<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: ötszörös zseton négy mérkőzéssel

Nem bízni a Real Madridban? Mi azt mondjuk, kifizetődő lehet csütörtökön, de jön tipp a Garrosról, Malajziából és Norvégiából is. Nyerjünk együtt!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

13788. Thiem – Goffin, 1 (1.50) - férfi tenisz, Roland Garros, 13.00

Két fiatal, az egyik éppen berobban - vagy már be is robbant - a teniszelitbe, a másik már egy ideje megízlelte a nagyok világát. A ranglistán két hely választja el őket, mindketten előkelő helyen állnak, köszönhetően a jó formájuknak. Ám ha a formát kell összehasonlítani, akkor egyértelműen a feltörekvő osztrák Thiem a favorit. Tornagyőzelemmel, ráadásul egy francia verseny megnyerésével érkezett a Roland Garrosra, Nice-ben tudott diadalmaskodni. Ám nem ez az egyetlen tornagyőzelme a 2016-os esztendőben, ugyanis az acapulcói és a Buenos Aires-i tornát is meg tudta nyerni.

Az egymás elleniben 3-2-re vezet a belga Goffin, tehát szoros a párharc, viszont a legutóbbi salakos meccsüket Thiem nyerte, méghozzá a gstaadi döntőben, két játszmában 2015-ben. Nem volt könnyű águk eddig, mindketten találkoztak igazi salakspecialistákkal, külön kiemelendő David Goffin Almagro elleni öt szettese, amelyet meg tudott nyerni. Ennek ellenére a jelen kor feltörekvő fiatal tehetségét, a jövő (talán) leendő csillagát, Dominic Thiemet várjuk az elődöntőbe.

08427. Malajzia - Kelet-Timor, 1 (1.50) – Ázsia-kupa-selejtező, 14:45

Malajzia Kelet-Timort fogadja az Ázsia-kupa selejtezőjének első fordulójában. A viadalt négyévente rendezik meg, a következő 2019-ben lesz. A hazaiak eddig háromszor szerepeltek a kontinenstornán, ám egyszer sem tudtak túljutni a csoportkörön, míg a vendégek először szerepelhetnének a sorozatban. A két csapat egy csoportban szerepelt a vb-selejtezőn, ám egyik együttes sem jutott tovább, így lemaradnak az oroszországi világbajnokságról. A hazaiak négy ponttal a csoport negyedik helyén végeztek, riválisuk két ponttal az utolsó helyen zárta a selejtezőt. Akkor Malajziában 1-1-es döntetlen született, míg Kelet-Timor 1-0-ra nyertek a vendégek. A hazaiak nincsenek rossz formában, 2016-ban csupán Szaúd-Arábiától szenvedtek vereséget, s ikszeltek Makaó és Mianmar legjobbjaival. A vendégek sorozatban négyszer kaptak ki úgy, hogy még gólt sem tudtak szerezni. Legutóbb 2015 októberében Palesztina (1-1) ellen szereztek pontot. Úgy véljük, a malajziaiak megőrzik veretlenségüket Kelet-Timor ellen, s megnyerik a találkozót.

11027. Norvégia - Ausztria, 1 (1.40) - női Eb-selejtező, 18:00

A 8. csoport 2. helyén álló csapata fogadja az éllovast és könnyen lehet, hogy a csoportgyőzelemről dönt majd ez a találkozó. Ausztria egyelőre vezeti a csoportot, ezt azonban leginkább annak köszönheti, hogy egy meccsel többet játszott csütörtöki ellenfelénél. Mindössze két gólt kapott a gárda 5 meccs alatt, a legutóbbi norvégok elleni meccsen azonban megmutatkoztak a csapat támadásbeli hiányosságai, miután képtelen volt betalálni a kapuba. Norvégia 4 könnyen győzelmet aratott eddig és ezalatt gólt sem kapott, mérlege tehát szó szerint makulátlan. A 2013-as kontinensviadalon a döntőben a németek ellen elbukó csapattól minimális elvárás a csoportgyőzelem és a játék ennek megfelelően alakul norvég oldalon. Április 10-én fordított pályaválasztási feltételek mellett találkoztak, amelyen egyértelműen megmutatkozott, ki az erősebb ebben a párosításban, végül Norvégia 1-0-ra tudott nyerni. Ezúttal odahaza győzheti le riválisát az északi csapat, amely könnyedén csoportgyőzelmet érhet számukra.

10730. Real Madrid – Valencia, 2, hendikep +9.5 pont (1.60) – spanyol férfi kosárlabda-bajnokság, 21:00

A Real kedden este fejezte be a Murcia elleni negyeddöntőt (93-72), csütörtökön pedig már a Pamesa Valenciát látja vendégül – kezdődik a harc a fináléba kerülésért. Ez a küzdelem három nyert meccsig tart, az első két találkozót Madridban vívják. Az alapszakaszt harmadikként záró Valencia 2-0-ra elintézte az Unicaját, a négypontos hazai diadal után 29-cel diadalmaskodott idegenben.

Biztosra vesszük, hogy hatalmas csatát, szoros meccseket hoz az elődöntő. A Real fáradtabb lehet, és alighanem ott van a játékosok fejében, hogy a Pamesa ebben az idényben már bevette a fővárost, tavaly októberben 88-82-re győzött, igaz Valenciában pedig a Real nyert 95-94-re. A Valencia múlt vasárnap játszott legutóbb, és a harmadik és a negyedik negyedben állva hagyta a Málagát. Négy játékos is kétszámjegyű dobóteljesítményt tudott felmutatni, a csapat összesen 13 triplát süllyesztett el a hazai gyűrűben. A Real sem rossz, és talán győz is – de legfeljebb kilenc ponttal.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!