<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Megszerezheti első pontjait Ukrajna is

Ukrajnának voltak helyzetei a németek ellen, de végül nem tudott meglepetést szerezni, Észak-Írország ellen viszont kötelező feladat lenne a 3 pont begyűjtése.
Európa-bajnokság
Ukrajna - Észak-Írország
Csütörtök, 18:00 óra

Mykhailo Fomenko alakulata nem vallott szégyent a nyitó fordulóban. Az ukránok a világbajnok német alakulattal találkoztak, és kaptak 2-0-ra egy olyan mérkőzésen, amelyben simán benne volt a pontszerzés lehetősége. A sárga-kékek nem álltak be bekkelni, felvállalták a nyílt sisakos játékot. A következő csapattal szerepeltek vasárnap este: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Szidorcsuk, Sztepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (Zincsenko, 73.), Konopljanka – Zozulja (Szeleznyov, 66.).

Jarmolenkóék bő negyed óra után hátrányba kerültek, de az első játékrész második felében lefocizták Khediráékat. Sorra jöttek a ziccerek, de vagy Neuer, vagy Boateng mentett óriásit. A fordulást követően rendezte sorait a német védelem, ekkor már ritkábban kerültek helyzetbe Konopljankáék, de összességében igyekeztek nyomást gyakorolni a germán védelemre. Ahogy teltek a percek, úgy váltak egyre hitehagyottabbá Szidorcsukék. A ráadásban egy kontrát bevertek még Özilék, így 2-0 lett a vége. A látottak alapján az ukrán válogatott valóban erős, fizikailag tökéletesen felkészített, és kreatív megoldásokból sincs hiány.

Az észak-ír válogatott ugyan sokáig tartotta magát a lengyelek ellen, végül 1-0-ra kikapott. A zöld-fehérek ugyan azt a játékot nyújtották, mint a selejtezők során: futottak, robotoltak, ütköztek, íveltek, de ezúttal nem voltak hatékonyak Bairdék. Laffertyt nem tudták megjátszani, helyzetük jószerivel nem is adódott a kilencven perc során. A védelmük stabil, a három belső bekk mellett két szélső hátvéd zárta a vonalak melletti területet. Előttük négy középpályás szűrt - nem csoda, hogy nem tudtak ziccereket kialakítani a lengyelek kapuja előtt. Ezzel a csapattal szerepeltek O'Neill fiai az első fordulóban: McGovern – McLaughlin, Cathcart, J. Evans, McAuley – McNair (Dallas, a szünetben), Norwood, S. Davis, Baird (J. Ward, 76.), Ferguson (Washington, 66.) – K. Lafferty

36044. Ukrajna - Észak-Írország, 1 (1.55) - Tippmix

Ukrajna lényegesen nagyobb játékerőt képvisel, mint mai riválisa. Rakickijék győzelmi kényszerben lépnek pályára, és szerintünk el is bírják a terhet a sárga-kékek: legyőzik a lelkes észak-íreket. Tippünk így: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!