sturridge

Sevilla: David Soria - Mariano Ferreira, Adil Rami, Daniel Carrico, Benoit Tremoulinas - Grzegorz Krychowiak, Steven N'Zonzi - Coke, Éver Banega, Vitolo - Kevin Gameiro

Emellett a szögletekben is komoly értéket látunk: vélhetően óvatos játékkal lép majd pályára mindkét fél, ez pedig rendszerint kedvez a szögleteknek. A Sevilla egyébként is gyakran játszik sarokrúgásokban gazdag összecsapásokat és ez a Liverpooltól sem áll távol, az angol csapat legutóbbi 5 tétmeccsének mindegyikén összejött legalább 10 szöglet a 90 perc során.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!