<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Összodds az egekben: 16.8

Rendhagyó tippzuhatag csütörtökre: négy mérkőzést szedtünk csokorba ebben a cikkben. Ázsiai foci, női tenisz, magyar kosárlabda és egy válogatott tesztmeccs. Fogadunk?

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

08431. Tajvan - Kambodzsa, 1 (1.90) - Ázsia-kupa-selejtező, 13:00

Az Ázsia-kupa selejtezőjének első fordulójában Tajvan Kambodzsát fogadja. A tornát négyévente rendezik meg, a következő 2019-ben lesz. A hazaiak eddig kétszer harcolták ki a részvételt 1960-ban bronzérmesek, míg 1968-ban negyedikek lettek, azóta viszont nem szerepeltek a kontinenstornán. Riválisuk szintén kétszer kvalifikálta magát a viadalra, 1972-ben negyedik helyen zárt az együttes, 2007-ben pedig a csoportkörben búcsúzott. Egyik ország sem a labdarúgásáról híres, a vb-selejtezőn mindkét csapat nulla ponttal zárt, s búcsúzott. Tajvan 5-19-es, Kambodzsa pedig 1-27-es gólkülönbséggel zárta a selejtezőt. Ami a formát illeti. A hazaiak a legutóbbi öt meccsükből kettőt megnyerte három vereség mellett. Riválisuk négy vereség mellett csupán Banglades U23-as csapát tudta legyőzni (1-0). A két gárda még nem találkozott egymással, ám a tajvaniak nagyobb játékerőt képviselnek, s néha meglepetésekre is képesek, Észak-Korea ellen például gólnélküli döntetlent játszottak 2014-ben.

11428. Bertens - Bacsinszky, 3 játszma lesz (2.20) – női tenisz, Roland Garros, 15.00

A torna egyik meglepetés-játékosa, Kiki Bertens eddig szenzációsan menetel a Roland Garroson, csupa kiemeltet, illetve jó játékost búcsúztatott. Már a negyeddöntő óriási siker a 24 éves belga számára, aki eddig három top 30-as játékost vert meg, és egészen biztosan odateszi magát a negyeddöntőre is, ahol a magyar felmenőkkel is rendelkező Tímea Bacsinszky lesz az ellenfele.

A világranglista 9. Bacsinszky talán a legnehezebbnek mondható mérkőzését játszotta a legjobb 16 között az amerikai Venus Williams ellen, ám meggyőző játékot mutatott, és sima két szettben diadalmaskodott. Ebből is, illetve az eddig lejátszott mérkőzéseikből arra következtetünk, hogy szoros, végletekig kiélezett, döntő játszmás mérkőzésen jut be valaki az elődöntőbe.

06906. Atomerőmű – Körmend, meccsgyőztes, 2 (2.02) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

A bajnoki bronzcsata már csak két nyert meccsig tart, vagyis paksi győzelemmel otthon ünnepelhetne a Körmend. A kupagyőztes vasiak óriási harcban maradtak le a fináléról, miután Szolnokon kikaptak az ötödik találkozón. Nagy kérdés, hogy az Aton és a Körmend részéről mennyi motiváció maradt, ám a csütörtöki vendégcsapatot erősebbnek tartjuk. Különösen azok után, hogy az Alba Fehérvár ellen meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtó - a negyeddöntő négy meccse közül hármat elveszített - Paks négy légióssal áll ki, ugyanis a vezetőség hazaengedte Donald Robinsont. Az amerikai hátvéd 10 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt ebben az idényben.

A két csapat négyszer találkozott a szezonban: az első két ütközetet megnyerte az Atom, majd a Körmend nyolc ponttal diadalmaskodott idegenben, legutóbb pedig 18-cal otthon. Az öt ragyogó külföldire építő Körmend ezúttal is beveheti Paksot.

07403. Macedónia - Irán, 1. félidő X (2.00) - válogatott mérkőzés, 19:00

Szkopjében csap össze egymással a világranglista 141. és 42. helyezettje. A helyezések ellenére a fogadóirodáknál a macedónok a meccs esélyesei, még annak ellenére is, hogy a hazaiak láthatóan nincsenek túlzottan jó formában, ellentétben az iráni csapattal. A vendégek már a vb-selejtezőket nyomják, és a D-csoportot veretlenül, 20 ponttal meg is nyerték, ráadásul a 26-3-as gólkülönbség is beszédes. Ennek ellenére nincs sok esélye a csapatnak kijutni a 2018-as tornára, hiszen a selejtező harmadik szakaszában majd ott lesz csoportjában Dél-Korea, Kína és Üzbegisztán is, viszont kis szerencsével a harmadik helyet megcsíphetik a csoportban.

Macedónia is a vb-selejtezőkre készül már, ugyanis az Eb-re nem sikerült a kijutás, 4 ponttal az utolsó helyen zárt a D-csoportot. Figyelmeztető jel számukra, hogy még Luxemburg is megelőzte őket, ráadásul 10 meccsen csupán 6 gólt lőttek. Azóta a barátságos meccsek sem sikerültek fényesen, bár Azerbajdzsánt nemrég 3-1-re verték, előtte azonban vereség a Libanon-Szlovénia-Bulgária hármastól úgy, hogy még gólt sem lőttek. Jelentős gondok vannak tehát a macedónok támadójátékában, az iráni csapat pedig hagyományosan jól védekezik és vélhetően ezt igyekszik majd gyakorolni, erre ugyanis komoly szüksége lesz a vb-selejtezők következő szakaszában. Ebből fakadóan nem lepődnénk meg egy viszonylag unalmas első félidőn.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!