<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: Husztiék, egy kis kosár és hoki

Egyszer minden sorozat megszakad, még a rossz is: kit verjen meg a Hannover, ha nem a Braunschweiget? Az Euroligában pedig a Nanterre léphet egyről a kettőre.

Ebben a rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek - előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket (az események elé beírtuk a sorszámot). A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

072. Nanterre–Budivelnik, 1 (1.53) - férfi kosárlabda Euroliga, 20:45

Francia és ukrán oldalon is nagy volt az öröm a múlt héten: két-két zakó után megszerezte a csapat az első győzelmét az Euroligában. A Nanterre a Barcelonát győzte le négy ponttal idegenben, a Budivelnik a szerb Partizant otthon (74-69). Nem kérdés, hogy a franciáké a nagyobb bravúr, mi több, a hazai bajnokságban is a Nanterre-nek megy jobban, hatból hat győzelemmel áll, míg a Budivelnik kétszer nyert, kétszer kikapott az ukrán Szuperligában.

A gyors, dinamikus kosárlabdát favorizáló hazaiak öt amerikait foglalkoztatnak, a pontok és lepattanók tekintetében Daniels áll az élen. A túloldalon is akad egy sztár, a 34 évesen is fáradhatatlan Darjus Lavrinovic, aki 18 pontot és 5,3 pattanót átlagolt eddig. Ha őt lefékezi, győzhet a Nanterre, amely szerintünk eleve erősebb ellenfelénél, ráadásul otthon játszik.

109. Nimes-CA Bastia, 1 (1.55) - francia másodosztály, 20:00

A 16. fogadja a 20. helyezettet, ami elsőre nem valami biztató, de itt mégis van érték az 1,55 körüli 1-esben. A Nimes-et top10-es csapatnak várták, tehát adott volt a potenciál, így a jelenlegi pozíciója sem reális. Az utóbbi hetekben nem fut rosszul a szekér, főleg otthon, ahol két középcsapatot vert meg és immár három forduló óta veretlen.

Eközben az idény előtt is nyilvánvalóan utolsónak várt CA Bastia hozza a formáját. A másodosztály szintjén is gyengécske kerete erősítések nélkül reménytelenül kínlódik, még akkor is, ha most visszatér néhány meghatározó embere. Idegenben pont akkora nulla, mint volt a harmadosztályban, így egy 10 ember ellen elért döntetlen mellett hat megérdemelt és sima vereséget számlál.

A Nimes a kiesőzóna közelsége miatt motivált lehet, a minőségi különbség és a francia másodosztályban meghatározó hazai pálya előnye mind támogatja. Elsősorban a CA Bastia ellen fogadunk itt, és joggal tesszük.

095. Hannover–Braunschweig, 1 (1.66) - német bajnokság, 20:30

A 11. fogadja a tök utolsót, a 18.-at a Bundesliga 12. fordulójának nyitómérkőzésén. Talán nem sokan tudják, de ez az alsó-szászországi rangadó az egyik legádázabb párharc a német fociban, igaz a két csapat legutóbb bajnokin 37 éve mérte össze az erejét. A Hannover borzalmas formában van, legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt elveszített, és egyszer döntetlent játszott. Huszti Szabolcs együttese házon kívül még egyetlen pontot sem szerzett, otthon ezzel szemben tizenhárom egységet gyűjtött (4-1-1). A hazaiaknak a legfőbb problémát a sok sérült okozza, és ezen a téren a pénteki meccs előtt sem állnak jobban. Szinte a teljes védelem hiányzik, Marcelo (9/0) és Sané (10/1) eltiltás miatt, Felipe (0/0), Pander (1/0), Cherundolo (0/0) és C. Schulz (7/1) pedig sérült, így két védekező középpályásnak kell majd helytállnia a hátsó alakzatban. A középpályás, Franca (0/0) és a csatár, Ya Konan (6/1) szintén maródi.

Az újonc Braunschweig az elmúlt négy bajnokijából kettőt megnyert, legutóbb otthon sikerült 1-0-ra legyőznie a Leverkusent, azaz a teljes apátiából kezd egy kicsit magára találni. Eddigi öt idegenbeli fellépéséből négyet elveszített, viszont éppen egy másik alsó-szászországi csapatot, a Wolsburgot sikerült megvernie 2-0-ra. A vendégeknél is hosszú a sérültlista: egy kapus, Petkovic (4/0), két védő, Reichel (11/0) és Correia (3/0), valamint két középpályás, Hochscheidt (4/0) és Kratz (6/1) nem bevethető. A hazai csapat rengeteg gondja, és a Braunschweig javuló formája ellenére, úgy gondoljuk, hogy Husztiék megnyerik ezt az összecsapást. A Hannover jobb csapat, otthon elfogadható mérleggel rendelkezik, egyszerűen muszáj az újonc ellen megszakítania hosszúra nyúló negatív szériáját.

067. Colorado Avalanche - Calgary Flames, 1 (1.62) - NHL 03:00 óra

A hazaiak jól rajtoltak ebben az idényben: 14 meccs alatt 24 pontjukkal a nyugati tabella 2. helyén állnak, ráaádsául 2-3 meccsel kevesebbet játszottak, mint az őket körülvevő csapatok. A Colorado 6 meccses győztes szériája szakad meg legutóbb: a Nashville nyert náluk 6-4 arányban, előtte azonban utoljára október 18-án kaptak ki (Detroit 2-4). Otthon még nem játszottak túlórás meccset: 6 győzelem és 2 vereség a mérleg 29:19 gólaránnyal. Duchene ontja a gólokat, de mellette a Landeskog-Stastny-Parenteau-O'Reilly négyes is hatékonyan dolgozik. A vendég Calgary csak 12. nyugaton 5-1-2-8 mérlegével, védelme eddig 57 gólt szedett be, amely a második leggyengébb teljesítmény a konferenciában. Idegenben eddig 2-1-1-6 a mérlege a Flames-nek. Legutóbbi 5 meccséből négyet elveszített a társaság, tehát formája sem épp remek... A Hudler-Monahan-Glencross-Cammalleri négyes életveszélyes elöl, ám a védelem nagyon gyatra, így hiába a jó góllövők.

Hiányzók lesznek mindkét oldalon. A hazaiak nélkülözni kényszerülnek Alex Tanguay-t, valamint a védő Ryan Wilson (4 gólpassz) játéka kérdéses. A vendégeknél hosszabb a lista: Glencross (5 gól 4 gólpassz) 6 hétre kidőlt, de Lee Stempniak és Mark Giordano (2 gól 7 gólpassz) sem játszhat, továbbá Breen játéka is kérdéses. A sok hiányzó döntő tényező lehet, így az amúgy is gyengébb Calgary-tól bravúr lenne akár csak hosszabbításra is menteni ezt a meccset a remek támadójátékkal rendelkező Colorado ellen. Nem kérdéses, nálunk 1-es ez a meccs!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!