<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: szombati futballnagyüzem

Bár a topbajnokságok véget értek, csöppet sem lesz unalmas a szombat. Négy jónak tűnő tippet gyűjtöttünk csokorba. Fogadunk?

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

09956. Girona - Mallorca, 2.5 gól alatt (1.65) - spanyol másodosztály, 18:00

Négy fordulóval a vége előtt még mindkét csapat küzdhet céljaiért. A hazaiak a play offra hajtanak, jelenleg a nyolcadik 56 ponttal, de egy győzelemmel előzhet. Otthonában nem olyan erős (7-8-4), kevés gólt lő, de keveset is kap (23-14). A formája nem az igazi. Saját pályáján január óta nem játszott olyan mérkőzést, amelyen esett volna három találat. A Mallorca a kiesés elkerüléséért hajt, 43 ponttal a tizenhetedik - közel sincs biztonságban. A piros-feketék idegenben gyengék (2-5-12), gólkülönbségük pedig 15-30. Egy rossz sorozatot a Tenerife múlt heti legyőzésével zárt le. A Girona nem túl hatékony támadójátékát könnyen levédekezheti a Mallorca. Nem várható sok gól.

11699. Molde - Brann Bergen, 1 (1.40) - norvég bajnokság, 18:00

A norvég élvonal 12. körében a bajnoki címre hajtó, jelenleg 3. helyen álló Molde a másodosztályból visszajutott Brann csapatát fogadja. A Molde hullámzó teljesítményt mutat az elmúlt időszakban: előbb 4-2-re verte az erős kerettel rendelkező Strömsgodset csapatát, majd simán alulmaradt (0-2) az Odd vendégeként. Otthon viszont kifejezetten erős, 4 sikere mellé mindössze 1 döntetlen csúszott be. A Brann a feljutás után megragadna az élvonalban és ennek megfelelően nem is kezdett rosszul, hiszen 11 forduló alatt 20 pontot szerzett, mely felül is múlja az előzetes várakozásokat. Vendégként máris két sikere van, emellett azonban 3 vereség és egy döntetlen is szerepel, ráadásul a zakókat lőtt gól nélkül szenvedte el (Rosenborg, Tromsö, Lilleström). Nem kérdés, hogy a tavaly mindössze 6. helyen célba érő Molde sokkal erősebb kerettel bír, ráadásul otthon nem sűrűn hibázik, ennek megfelelően az újonc Brann csapatát is legyőzheti szombaton.

19265. Lausanne - Winterthur, 1 (1.45) - svájci bajnokság, 19:00

A hazaiak már szinte biztosan feljutottak az első ligába, így nem is olyan meglepő, hogy mostanában kétszer is kikapott a bajnokságban. Behozhatatlannak tűnik az előnye, 62 pontja van, a második helyezett 50-nél jár. Hazai statisztikája 7-5-4. Ma lép pályára utoljára otthon, ezt azért nem akarja elrontani a bajnok. A vendége 39 pontjával középcsapat, idegenben 6-2-8-as mutatóval. A teljesítménye kiszámíthatatlan, egy hárommeccses veretles sorozatot két vesztes találkozóval zárt le. Ma ünnepelni akar a Lausanne, és nyer is otthonában.

13063. Crystal Palace - Manchester Utd., 2 (1.65) – FA-kupa, döntő, 18:30

Az utolsó esélye a Manchester Unitednak, hogy trófeát nyerjen az idén. A „vörös ördögök” a Crystal Palace együttesével csatáznak az FA-kupa fináléjában. Mindkét gárda magabiztosan menetelt egészen a fináléig, igaz a nehezebb feladat a londoniak előtt adódott, hiszen többek között a Tottenhamet is búcsúztatták. A MU számára kulcsfontosságú a siker, hiszen a csapat nem futott túlságosan jó szezont, még a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik helyet sem csípte el, így Louis van Gaalnak mindenképp győzelemre kell vezetnie az angol rekordbajnokot, ha nem akar – ennél is jobban – leszerepelni.

Ráadásul a Crystal Palace nincs könnyű helyzetben, ugyanis rengeteg a hiányzó. Sérülés miatt nem léphet pályára Kwesi Appiah, Marouane Chamakh, Joe Ledley és Brede Hangeland sem, de kérdéses a játéka Jordon Mutchnak is. A másik oldalon Will Keane, Bastian Schweinsteiger, Adnan Januzaj és Luke Shaw hagyja ki a döntőt. A két csapat legutóbb áprilisban találkozott egymással, akkor a United 2-0-ra diadalmaskodott. Úgy gondoljuk, kupasikerrel fejezi be a MU a szezont.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!